Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha gyerekkel egyedül érzem magam, van értelme válni, ha akkor is egyedül leszek?
A férjem nekem kevés.
Nem tudom, hogy így a jobban kínzó az, hogy egyedül vagyok kapcsolatban, vagy válással még rosszabb lenne e egyedül kapcsolat nélkül.
Melyik a nagyobb szenvedés?
Mert pl én albérletben élek, ő mamahotelben, és amikor próbáltunk együtt élni, viselkedés zavaros lesz(vagy direkt csinálja, hogy ne akarjak vele élni, vagy alapból zavart a személyisége, ezt nem tudom eldönteni) azaz nem lehet vele együtt élni, viszont életem végéig el lehetnénk együtt amolyan mingli kapcsolatban de ilyen házasságban is. Mert hű korrekt kitartó.
Ez az egyik bajom, hogy nekem olyan kéne, aki velem együtt van albérletben együtt veszünk lakást, meg a többi. Vagy inkább élek egyedül akkor.
A másik, hogy nem olyan kötődő mint én. Ha fasírtban vagyunk, nem sírja tele a párnát, vígan el van a haverokkal. De egyedül is. Érzelmileg ez nekem nem kielégítő, mintha nem is lennék neki fontos. De inkább legyen eg, pozitív ember mint egy depressziós ha veyzekszünk is, de nekem ez már azt a határt is súrolja mintha mindegy lenne neki vagyok e vagy nem.
Vagy ha bevállalok heti 7 nap 12 órázós munkát es vannak napok amikor 2x10 percre tlálkozunk csak, simán alkalmazkodik, akkor sem sír. Soha nem nyavajog. Mintha neki mindegy lenne mennyit vagyunk vagy nem vagyunk együtt. 72órákat is elvan velem huzamban, vagy heteket is, de nélkülem is simán elvan.
Aztán ha fontosabb napokon pl karácsony dolgoznia kell, még be is van sózva, olyan örömmel megy de inkább rohan be.(nem az a baj hogy szereti a munkahelyét, hanem hogy még egy karácsony alkalmával is olyannak tűnik mintha jobban szeretné a munkahelyét nálam. Nem, nincs kolegina nője bent, attol függetlenül élmény neki a kollektiva és a munkája)
Aztán a kocsi.
Törődve ápolja gondozza(az tetszik is, hogy igényes férfi!)DE mintha még az is fontosabb lenne nálam.
Kérdeztem is tőle megölne e ha szétverném egyszer a kocsiját. (Azaz én vagy a kocsi a fontosabb, mert nagyon gyengéje az autó!)és első körben szerintem agyon is kövezne engem ha hozzá mernék nyúlni, de azt mondta az első sokk után nagylevegőt vévev kifújva és átgondolva mit válaszol, hogy megoróbálná leküzdeni azt értem hogy ne adjon visszakézből ha ilyet tennék. De nagyon kéne neki erő hozzá. Saját magát leküzdenie értem.
Plusz
A telefonjában ezeregy kép video haverokkal, barátokkal, kb mint a másnaposok film, rólunk(a kapcsolatáról)meg van egy két nyomorult kép, amiket lazán töröl is mikor összevesztünk, igénye sincs arra hogy Rólunk legyenek emlékei fotói vagy rólam.
És amikor mondtam neki hogy engem zavar, hogy neked a haverok meg munkahely az életed, és mondta hogy nem, TE vagy az életem! Egyből mondtam neki ezt, hogy aha a galériád is téged tükröz, mi a te életed és mi nem. Erre nem is reagált semmit.
Ha meg kidobom olyan miatt hogy mert karácsonykor nem velem vagy hanem dolgozol, csendben tudomásul veszi és kész.
Ha ilyeneket nem szívnék mellre, életünk végéi el tudnánk lenni, jó vele amúgy minden program, színes az életünk, szerelem hűség van, de folyamatosan van mellette érzelmi hiányom valahogy (pedig bújós ölelős, meg érzelmileg is rengeteget nyújt, támasz, segítség, lelkierő, MÉGIS kevés nekem és hiányérzetem van) és ez az érzelmi hiány már engem kicsinál(t) rendesen.
És szakításnál szokás szerint nem is küzd. Ez is rátesz.
Nem csak az lenne kemény, az kisebbik bajom. Megoldanám.
De hogy érzelmileg egyedül, ha válok, ha nem válok? Cseberből vederbe. Vagy olyannal később akinek megtűrt személy a gyerek?
Ez viszont sokkol.
Nemrég olvastam, hogy a tapasztalat ilyenkor az, hogy a válás után jobb lesz, mert egyrészt lekerül az emberről a társas magány okozta stressz. Persze, így is magányos leszel, de nem fogsz folyamatosan hamis reményeket táplálni és csalódni. Közben ismerkedhetsz másokkal, akik tényleg értékelni fognak, hiányolnak, stb. És ha nem is sül ki semmi komoly, akkor is fel tud tölteni energiával.
A másik ok, hogy a válás után felszabadulva jössz rá, hogy mennyi stressz volt az, amit a férjed okozott és hiába leszel egyedül, akkor is könnyebb lesz, mert legalább az a teher lekerül rólad, amit a férjed rakott rá.
Az meg nagyon szomorú olvasni, hogy te el nem tudod képzelni, hogy jobbat találja egy olyan férjnél, akivel nem is élsz együtt, és kb. minden fontosabb neki nálad. Mert hiába mondja azt, hogy te vagy az élete - ez csak valami romantikus filmekből nyúlt marhaság -, a cselekedeteiből abszolút az ellenkezője látszik. Ne a szavaira figyelj, hanem a cselekedeteire.
Bántalmazó társak tipikus stratégiája elhitetni, hogy az áldozat másnak már nem kell, hogy minden más opció rosszabb, stb. Egy kicsit én is ezt látom a te szavaidból. Attól, hogy férj, még nem jó partner. Attól, hogy van egy gyereke még nem jó apa. Ez a pasas semmibe sem vesz téged, te pedig el nem tudod képzelni, hogy hogy lehetne bárki is jobb nála, ha nem is férj meg nem is apa. Megsúgom: úgy, hogy ezek a címkék önmagukban semmit nem érnek.
Rengeteg férfi van, aki nagyon jó partner, jól bánik az aktuális társával, csak épp most valamiért szingli. Ahogy vannak olyan férfiak is, akik jól tudnak bánni egy gyerekkel, akkor is ha az épp nem az övék. Ne a gyakoris idiótákból indulj ki. Én a környezetemben sok mozaikcsaládot látok, de még szingli anyákat is, akik sokkal jobb helyzetben vannak, mint az amit te itt a #11-es hozzászólásodban leírtál. Én mondjuk sosem féltem különösebben a szingliségtől, de ha nekem elmérgesedne valami miatt a viszonyom a férjemmel, egy percig sem gondolkoznék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!