Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire lehet gyakori, hogy a házasságban élők lelépnek, amikor a dolgok rosszra fordulnak (pl betegség)?
Szia! Nálunk ez most pont aktuális. 10 éve vagyunk házasok+3 gyerek. Apukám hozzánk került,a férjem beleegyezésével,akit én ápolok most. Férjem alapból sokat dolgozik,nem sokat van itthon,így minden rám marad szinte. Tudtam,hogy nehéz lesz,de arra nem számítottam,hogy ekkorát kell csalódjak benne a hozzáállása végett. Lehet,válás lesz a vége.
Apu végstádiumos,daganatos. Zokon veszi,hogy én apámat szolgálom ki először (gyógyszereit időre kell bevenni és azért is az első,mert reggel ha pl felkel az 1 évesem,akkor onnantól lutri,mert ő ugyan segíteni nem akar amúgy felügyelni,míg apámat rendezem)amúgy se kell pátyolgatni,sajnálni,magának köszönheti,ő pihenni akar,ne maradjak lent sokat (kb 20 perc a max). És a nyugdíját én veszem fel,már azzal is próbál zsarnokoskodni. Nagyon nehéz,nem tudom kihez fordulhatnék igazán,mert a testvéreim közt is vita volt az elején a nyugdíj miatt.
Úgy érzem ez most kihozta a valódi arcát,de ez a helyzet legalább segített ráébredni,milyen ember is ő.
Valószínű mi is belekerülünk majd szülőként ilyen helyzetbe, mármint hogy ápolásra, gondozásra szorulunk. Én azt az elvet vallom,hogy a gyereknek gondoskodnia kell az ápolásra szoruló szülőről, de hogy ezt milyen formában teszi meg, az már az Ő döntése/lehetősége.
23-as, a helyedben, bár látom, apukádnak végső állapotában van, lehet hogy más megoldást kerestem volna. Főleg úgy ha a többi gyermek, a testvéreid, nem osztoznak a feladatban.
A nyugdíját jogosan veszed fel, hiszen ott él, Te gondozod,Te biztosítod Neki amire szüksége van.
vállalják be a testvéreid is az ápolást, és ahol van az a gyereke veszi fel a nyugdíját és biztosítja ami kell Neki.
Vannak fizetős ápolási osztályok, vannak átmeneti otthonok hospice házak,ahol látogatható a hozzátartozó. Célszerű előre átgondolni ki melyek megoldáshoz tud folyamodni. Erre még a szülő is gondolhat jobb egészségi állapotban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!