Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Második házassághoz hogy álltok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Második házassághoz hogy álltok?

Figyelt kérdés
30 éves nő vagyok, de már túl vagyok egy váláson. Csodaszép esküvőnk volt, minden ismerős, rokon ott volt, mindenki előtt kimondtuk az "örökké együtt"-et, aztán 2 év házasság után (7 éves kapcsolat) elváltunk. Nem harmadik fél miatt, fiatalon jöttünk össze és a jövőképünk változott olyan mértékben, hogy meg kellett ezt lépnünk. Lényeg hogy újra rám talált a szerelem, berobbant igazából az életembe, sosem éreztem még így senki iránt, és visszafelé is ugyanezt érzem. Mindkettőnk 3 gyereket szeretne és lassan nekiállnánk. Szóba került már a házasság kérdése is, ő hozta fel, de én is szívesebben állnék neki a babaprojektnek úgy, hogy házasok vagyunk. Viszont nekem pár éve volt az első esküvőm, és kicsit furán érezném magam, hogy csupán pár év különbséggel most egy másik férfival mondom ki újra a boldogító igent minden ismerős előtt. Az én fejemben megfordult, hogy tartsunk csak kettesben egy házasságkötést és kész, de a párom szeretne rendes esküvőt lagzival. Az első esküvőmön nem volt lakodalom, csak egy szertartás utáni állófogadás...a lagzit szívesen megélném. Sosem voltam még ilyen biztos senkiben, szeretnék feleségül menni hozzá, de nem mondom, hogy figyelmen kívül tudnám hagyni ezt a dolgot, hogy az ismerősök mit gondolhatnak hogy ilyen fiatalon már a második házasságba ugrom bele. Főleg hogy nem is vagyunk együtt még olyan régóta. 1 éve. Viszont nagyon intenzív a mi szerelmünk, együtt is élünk az elejétől kezdve. Szóval szívesen megélném ezt az esküvőt, lagzit vele, de nem tudom figyelmen kívül hagyni, mit gondolnak rólam az ismerőseim, barátaim, rokonok.
2023. jan. 12. 22:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
12%

Sosem házasodnék másodszorra. Úgy állok hozzá, hogy neked sem ajánlom.

Mi az, hogy változott a jövőképetek? Kié változott? Éveken át akart az exed gyereket, de már nem, ezért szétmentetek? Vagy nem akartatok, de meggondoltad magad, ő pedig nem? És mindez nem derült ki évek alatt?

2023. jan. 12. 22:42
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
1 év kevés idő, csakis ezért nem házasodnék és nem terveznék gyermeket, hosszabb idő után lehetne szó mindkettőről, hiába a nagy szerelem, de különösen nem érdekelne más ember véleménye, mert semmi közük hozzá és mert 5 év után is ugyanúgy lennének olyanok a közelemben, akik szerint butaság a házasság és a gyermek.
2023. jan. 12. 22:42
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Babaprojekt grrrr

Ma szavaztuk meg a legutáltabb kifejezésnek

2023. jan. 12. 22:49
 4/11 anonim ***** válasza:
91%
Újraházasodtam. Nem 1 évre rá, hanem 3, de megtettem. Tiszta lapot nyitottam és nagyon megérte. Nem a gyerekekért, és nem másért, magunkért. Azokat hívtam meg rá, akik őszintén szeretnek, és ők örülnek a boldogságomnak, akármi is történik. Ez a fontos, semmi más.
2023. jan. 12. 23:07
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Engem jobban érdekelne az állítólagos "legnagyobb szerelmem", mint az ismerőseim véleménye. Ha választani kell, akkor az 1.esküvőnek nem volt létjogosultsága, nem a másodiknak. A párod mit tehet arról, hogy egyszer eszetlen voltál? Persze az is benne van a pakliban, hogy ennek a gyors szerelemnek a lefutása is elég gyors lesz és a házasság annyit se el meg, mint az előző, de ha így odalennék valakiért, akkor pont lesz@rnám, hogy ki mit szól, inkább az zavarna, hogy nem a nagy ő lesz az 1.férjem.
2023. jan. 12. 23:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
1 év után rögtön esküvő meg gyerek? Minek? Nem is ismeritek egymást! Hova rohansz? Várjatok még 2-3 évet, és ha akkoris így érzed, akkor rendben, legyen. De ha ilyen gyorsan, ennyire könnyen belemész egy komolyabb elköteleződésbe, könnyen lehet, hogy megint válás lesz a vége annyi különbséggel, hogy egy gyerek lesz ennek az egésznek az elszenvedője.
2023. jan. 12. 23:35
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is tanulhatnál az előző esetből. Nem okoskodni akarok, de egy év -hiába vagy már 30 éves- az nem sok, az bőven rózsaszín köd.

Persze beszélgetni ilyenekről lehet és kell is. Szerintem tényleg ne mások véleményével foglalkozz az esküvőt illetően. Olyanokat hívjatok meg, akik tényleg szeretnek, törődnek veletek, nem fognak pletykálni, tudják mi történt, mi volt. Huszadrangú embereket/rokonokat el kell felejteni.

A gyerek meg a házasság meg tényleg olyan, hogy érdemes időt hagyni egymás megismerésére. Helyzetek kialakulására. Nem fogtok lekésni semmiről.

2023. jan. 13. 08:23
 8/11 anonim ***** válasza:
92%

"Főleg hogy nem is vagyunk együtt még olyan régóta. 1 éve. Viszont nagyon intenzív a mi szerelmünk, együtt is élünk az elejétől kezdve."

Az ilyen szokott ugyanezzel a sebességgel kihűlni és válhattok el megint pár év múlva. Mert igazából még nem is ismeritek egymást. Korai a házasság is és a gyerekvállalás is, már nem életkor szempontából, de ez a kapcsolat valószínűleg még közel sem érett erre. Pláne ez onnan is látszik, hogy mindenben az előző esküvődhöz hasonlítgatod.

2023. jan. 13. 09:22
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Én ujrahazasodtam. Több év után. A második feleségem akivel minden stimmel miért ne érdemelne meg, hogy a feleségem legyen? Azért mert elsőre rosszul választottam? Ez nem az ő hibája, pláne úgy,hogy ő nem volt hazas előttem. Ezt csak azért mert valaki ezzel peldazodott, hogy aki elvalik soha többet ne hazasodjon.Akkor nekem is büntetnem kellett volna egy olyan embert akinek semmi köze nem volt a valasomhoz, és ezért ne legyen az életben feleség.... 😂
2023. jan. 13. 13:32
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindegy ki mit mond és gondol?
2023. jan. 14. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!