Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak? Váljak el?
7. Éve vagyok együtt a férjemmel. Ez idő alatt sokmindent megéltünk. Van egy gyönyörű kislányunk is. Viszont én úgy érzem nagyon megromlott ez a házasság.
Eleinte olyan kedves és figyelmes volt. Bár elég hirtelen egy személyiség. Már régebben is voltam vitáink, úgy voltam vele minden kapcsolatban van. De soha nem volt szó bántalmazásról vagy megcsalásról. Inkább gyerekes dolgokról. Azóta ezek eltűntek. De nyilván néha akad egy két vita.
Az utóbbi időben azt vettem észre hogy alig foglalkozik velünk. Egyébként sokat dolgozik, alig találkozunk. De ha otthon van akkor is a tvt nézi telefonozik gépezik. Ha kérem jöjjön enni velünk hogy legalább akkor legyünk együtt, ő nem éhes. Inkább néz valami filmet. A kicsi most kezd ragaszkodni hozzá, de szemmel látható hogy a férjemet ez nem érdekli. 5-10percre el van vele, utána kapcsol neki egy mesét és megvan oldva minden. Pár napja megy köztünk a vita ezen, és hogy őszinte legyek régebben sem volt olyan aktív a gyereknevelést illetoen . Nagy ritkán eljott sétálni velünk de azt is úgy hogy az út feléig arról beszelt neki mennyire nincs kedve sétálni stb. Inkább pihenne otthon.
Az utóbbi időben nem szóltam neki semmiért sem. (Pár hónapig) hagytam nézze amit akar, pihenjen, aludjon. Mindent q kedve szerint csináltam. Kíváncsi voltam akkor ha kicsit kipihentebb fog e velünk törődni. De nem így lett és ezért haragudtam meg most egy pár napja. És azt mondja őt ez nem érdekli, mindig csak veszekszem és mindig csak q problémákat generálom és soha nem hagyom őt békén a hulyesegeimmel ..
Egyenként csak annyit kértem törődjön velünk. De ahhoz képest mondjuk a rokonaihoz képes átmenni, órákat beszélni velük. Míg tőlem annyit nem kérdez meg miujsag ? Belefáradtam. És hiába mondom hogy akkor tenyleg hagyjunk békén egymásnak nem kell beszélnünk nem kell közelednie, nem kell jópofiznia, nem kell mások előtt úgy csinálni mintha milyen happy lenne minden, mintha a falnak beszélnék. Egyik nap este össze veszünk másnap meg már mintha mi sem történt volna. Ölelget puszilgat, viccelődik. És mikor felhozom hogy hajlandó megbeszélni a tegnap estét akkor én hagyjam őt békén őt ez nem érdekli. Már megint kezdem . És elkezd gúnyolódni velem... nem akarok egy ilyen hanyag házasságban benne lenni. Fáj hogy nekem ő és a gyerek az első, és ez fordítva nincs így. Mert neki minden és mindenki fontosabb . Egyszerűen torkig vagyok és úgy érzem hogy életem egyik nagy hibája az hogy vele össze jöttem. És a gyerek aki miatt még együtt vagyunk. Ha ő nem lenne akkor én sem lennék itt. Őt sajnálom a legjobban , nem akarom hogy sérüljön. És sokszor elnyomom az érzéseim miatta, hogy ne lássa hogy probléma van. De ez sem megoldás.
Válni akarok de nehéz meghozni ezt a végleges döntést. Szeretem a férjem és pont ezért fáj hogy ilyen velem. Szeretem a gyerekem és pont ezért fáj hogy ilyen vele. Nehéz.
Parterapia?
Elcsépelt tudom, de nehet ott kibújna a szög a zsákból, ha válnátok is, tisztán látnál, hogy mi a baja.
Valamit un, vagy a gyermekes életét, vagy a megszokást
Illetve kezdj saját időtöltés e, hobbi barátok. Légy vidám nélküle is.
A férfiaknak szemet szúr egy ilyen, ha nincs közük a nő boldogságához.
Hátha ismét rád figyel.
Van elég kettes program? Nagyszülői segítség?
Nem tudok neked nagyon okosat mondani, de az biztos, hogy a gyereknek nem az lesz a jó, ha van egy nemtörődöm apja, és egy szomorú, kiegyensúlyozatlan, csalódott, de az érzelmeit elnyomó anyja, akik történetesen egy fedél alatt élnek, hogy minden happy legyen. Ahogy neked sem. Hogy milyen irányba és hogyan mozdítsd el, abban nem szeretnék neked tanácsot adni, de azt fogadd el, hogy eleve nem tökéletes az életetek, és ha minden így marad, kifejezetten nem lesz jó. Szóval mindenképpen vàltoztatni kell valamit a képletben, az nem megoldás, ha a homokba dugod a fejed és jó pofát vágsz a dolgodhoz. Gondolom nem azt szeretnéd tanítani a lányodnak, hogy ha majd felnő, egy ilyen kapcsolatban éljen.
