Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire nehéz kisgyermek mellett a házasságot megtartani?
Nem tudom, mi baromira nem értettük a problémát.
Meg ezt az egészet.
A kisbaba az első pár napban kb alszik, mert elfárad a szülésben.
Utána is egy csomót aludt, néha műsorolt mondjuk éjszaka.
Én nem tettem tisztába, mert béna vagyok, mindig kipisilt, de a feleségem igen.
Én etettem, ringattam inkább.
Mondjuk mi minden szart összevásároltunk, így nagy munka nem volt a gyerekkel.
Szal részünkről ennyi.
A második amikor érkezett, akkor már az első bölcsis volt, szal reggel vittük, délután hoztuk.
Sok vizet nem zavart.
A kicsinél meg már volt rutin.
Persze ha valakinél beteg volt a gyerek stb, azt megértem, ha ráment a házasság, mert szomszédban ez volt.
Nem voltak rossz emberek, csak elég szar helyzetbe kerültek.
Kinek mennyire. Normálisaknak könnyebb.
Addog ti keten a világ ellen. Mint egy komoly móla, játék. De gyerek után már leírhatatlanra nő a szemtség. Ott már ti hárman egységben, összeolvadtként. Visszafordíthatatlanul közös felelősség választása, egy út, egy élet. Ha ez a házasságot gyengíti nálatok...
Ki kell tartani és meg kell egymást érteni. Nehéz lehet igen.
Pl kettessel ellentétben nálunk a gyerek nem "aludt egy csomót", hanem másfél évig semmit, max kis adagokban. Nem szopott és evett rendesen. Gond volt a mozgásával, úgyhogy mindig volt min aggódni. (Teljesen egészséges amúgy.)
Úgy elég gyorsan szakadt a cérna olyan hülyeségek miatt, amin előtte röhögtünk volna. Szex nulla volt egy évig, mivel kialvatlanul és gyomorgörccsel hogy hányadik percben kel fel, nem igazán lehetett. Nagyjából 6-8 hónapos kora körül többször elkezdtem pakolni magányomban hogy elköltözünk és válunk. A vicc hogy utóbb visszanézve nem a férjemre haragudtam, hanem a világra.
Aztán nem tudom hogyan de atlendültünk ezen, azóta minden oké, és teljesen rendben vagyunk. Segített hogy anyukám nagyon sokat kezdett segíteni és egyéves kora után visszamentem dolgozni. Születik a második gyerek lassan:-D
Hát, ha az én férjem írogatna, mondana olyanokat, hogy "szal", azonnal elindítanám a válást. :D
Valószínűleg amúgy sok házasság már a gyerek(ek) előtt sem volt túl jó, vagy talán még a házasság előtt sem. Nekem van barátnőm, aki az esküvőjük előtt 3 nappal kérdezte meg tőlem, hogy szerintem hozzámenjen-e a vőlegényéhez?!?!
Nyilván egy kisbabával megváltozik a legtöbb ember élete, nem mindenki szerencsés annyira, hogy a gyerek 2 éves koráig "egy csomót aludjon" csak és semmi teendő, probléma ne akadjon... A legtöbb szülő az első 1-2 évben részletekben alszik és felváltva, nagyon kevés programra jut idő kettesben, olyan problémaforrások jelentkezhetnek, amik korábban soha. Nagyon sok házasságot érint ilyenkor a pénzprobléma is, sajnos. Az újabb stresszforrás egy pár életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!