Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A torz énkép jellemző a férfiak többségére?
Vagy inkább valami sérülésre utal?
Férjemmel 5 éve ismerjük egymást, de úgy veszem észre, egyre rosszabb. Magát teljesen tökéletesnek látja, ő mindent jól csinál, jobban tud, de rajta kívül senki.
Elhiteti magával, hogy rendszerető, miközben nem az, ő minden nap mos, meséli az anyjának, dehogy mos. Ő mindent megcsinál, miközben fürdőt, wct még nem láttam takarítani. Ha porszívóz, csak nagyjából, a szoba közepén. Tehát egyáltalán nem olyan rendes, mint amilyennek ő látja magát. És mindeközben a környezetét b@szogatja mindenért (amit ő is ugyanúgy csinál).
A legdurvább az volt, mikor múltkor annyira hitt a saját igazában, hogy azt nem tudtam megértetni vele, hogy aki január közepén fogan, az nem augusztus végén, szeptember elején szül. Azt mondta, dehogynem, ez egyszerű matematika. Hát ez az.. Képes megkérdőjelezni orvosokat, mert ő jobban tudja (a hülyeséget). Percekig győzködtem, 5x számoltam ki neki a naptárban... De nem. Neki van igaza.
Hogy lehet ennyire elvakult magával?
Ugyanez az én párom. Nagyon bosszantó tud lenni.
És az még inkább, ha bebizonyosik hogy nekem volt igazam, még akkor sem képes elismerni..
Ja meg ha valamivel másokkal szemben nem értek vele egyet, akkor megkérdőjelezi hogy én kinek az oldalán is állok?!
Nem szeretem, hogy mindenkire ráhúzzák ezt, de első keresésre ezt találtam:
"Torz énképe van például a nárcisztikus személyiségnek, aki önimádó, érzéketlen a külső hatásokra és visszajelzésekre. Nem akarja észrevenni személyisége mínuszait, de másokkal szemben kritikus."
Én ilyen vagyok, csak éppen az ellenkezőjét hiszem magamról.
Semmire nem vagyok jó, és senkinek sem lehet megfelelő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!