Ha javítani szeretnéd, akkor próbálj olyan időt kialakítani, amikor kettesben vagytok, tudtok egymásra időt szakítani, beszélgetni, újra közelebb kerülni egymáshoz. Kezdhetitek aktív programokkal, amikor nem is kell kényszeresen mély dolgokról beszélgetni, csak élményt gyűjtötök, majd jöhetnek olyanok, amik valódi randik, csak egymással, a kezdeti tűz felélesztésével foglalkoztok, aztán pedig rátérhettek arra, hogy a hétköznapokat, a problémákat is őszintén megbeszéljétek, mélyen, nem egymást hibáztatva, hanem a közös megoldást tartva szem előtt. Vannak, akiknek ez a beszélgetés nehezen megy, nehezen tudják megfogalmazni egymásnak az érzéseiket, gondolataikat, vagy elfogadni a másik szavait. Ez nem baj, csak ismerjétek fel, ha ti is ilyenek vagytok, és próbáljatok máshogy eljutni egymás szívéhez. (Programok, közös időtöltés, humor, intimitás, érintések, szívességek, figyelmességek, bármi, amivel ki tudjátok fejezni a szereteteteket.)
Ha válni szeretnél, az viszonylag "egyszerű", csak el kell indítanod a folyamatot. Ha erre megemberelné magát, akkor is tartsd szem előtt, hogy miért jutottatok ide. És mindenképpen nagyon mélyen és őszintén beszélgessetek el az okokról és megoldásokról.
Itt a gyakorin volt már nem egy kétségbeesett apuka, aki rájött, hogy nagyon nem akart mégsem családot és mivel annyira tisztelte becsülte a feleségét hogy nem csalta meg, szép lassan befordult. Megmondani nem mert mert félt megbántani a nejét, ehelyett kb kicsinálta a közömbös és távolságtartó viselkedésével.
Egy férfi sok esetben fajdalmasabbnak gondolja a valós okot feltárni egy szakítás kor, inkább kiprovokálja. Szégyenletes amúgy.
Nem mondom, hogy tuti ez, de akár ez is lehet az indok. Beszélnie kellene, elhiszem hogy ez így idegörlő
“ha otthon van akkor is a tvt nézi telefonozik gépezik.”
Anno, kamasz szerelmes koromban nagymamám volt a bizalmasom.
Ő mondta, hogy: kisfiam, ha nem veled beszéli meg a gondjait, az azért van, mert mással; ha nem veled tölti az időt, az azért van, mert mással.
Es ez nem egyszer be is bizonyosodott.
Nem otthon járnak a gondolatai, nem veled beszéli meg a problémáit, a gyerek is untatja.
Hát én elválnék, mert ez nem élet se a gyereknek, se neked.
Gondolom, a család ügyeinek a megoldása, a háztartás, takarítás, karbantartás se hizza lázba.
Én válnék.
Nézd, javasoltak itt terápiát, meg hobbit, meg kettesben időtöltést. Minek? Egy olyan emberrel szemben, akit te és a közös gyereketek nem érdekel, minek?
Ezt a házasságot két embernek kellene egyben tartania, nem csak neked kaparni érte. A terápiát sok esetben be sem vállalják, ráadásul marha drága. A hobbi csak a te figyelmed tereli el. Attól még a hapsi ugyanolyan alkalmatlan apa és férj marad. A kettesben töltött időtől sem lesz jobb szülő. Ha még sétálni se hajlandó elmenni, majd biztos a romi vacsi meghatja. Ló💩-t! Ez az ember úgy kuka, ahogy van. Ne haragudj. Egy házasság ellaposodhat, monotonná válhat, csitulhat a vágy, de ha a saját gyermeke sem érdekli, ott tényleg az alkalmatlanság netovábbjáról van szó!
Ha teheted, a válaszomat mutasd meg neki. Had érezze, mekkora féreg.
Én is elvalnek, te is szenvedsz és a kicsinek sem jó, hogy a férjed nem foglalkozik veletek.
Véleményem szerint legszivesebben élné a szinglik életét, úgyhogy add meg magadnak te is az esélyt, mármint idővel más, jobb férfival össze ismerkedni, együtt lenni, mert a férjed minden csak nem férj és apa.
Ez a dolog túlnőtt már azon, hogy "beszéljétek meg". Látjátok, hogy nem lehet. A fickó nem hajlandó beszélni. Lehet a párterápiával probalkozni, de szinte biztos, hogy el fogja utasítani.
Ha még szeretnél tenni egy próbat, akkor nyílt kartyákkal kell jatszani. Közlöd, hogy egy honap múlva beadod a válási papírokat. Egy honapja van, hogy bebizonyítsa, hogy jó férj és apa. Mindezt targyilagosan, röviden, itt most nem kell lelkizni, tényeket kell közölni, mert a lelkizést élből elutasitja. Es tényleg megtenni, ha tovabbra sem valtozik. Ezzel egy baj van, hogy amint elmúlik a veszély, az ilyenek visszasüppednek a jó kis kényelmes dolgaikba. Csak úgy fogod tudni szinten tartani, ha fenntartod a fenyegetést, mindig érezze, hogy akármikor elválhatsz tőle. Megéri ez? Szerintem nem...
Igazából egyszerűen csak be kell adni a papírokat és elválni. Én nem tenném meg a kislányommal, hogy ilyen kapcsolati mintát kelljen látnia, azt tanulja meg, hogy ez a házasság.
soha nem hagyom őt békén a hulyesegeimmel ..
Mert neki így pont jó. Úgy él mintha legényember lenne, csak a főzés-mosás-takarítást te megoldod, neki semmire nincs gondja. Ti meg egyáltalán nem érdeklitek.
Én felhoznám neki, úgy látom, a házasságunknak vége, el fogok válni. JÖhet megint a gúnyolódás... azzal sokra megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!