Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Van itt házaspár akinek csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt házaspár akinek csak egyik fele vallásos másik pedig nem hisz?

Figyelt kérdés

Eleve így ismerkedtetek meg? Vagy már a kapcsolat alatt fordult a hit felé az egyik fél?

Hogy fér meg a két világnézet?

2022. aug. 18. 07:28
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
33%
Sehogy...
2022. aug. 18. 07:40
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Így is ismertük meg egymást. Nincs ezzel semmi baj, ha egyik sem akarja megtéríteni a másikat...
2022. aug. 18. 07:43
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem konkrétan vallásos, de hívő keresztény vagytok, a párom pedig ateista.

Így ismerkedtünk meg, nem befolyásolt egyikünket sem. Azóta sem volt ebből soha problémánk. Nem csak ebben, hanem mindenben toleránsak vagyunk a másik dolgai felé, tiszteletben tartjuk azokat, semmivel kapcsolatban nem erőszakoskodunk egymással. Ebben az esetben pl. ő természetesnek veszi a keresztény lét velejáróit, pl. szoktam imádkozni, meg vannak keresztelve a gyerekeink, én pedig nem próbálom megtéríteni.

Szóval szerintem főleg tisztelet és intelligencia kérdése. No meg azért fontos az is, hogy a hívő/vallásos fél ne elvakult legyen, és az ateista fél se legyen gyűlölködő.

2022. aug. 18. 07:56
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Ismerek ilyen párt, és jól megvannak.

A fanatikus, bigott, netán szektás hívők és a fanatikus, bigott, elvakult ateisták nyilván képtelenek egy ilyen kapcsolatra, de megfelelő értelmi és érzelmi intelligencia mellett működhet.

2022. aug. 18. 08:03
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Jelen, bár nem vagyunk házasok.

A vallásos fél én vagyok (katolikus), hitem igyekszem gyakorolni (ima, vasárnap és kötelező ünnepen mise például).

Ő ateista, meg van a maga véleménye erről. De sosem volt akár egy kisebb vita ebből. Tiszteletben tartjuk a másik állás pontját.

De azt elfogadta, hogy én szeretnék templomi házasságot, e s a gyereket megkeresztelte. ezekből nem engedek, ragaszkodom.

De sosem volt vita ebből

2022. aug. 18. 08:13
 6/15 anonim ***** válasza:
70%
S a gyerekek melyik világnézet szerint kapják a nevelést?
2022. aug. 18. 08:15
 7/15 A kérdező kommentje:

Kérlek ne feledjétek megírni, hogy már kapcsolat alatt lett hívő az egyik fél vagy már megismerkedéskor ez volt a felállás.

1, 4, 5, pótolnátok? Köszönöm.

2022. aug. 18. 08:19
 8/15 A kérdező kommentje:
6, kérlek indíts új kérdést, ezt ne vidd már el. Köszönöm.
2022. aug. 18. 08:19
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Én nem vagyok ilyen helyzetben, de a barátnőm igen, bár még nem házas, de tervezik az esküvőt.

Barátnőm nem hisz, a párja igen. Ezt tudták az elején. A srácot ez nem érdekli, a szülei elég furcsán fogadták, de ők egy kis faluból származnak, ahol mindenki vallásos, így nem értették, hogy van ilyen, de hamar elfogadták és nem zavarja őket. Barátnőm és a párja néha vallási vitáznak egyet :D De nem komolyan. Az esküvő viszont a srác családjában nagy hagyomány, meg kell hívni még a szomszéd nénit is, természetesen templomban, mindenkinek ugyanaz a forgatókönyv, stb. Barátnőm még küzd ellene, mert ezt nem igazán akarja. A templomiba belemegy azzal nincs különösebb baja. A gyerekeiket is meg fogják keresztelni, ha lesznek, de a barátnőm megmondta, hogy nem fog rákényszeríteni hittant meg ilyesmit a gyerekre.

2022. aug. 18. 08:21
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Az még hagyján, de én teológus vagyok, a feleségem pedig nem hívő, nem vallásos. A szex/szerelem hozott minket össze, és a barátság tart egybe. Engem kicsit zavar, hogy a feleségemet semennyire sem érdekli az életemnek ez a fontos és alapvető része, de szerencsére annyit azért tiszteletben tart, hogy nem kritizálja a vallást, nem káromolja Istent stb. (Mondjuk ennyi minden civilizált embertől elvárható.) Fiatal embereknek nem javaslom az ilyen kapcsolatot, idősebb korban elfogadható.
2022. aug. 18. 08:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!