Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy min.10 éves házas, gyerekes párkapcsolatban mennyire baj az, ha mondjuk mindkét fél egy időre félrekavar (azaz swingerkedik)?
Én teljesen független vagyok a témától, viszont érdekelne, hogy mi van akkor, ha mondjuk a két fél szereti egymást, össze is tartanak, viszont a szexuális életük megcsömörlött, ezért valamilyen új dologra vágynak?
Mi van akkor ha olyan szexuális élményekre vágynak, amit már régóta képtelenek egymásnak megadni? Ilyenkor jön az hogy a férj lefekszik más nővel és a feleség lefekszik más férfival.
Az egésznek nincsen érzelmi (szerelmi) vonzata, mindössze egyfajta "szexuális kaland" a berögződött és morózus házas életen belül.
Azért is érdekelne engem ez a téma, mert én pontosan amiatt félek a házasságot illetően, hogy jómagam is belecsöppenek abba a társadalmilag előírt trendbe, aholis előre megírt társadalmi és erkölcsi törvények között kell létezni.
Nálam az érzelmi (a lelki, szellemi), és a testi (fizikális, szexuális) vonzat két különböző kategória.
Nem tudom mennyire volt érthető, amire célozni próbáltam?
Ha nyitott házasságban élnek ebben megegyezve akkor nem baj
Az ő dolguk
Ha titokban a másik atcseszve csináljak akkor baj
Ha mindketten tudnak róla, hogy mit csinál a másik, akkor egészségükre. Így is sok kapcsolatot inkább szétbomlaszt, mert erre kevés olyan pár alkalmas, akik monogámiában képzelték el...
De a megcsalás ebben az esetben is egy szánalmas gyáva féreg megoldása, nem valódi megoldás.
Jól látod, sok házasság azért megy tönkre, azért laposodik el, mert a szexuális élet idővel megszokássá válik, akár akkor is, ha egyébként igyekeznek feldobni. Ilyenkor jönnek azok a gondolatok, hogy milyen lehet más férfiakkal, más nőkkel, főleg, ha fiatalon, kevés szexuális tapasztalattal állapodtak meg egymás mellett annak idején.
Nyilván nagyon sok házasságban nem ez a problémák nyitja, de jóval kevesebb válás lenne, ha ez nem lenne még mindig ekkora tabu, és mindkét fél kiélhetné az ilyen jellegű vágyait. A megvalósítás rengetegféle lehet, párcsere egy párral, több férfi, több nő, ismerősök, idegenek, együtt, külön stb.
Semennyire.
Mi lassan 8 éve vagyunk hàzasok, tizenix éve együtt, és amiòta nyíltan beszéltünk a swingerről, sokkal erősebb lett a kapcsolatunk.
Voltunk együtt is swingerclubban, de voltunk külön-külön is.
Tudunk ròla, és van egy egyezség, miszerint romantikus randevú ebben a keretben nuku, ez csak szex.
Még sosem volt problémánk belőle.
Én kipróbáltam màs lànnyal is, de legalább tudom, hogy az nem vonz.
Én 10 éve élek együtt a párommal, monogám kapcsolatba. Tavaly lett a férjem. És bevallom, az én fejemben nem kapcsolt át a "feleség" kapcsoló. Mindenki kérdezgette, hogy milyen feleségnek, asszonynak lenni? De nekem tök ugyanaz minden mint előtte.
Együtt éltünk előtte is. Egy ágyba aludtunk, megosztottuk a háztartási teendőket a vagyonkánkat, a kiadásainkat, az élményeket együtt szereztük, ha lehetett. Most 30 évesen tanított meg a párom gördeszkázni, és ha el kell mennie szemináriumra, üzleti útra tegye. Ha haza akar menni a szüleihez, vagy bulizni a haverokkal megtehette és megteheti most is. Mi a játékszabályokat már évekkel ezelőtt letisztáztuk és nem kellett változtatni semmit azóta sem. A házasság, már szerintem nem vízválasztó az ember életébe. Én is féltem attól, hogy a papír miatt majd kényszeres együttlétbe csap át az egész... helyette ugyanaz az ember maradtam aki az "igen" előtt voltam. Másnap nem sütött szebben a nap, nem lett szebb a világ... a párom ugyanúgy szeret és a feladatokat megosztjuk továbbra is egymás között.
Ha a kapcsolatod működőképes lesz házasság előtt, akkor a papír semmit nem ír felül.
Én nem érzem a változást a papíros és a papír előtti állapothoz képest. Minden ugyanolyan.
Ha ez mindkét félnek megfelelő, akkor az ő dolguk. Ha szeretik egymást, de boldogabbak, ha időnként mással vannak és azt a partner is tudja és nem gond neki, akkor teljesen rendben van.
A baj ott kezdődik-mint nálunk, hogy csak a párom vágyik a nyitott kapcsolatra, én viszont a monogámia híve vagyok. Patthelyzet.
Ismerek nyitott házasságban élő boldog párt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!