Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van értelme próbálkozni, hogy segítsen a férjem? Neked sikerült elérned, hogy közösen végezzétek a házimunkát, gyereknevelést, ilyen előzmények után?
Ezt akkor rontottad el amikor az elején is 80-20 volt.
Vagyis nem! Nem te rontottad el, egyedül annyiban, hogy ezt hagytad, eltűrted - a kérdés adott: "Miért?" Azt hitted változni fog? Vagy csak ő "túl menő" volt ahogy leszarja ezeket a dolgokat? (Nem elítélésből, csak sok nőnek bejön ez a "Vágy villamosa" Stanley-karakter, ami számomra teljesen érthetetlen - fikázni ér érte) Esetleg a családod így nevelt? (Ez már az ő hibájuk). Esetleg valami egyéb?
Ha egyébként működik a két fél között a kommunikáció, akkor lehet.
Viszont a magyar emberi kapcsolatokban (nemcsak párkapcsolatokban!) tapasztalatom szerint elég rosszul működik. Sajnos nálunk a sértődés, vagdalkozás, meg a szőnyeg alá söprés, problémák ki nem beszélése a jellemző.
Ezt szerintem akkor kellett volna szóvá tenni és megpróbalni 50-50-re átállítani, amikor összeköltöztetek elsőnek és az elején érezted hogy ez így nem jó.
Sose értettem ezt miért évek meg gyerek után kezdik el az emberek...
Legelején!
Azért a gyereknél tellik be mert előre senki nem gondolkodik. Abból indulnak, ki, hogy most bírják akkor birni fogják végig. Aztán amikor csak halmozódnak a feladatok ők meg öregszenek, akkor döbbennek rá, hogy jó lenne a segítség.
Kérdező, ugyan nekem az a tapasztalatom, hogy ha ilyen a habitusa és ehhez is szoktattad, akkor ott te már a fejed tetejére is állhatsz, de mégis azt mondom: próbáld meg! Mert előbb utóbb meg te fogod beadni a vállást, amikor látod, hogy más anyuka fele annyira sincs leamortizálva mint te, és jut idejük másra is.
Én azt tanácsolom, hogy először ad ki a feladatokat amiben segíthet, hogy beletanuljon. Pl.mosás az nem egy nagy etwas. Aztán hagyd rá a gyereket 1-2 órára amíg elmész mondjuk fodrászhoz. És fokozafosan növelld a felelősségét az otthoni munkába.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!