Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire lehet gyakori, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire lehet gyakori, hogy a házasságban élők lelépnek, amikor a dolgok rosszra fordulnak (pl betegség)?

Figyelt kérdés
Egyik hozzátartozónk elhunyt a közelmúltban, fél évig komoly ápolásra szorult (pl fürdetés, pelenkázá, folyamatosan orvosokhoz cipelés stb). Mivel elég rossz körülmények között élt a párjával, ezért a testéréhez (apukám) költözött. Kedves párja ebbe simán belement, és még néhány hétig lelkes volt, hamarosan az össz törődés annyi volt, hogy heti 2 órát megnézte, bekajált és hazament. A szüleim illetve az anyukájuk erejükön felül mindent megtettek, ápolták, fizették a költségeket, amikor éppen kórházban volt, minden egyes nap meglátogatták stb. Felmerült bennem, hogy mennyire lehet gyakori, ti tapasztaltátok-e már, hogy amint rosszra fordulnak a dolgok, akkor az,, együtt egészségben, betegségben" semmit nem ér, és ha nem állna valaki mögött az igazi családja, akkor kb azonnal magára lenne hagyva?
2023. febr. 21. 09:25
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
0%
19. Itt nem a lefelé mutogatással van a baj, hanem azzal, hogy jelenleg már lassan eljutunk oda, hogy az értémtelenséget, a devianciákat, a jogokat emeljük minden fölé. Ez szép és jó, csak most már lassan a többségi társadalom lesz a vesztes. Persze, nem kell már házasság, család, gyerek, hagyomány. Azt látod azért hogy nyugat európa a vesztébe rohan? A nyugati liberális vallás nem az életet szolgálja, de ezt hamarosan meg fogod érezni. Lehet a szőnyeg alá söpör i, kiröhögni, de jelenleg már a társadalom építőköveit teszik tönkre. Olyan ellentétet szítanak a nemek között, meg a fiatalok és idősek között, hogy ebből csak rosszul jöhetünk ki. Régen csak panaszkodtak, de ma már kézzelfogható dolgokban is érezni a változást. Alig van gyerek, a családokat szétverik. Ez régen nem volt. Meg ez az ultra tömény 0-24-es agymosás sem. Ameddig a nyugati világ dőzsöl és öngyilkos marhaságokat követ, addig mások 6-8 gyerekkel megoldják majd a váltást. Nuk meg ismeretlen fogalom a kiberalizmus, ezért is lesznek életképesek.
2023. febr. 21. 17:48
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem eléggé úgy tűnik, hogy pont itthon tesnzek meg mindent, hogy sz*rt se érjen a család és ellehetetlenítsék a gyermeknevelést..
2023. febr. 21. 17:52
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nálunk ez most pont aktuális. 10 éve vagyunk házasok+3 gyerek. Apukám hozzánk került,a férjem beleegyezésével,akit én ápolok most. Férjem alapból sokat dolgozik,nem sokat van itthon,így minden rám marad szinte. Tudtam,hogy nehéz lesz,de arra nem számítottam,hogy ekkorát kell csalódjak benne a hozzáállása végett. Lehet,válás lesz a vége.

Apu végstádiumos,daganatos. Zokon veszi,hogy én apámat szolgálom ki először (gyógyszereit időre kell bevenni és azért is az első,mert reggel ha pl felkel az 1 évesem,akkor onnantól lutri,mert ő ugyan segíteni nem akar amúgy felügyelni,míg apámat rendezem)amúgy se kell pátyolgatni,sajnálni,magának köszönheti,ő pihenni akar,ne maradjak lent sokat (kb 20 perc a max). És a nyugdíját én veszem fel,már azzal is próbál zsarnokoskodni. Nagyon nehéz,nem tudom kihez fordulhatnék igazán,mert a testvéreim közt is vita volt az elején a nyugdíj miatt.

Úgy érzem ez most kihozta a valódi arcát,de ez a helyzet legalább segített ráébredni,milyen ember is ő.

2023. febr. 24. 07:08
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű mi is belekerülünk majd szülőként ilyen helyzetbe, mármint hogy ápolásra, gondozásra szorulunk. Én azt az elvet vallom,hogy a gyereknek gondoskodnia kell az ápolásra szoruló szülőről, de hogy ezt milyen formában teszi meg, az már az Ő döntése/lehetősége.

23-as, a helyedben, bár látom, apukádnak végső állapotában van, lehet hogy más megoldást kerestem volna. Főleg úgy ha a többi gyermek, a testvéreid, nem osztoznak a feladatban.

A nyugdíját jogosan veszed fel, hiszen ott él, Te gondozod,Te biztosítod Neki amire szüksége van.

vállalják be a testvéreid is az ápolást, és ahol van az a gyereke veszi fel a nyugdíját és biztosítja ami kell Neki.

Vannak fizetős ápolási osztályok, vannak átmeneti otthonok hospice házak,ahol látogatható a hozzátartozó. Célszerű előre átgondolni ki melyek megoldáshoz tud folyamodni. Erre még a szülő is gondolhat jobb egészségi állapotban.

2023. febr. 24. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!