Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van még olyan nő manapság, aki úgy veszi fel a nevét házasság után, hogy pl Kovács Ádámné?
az viszont külön vicc, ha mindketten doktorok.
ez esetben hivatalosan úgy nézne ki, hogy
Dr. Kovács Ádámné Dr.
(nem vicc, az egyetlen fiatal nőismerősöm, aki felvette a férje teljes nevét, direkt rákérdezett házasságkötéskor, ugyanis akkoriban még mindketten tudományos pályán voltak)
Nálam az iskolákban régen a kémia tanárnőnek volt ilyesmi neve, mint a Dr. Kovácsné Nagy Melinda, onnan vettem a példát. Első órán mikor bejött, így mutatkozott be. Az osztályfőnök már teljesen átvette a férje nevét, bár neki nem volt. Dr. a neve előtt, mint a kémia tanárnő esetében.
Én egyikükön sem éreztem azt, hogy ezek elnyomott nők lennének, sőt, kifejezetten domináns, határozott nők voltak. A kémia tanárnő pl. ismert volt a szigoráról.
Még azt is el tudom képzelni, hogy otthon ők voltak a vezetők.
Nem mindig kell belelátni többet ebbe a témába, mint aminek látszik.
#10 voltam.
Nem a nyitóddal van a gond, hanem a 2-es kommenteddel.
Te a férjed tulajdonának éreznéd magad, ha így vennéd fel a neved, ezért nem így veszed fel. Más meg nem érzi annak, hanem ezt érzi szokványosnak, ezért így veszi fel. Miért kéne másnak ugyanazt éreznie, mint neked?
Nem kell másnak így éreznie, csak költői kérdésként feltettem, hogy vajon nem érzi e úgy.
Miért kell belém állnod olyanért amit el sem követtem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!