Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Ha gyerekkel egyedül érzem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha gyerekkel egyedül érzem magam, van értelme válni, ha akkor is egyedül leszek?

Figyelt kérdés

A férjem nekem kevés.

Nem tudom, hogy így a jobban kínzó az, hogy egyedül vagyok kapcsolatban, vagy válással még rosszabb lenne e egyedül kapcsolat nélkül.

Melyik a nagyobb szenvedés?

2022. dec. 30. 13:50
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
46%

Sajnos a konkrét helyzeteddel kapcsolatban nem tudok sokkal többet mondani, de bemásolom neked, hogy a Biblia hogyan vélekedik a hasonló dolgokról:

"Azoknak pedig, akik házasságban vannak, hagyom nem én, hanem az Úr, hogy az asszony férjétől el ne váljék.

Hogyha pedig elválik is, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön meg férjével; és a férj se bocsássa el a feleségét.

Egyebeknek pedig én mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.

És amely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.

Egyebeknek pedig én mondom, nem az Úr: Ha valamely atyafinak hitetlen felesége van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.

És amely asszonynak hitetlen férje van, és ez vele akar lakni, el ne bocsássa azt.

Mert meg van szentelve a hitetlen férj az ő feleségében, és meg van szentelve a hitetlen asszony az ő férjében, mert különben a ti gyermekeitek tisztátalanok volnának, most pedig szentek.

Ha pedig a hitetlen elválik, ám váljék el; nem vettetett szolgaság alá a keresztyén férfiú, vagy asszony az ilyen dolgokban. De békességre hívott minket az Isten.

Mert mit tudod, te asszony, ha megmentheted-e a férjedet; vagy mit tudod, te férfiú, hát megmentheted-e a feleségedet?" - 1 Korinthus 7:10-16

(Itt az elválás azzal együtt, hogy Jézus miket mondott(Márk 10:2-12 [link] szerintem csak a külön való élésre vonatkozik. Pont ez is mutatja, hogy miért ne házasodjék meg mással az asszony. Mert elvileg még a felesége a férjnek, csak nem laknak együtt, nincsenek annyira kapcsolatban, mint előtte.)

A jó házasságról pedig pl. ezeket írja a Biblia:

"Engedelmesek legyetek egymásnak Isten félelmében.

Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak.

Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek.

De miképpen az egyház engedelmes a Krisztusnak, azonképpen az asszonyok is engedelmesek legyenek férjöknek mindenben.

Ti férfiak, szeressétek a ti feleségeteket, miképpen a Krisztus is szerette az egyházat, és Önmagát adta azért;"

Természetesen, ha a férj valami olyat csinál, ami Istennek ellent mond, akkor nem kell azt követni. Sőt, akkor bűn azt követni.

Efézus 5:21-25

"A férfiak hasonlóképpen, együtt lakjanak értelmes módon feleségükkel, az asszonyi nemnek, mint gyöngébb edénynek, tisztességet tévén, mint akik örökös társaik az élet kegyelmében;" - 1 Péter 3:7-ből

És végezetül bízz Istenben! Fordulj hozzá! Ő biztosan segít, ha őszintén szívből és alázattal, hittel kéred Őt az Ő akarata szerint.

Neki minden hatalmában áll és azt cselekszik, amit akar.

Ő a legjobbat akarja mindannyiunknak. Még a bűnösöknek is, gyilkosoknak is. És mindenki kivétel nélkül bűnös, és hit által érdem nélkül lesz igazzá. Így igazságos. Hisz mindannyiunkat szeret és mindannyiunknak más és más élete, környezete volt. Az, hogy ki igaz Isten előtt csak az Istenben való hittől függ.

Isten nagyon szeret bennünket!

Annyira, hogy az Ő egyetlen fiát, Jézus Krisztust adta értünk, hogy nekünk örök életünk legyen.

Jézus eljövén, tanította az embereket, meggyógyította őket bajaikból, gonosz szellemeket űzött, hirdette nekik az Isten igazságát.

Majd semmi gonoszat nem tévén elfogták, megkínozták, kigúnyolták őt. Majd keresztre feszítették, ezzel megölvén őt. De ő harmadnapra feltámadt! És nem tudta a halál őt fogva tartani. Legyőzte a gonosz minden erejét. És felment az Isten jobbjára. És örökké él! És ő a mindenség Ura.

És aki hisz Jézusban, annak is örök élete van.

2023. jan. 11. 00:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!