Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért problémás, ha így gondolkodom a házasságról?
Kinyílik a bicska a zsebemben ettől a mai világban divat dumától. A régiben meg a férfi úgy verte az asszony, úgy piált, ahogy kedve tartotta, dehát válni nem volt divat. Inkább megsavanyodtak együtt, csak nehogy megszólja őket a falu, hát micsoda dolog lenne. Nameg a vallás is erősen sakkban tartotta az embereket, szerencsés ez is ritkabb ma már, remélhetőleg egyszer el is tűnik ez. És a nők nagyban a férfiakra voltak utalva, háztartásbeliként, ma már ez is elkopott. Jobb "kényelemből" elválni, mint kényszerből együtt maradni. A hagyományok a másik értelmetlen érv. Régen hagyomány volt az első éjszakán a földesúrral szexelni. Akkor ez most jó lenne? Nem véletlenül tűnnek el bizonyos hagyományok.
Nem vagyok senkinek sem a tulajdona, akkor sem, ha házasok vagyunk. Jogom van a saját életem felett dönteni, és ha ez a döntés a válás, akkor el fogok válni. Az ember változik, simán lehet, hogy 25 évesen össze házasodik a két fél, de később másra vágynak, már nem működik, és ilyenkor igenis magunkat kell választani, mert egy életünk van. A félre kefélést én is elítélem, de azt megértem, hogyha valaki mással akar lenni, ezért a válás mellett dönt. Felesleges boldogtalanul kitartani, mert csak. Veszélyt jelent az egyik fél a másikra... Érdekes felvetés. Volt egy exem, aki teljesen tönkre tett, megnyomorított lelkileg. Ellenben sosem vert meg, tehát fizikai veszélyt nem jelentett. Akkot hol húzódik a határ?
Tőlem aztán persze mindenki úgy éli az életét, ahogy akarja, de ilyen közhelyes, idejemúlt érvekkel dobálózni vicc kategória.
"A régiben meg a férfi úgy verte az asszony, úgy piált, ahogy kedve tartotta, dehát válni nem volt divat."Ű
Nem olvastad végig az egészet, de hangsúlyoztam, hogy az egyetlen nyomós indok a válásra, amikor az egyik fél fenyegetést jelent a másikra.
"Nincs nyomós okuk a válásra." Mármint szerinted. Szerintem sose lesz ciki boldogan élni, viszont mindig ciki lesz dagonyázni a fosban és ezt a fos mintát továbbadni a gyerekeinknek.
Azért "problémás", mert ez egy álszent kérdés. Arról szól, hogy te többnek tartod magad másoknál, azoknál, akik mernek élni. El lehet vegetálni ezt az 1 életet abban a hitben, hogy majd az örök élet bezzeg jó lesz, de az emberek többsége ennél sokkal földhözragadtabb. Nincs jogod elítélni azt, aki nem b@ssza el szánt szándékkal a saját életét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!