Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érezhetek így, és mi lenne a megoldás?
Elhagytam férjemet nyár közepén. Előtte hónapok óta sokat vitatkoztunk, közös nevezőre nem jutottunk szinte semmiben. Szex nulla, én nem kívántam őt már semennyire. Ő többször akarta volna, nekem nem ment vele. Tehát elhagytam, egyedül élek egy pici önkormányzati lakásban.
Itt van lakbér, több a kiadásom ez tény. Kérdésem az lenne, hogy lehetséges hogy egyre jobban bánom akkori döntésemet. Próbálkoztam egy-két férfival randizni, de cseppet sem érdekelnek, nem is találkoztam velük másodszor. Arra gondolok hogy férjem jobban néz ki, és talpraesettebb az életben. Talán nem kellett volna elhagynom. A másik oldal mégis az, hogy együtt élni vele óriási teher volt, ahogy az is hogy fontos dolgokban nemigen akart alkalmazkodni. A kötelező főzés, ő igénye szerint kellett volna a szex. Teljesen aláásta az önbecsülésemet, már azt gondolom nem tudnék egy férfinak megfelelni. Abból a szempontból sem hogy rendszeresen túlórázom, fáradt lennék a főzéshez és a szexhez. Ami pedig egy férfinál elvárás. Szerintetek miért gondolom mára azt hogy sokkal jobb férfi a volt férjem, mint akikkel ismerkedem? Hiszen az utolsó hónapokban nem voltam boldog vele, sőt szenvedtem a jelenlététől. Bántani nem bántott, csak zavart hogy egy lakásban vagyunk. Köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
Az fel sem merült benned hogy most egy ideig egyedül legyél?
Még nem vagy túl a férjeden lelki értelemben, ezért nincs is értelme más férfiakkal randizni. Így óhatatlanul minden férfit hozzá fogsz hasonlítani. Nem azért mert ő olyan jó volt (mert írod hogy neked NEM volt jó), hanem még nem zártad le az érzelmeidet, nem dolgoztad fel a házasságotokat lelki értelemben.
Az írásodból nem derül ki egyértelműen, de én úgy látom, hogy el sem váltatok? Te így randiztál más férfiakkal?
Mivel felhoztad a lakbért, ezért gondolom hogy pénzügyileg jobban jönne neked ha lenne melletted egy férfi.
Ez valahol érthető, mert két ember mindig könnyebben boldogul, de ne azért akarj visszamenni egy olyan házasságba amiben nem voltál boldog, mert könnyebb kijönni anyagilag. És nem is azért akarj egy másik pasast felszedni, hogy könnyebb legyen a lakbért fizetni. Így sosem leszel boldog. Jobb egy ideig egyedül, amíg tisztázod magadban az érzelmeidet.
Ha jobban átgondolod az érzelmeidet akkor tisztázni tudod majd, hogy mit érzel a férjed iránt, és képes vagy e vele élni.
Addig tudat alatt is mindenkit hozzá fogsz hasonlítgatni, amíg az érzelmi szálak nincsenek feldolgozva.
Ha meg nem volt válás, akkor meg azt a részét is le kell zárni minél hamarabb.
Szerintem tökéletesen igaza van az elsőnek!
Egy darabig szenvedni fogsz lelkileg, a múlt és a magány miatt is,de ez kell ahhoz, hogy lezárd az egészet. Először legyél túl rajta, utána ráérsz ismerkedni. Jön egy villámcsapás és tudni fogod, hogy ki kell neked!...
Köszönöm a válaszokat! Úgy értelmezem, arra próbáltok utalni hogy hiába nem voltam boldog a férjemmel, mégis érzelmileg kötődöm még hozzá.
Igen, az anyagi szűkösség sem jó, de nem ez a fő gond. Így teljesen egyedül sem jó. A másik, amit említettem, egyre inkább félek hogy senkinek nem fogok tudni megfelelni a főzés, de leginkább a szex terén.
Ha már férjemmel csak teher volt az együttlét, lehetséges mással is az lesz. Úgy hallom másoktól egy férfinak az a fő szempont. Nem érzelmek, megértés, együttműködés, szeretet. Nem ezek. Tehát lassan semmire nem tartom magam jónak, ide jutottam.
Ez szerintem azért van így mert az ismerős dolgok biztonságérzetet adnak, hiába S**R de a te ismerős sz**od. Bocsánat hogy így fogalmaztam. És az idő távlatából minden megszépül még az is ami nem volt az éppen akkor. Ráadásul ennyi idő alatt biztosan nem tudod elfelejteni a férjed lelki értelemben. Én a helyedben egyedül lennék egy darabig hogy ülepedjenek a dolgok.
29N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!