Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem az apja nevét akarja adni a gyereknek?
Én sosem értettem, hogy ennek mi értelme van. Szerettem pl. a nagyapámat, de nem adnám az ő nevét a gyerekemnek, ha valaha lenne (de nem lesz, mert nem szeretnék), mert az a név nagyapám neve, az ő személyisége, emléke él abban a névben számomra. A gyerek pedig egy új individuum, egy új személy.
A másik ami beugrik az egy régi "Én vagyok Menyus" epizód, amikor Bambula örökbefogad egy gyereket és a 60 körüli IQ szintjével így dönt: "Hát elnevezem őt a nagypapámról, mától a neve legyen Nagypapa!" :D
Hány éves, 70?
Ezt az ódivatú gondolkodást... vessen véget az apjával való szerelemmel... Olyan név kell, amivel nem oltják szét majd az osztálytársai, és amelyik MINDKETTŐTÖKNEK tetszik. Nehogy hagyd egyedül dönteni!
Akkor sem adnám ha amúgy tetszene. Olyan családból jövök ahonnan azt szívtam magamba hogy a név azért van hogy megkülönböztesse az embereket. Szerencsére mindkét férjem is ilyen, szóba se jött hogy az ő vagy az apjuk nevét kapják a fiaink. De amúgy is cumi lett volna, mert engem kérdeznek szüléskor, nem őket, szóval... :D
A távolabbi rokonságomban viszont vannak ilyenek hogy mindenkit ugyanúgy hívnak, unokatesóm is pl azzal viccel hogy ő IV. Károly. Ott mindenki Károly (oldalágon is) úgy különböztetik meg őket hogy Kari, Karcsi bácsi, Károly, Karesz, Karcsika. Kösszépen ezt inkább kihagyom :D
Ahogy ismerőseinknél is, hogy van Judit, Jutka és Juci.
Nem engedném. A névadás egy olyan dolog, amit a két szülőnek közösen kell eldöntenie. Tök mindegy miért nem tetszik neked az adott név, nem tetszik, akkor másikat kell keresni és pont.
(Vagy bedobnám, hogy én meg az én apámról akarom elnevezni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!