Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mi játszódik le azon férfiak/n...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi játszódik le azon férfiak/nők fejében, akik az akár már 10 éves kapcsolatukban is még várni akarnak a házassággal, gyerekvállalással; mégis miután szétmennek, szinte azonnal megházasodnak és babázni kezdenek új partnerükkel?

Figyelt kérdés

Van mindkét nemből, összesen 3 darab olyan ismerősöm, akinek részleteiben eltér ugyan, de nagy vonalakban ugyanaz a sztorija: Évekig kapcsolatban voltak, aminek során a párjuk már szerette volna ha lenne házasság + gyerek, de ők még várni akartak. Számos évig húzódott nekik ez a helyzet. Aztán szétmentek ezzel a több éve meglévő párjukkal (valamelyik ismerősöm szakító fél volt, valamelyik meg az elhagyott fél), és ez után 1-2 éven belül mégis egyből lett új kapcsolatuk, eljegyzés, esküvő, baba.

Na most nem értem, és nő meg férfi is van köztük, hogy ilyenkor mi játszódik le bennük? "Várjunk még, várjunk még", nem állnak még készen, 4, 8, 10 éves kapcsolatban sem. Aztán meg 1-2 éven belül kipipálják a mérföldköveket? Valakivel, akit még nem annyira ismernek, akivel még nem lehet olyan mély a bizalom?

Én magamnak azzal magyarázom ezt a jelenséget, hogy biztos megérezték, eljött az idő a "letelepedesre", és ekkor azzal házasodtak, azzal alapítottak családot, aki épp kéznél volt. Tehát hogy nem is egy kifejezett személyről szól számukra a házasélet meg a gyermekvállalás, hanem ez egy életszakasz számukra, és azzal lépik meg, aki épp "jókor van jó helyen".

Szerintetek?

Vagy szar volt a 4, 8, 10 éves kapcsolatuk, és az új partnerben találták meg a Nagy Ő-t, hisz még tartott a rózsaszín köd?

Nekem akkor is fura.

Amúgy van egy kolléganőm, akivel összebarátkoztam (én is nő vagyok), és ő is 9 éve együtt van egy pasival. A kolléganőm már évek óta szeretne esküvőt (lánykérést), babát, de a pasija még nem. És attól félek, szegény kolléganőm is ennek a jelenségnek lesz az áldozata. Valamelyikük szakít majd, szétmennek, és 2 évre rá a pasija házas lesz egy vadiúj nővel, és tolni fogja a babakocsit... Ne legyen így, de láttam én már karón varjút.

De nem csak férfi, nő is, már írtam kétszer. Mert három ilyen ismerősöm van, egyikük közülük nő. A pasija é-ve-kig kérlelte hogy menjen hozzá, alapítsanak családot, a nő még várni akart. Aztán szétmentek, és ez a nő 3 hónappal később már összeköltözött az új pasijával, fél évvel a szakítás után jegyben járt, újabb fél év múlva házas volt, ma meg már terhes és van egy 2 éves gyereke.

Amúgy nektek is van ilyen ismerősötök?

2022. aug. 4. 01:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
50%

Többnyire bepánikolnak , hogy nem lesz jobb, így családot alapítanak azzal aki hajlandó rá velük.

Tipikus példa az ismerőseim között, több esetben is, 8-10 év alatt se eljegyzés, se házasság, se gyerek, holott mindet ismerem és tudom hogy a lányok vágynak ezekre. A csajok pánikolnak, a pasik meg idővel dobbantottak. Majd a lányok összejöttek 30+ évesen olyan faszikkal akikre még 5 éve rá se néztek volna. Alacsony, Kövérkés, kopaszodó, arcra sem előnyös külsejű fazonokkal, holott előtte magas, kigyúrt, helyes pasijaik voltak. Tipik nincs ló, jó a szamár is alapú választások. Ordít róluk.

2-3 év alatt gyorsan összeházasodtak, gyereket szültek, aztán az egyik fél éve vált el, a másiknak most van folyamatban. Ahogy hallom a harmadikban meg most nyáron szétköltöztek, pedig a gyerek nincs 1 éves sem.

Semmi értelme ezeknek, akkora kamu kapcsolatok mint a ház.

Mi pl 1,5 év után összeházasodtunk. Viszont gyereket egyikünk sem akar, így ez a dolog tudatosan nincs azóta sem, nem is lesz, 10+ év házasság után sem. Jobban szeretünk kettesben lenni.

2022. aug. 4. 13:21
 12/13 anonim ***** válasza:
74%
Nálunk nem volt még meg az anyagi háttér, félig kész ház stb. Az exem nem bírt tovább várni, megbolondult, az első pasival összebútorozott és egy év múlva már gyerek lett belőle. Azóta is boldogtalan de magának csinálta.
2022. aug. 4. 14:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Ez egy jó kérdés, kérdező. Ez a jelenség szerintem nagyon gyakori, vannak ilyen ismerőseim, én is agyaltam ezen, hogy mi lehet az oka. Jókat írnak itt a válaszolók amúgy.
2022. aug. 6. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!