Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok közül, akik egyházi házasságot is kötöttek, kevesebben válnak el, mint akik csak polgárit?
Polgárilag valóban ennyi történik, de egyházi szempontból nagyon komoly következményei vannak, ha polgárilag újraházasodsz, de az előzőt nem érvénytelenítik. Az halálos bűnnek számít, ami alól gyónás után sem oldoznak fel. Persze ha valakinek ez amúgyis csak formaság volt, akkor nyilván nem fog ettől kétségbeesni, de egy komolyan hívő embernek nagyon nehéz lehet, hogy nem járulhat többé szentségekhez (nem áldozhat, nem lehet keresztszülő, stb).
Igen, de templomban nem csak komolyan hívő emberek házasodnak. Így meg valószínűleg a pap nem is tud azoknak a pároknak a nagyrészéről, akik templomi után elválnak. Mert miért is tudna, érvényteleníteni úgysem nagyon lehet, akkor meg minek szólna bárki is az egyháznak a válásról.
Így viszont amit mondott szimplán nem igaz, hisz fogalma sem lehet a valós számokról.
Szerintem nem ezen mulik ha egyszer valamelyik fél megbolondul azt nem tartja vissza semmi.
A saját esetemben a volt drága feleségem 28 évi házaságot rugot fel.
Jött álmai hercege és nem tartota vissza az isten szent szine ellött tett eskü sem.
Ha valaki igazán szereti a másikat akkor tiszteli és megbecsüli a másikat.
A gondokat megbeszélik és közösen megoldják nem elmenekülnek előle.
A volt apósom elégé szerete az italt és amikor beteg lett az anyosom végig mellete volt és ápolta a haláláig.
A környezetem elég sok volt a válás ezek nagy részében volt egyházi szertartás is.
a 12 vagyok. Nem moralizáltam, csak a száraz tényekről írtam. Magyarországon az egyházi esküvő csak egy színház, jogilag nem számít. És igen, ne tagadjuk, vannak akik csak emiatt a szereplés miatt akarják, mert szebb képek készülnek a templomban mint a polgármesteri hivatalban. Nincs róluk véleményem, nem érdekel ki hogyan és hol esküszik.
Második házasságomban élek egy nagggyon katolikus országban, ahol a templomban kötött házasság törvényes, de egyiket sem ott kötöttem mivel nem vagyok keresztény. És tisztelem a vallást, mindegyik vallást, annyira hogy nem veszem félvállról és keresztelkedek meg azért hogy templomban bohóckodjak a szokások meg a rokonok kedvéért.
Ez olyan, mint azt mondani, hogy a régi szép időkben az emberek boldogok voltak, most meg sok a depressziós. Nem b+ csak 70 éve ha mondani merted hogy rosszul érzed magad és lehet kéne külső segítség akkor te voltál a falu bolondja. Ma meg már nem ciki pszichológushoz járni.
Akik vallásosak, nagyon ritkán válnak el, jó okból, de nem azért mert templomi esküvőjük volt és mert vasárnaponként misére járnak, hanem mert nem mernek elválni, mert mit szól ehhez Isten...
Nincs erről sehol nyilvántartás.
A KSH minden válást nyilvántart, de nem tudjuk, hogy kinek volt egyházi esküvője.
"Múltkor mondta egyik pap"
És mégis honnan tudja?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!