Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy min.10 éves házas, gyerekes párkapcsolatban mennyire baj az, ha mondjuk mindkét fél egy időre félrekavar (azaz swingerkedik)?
Én teljesen független vagyok a témától, viszont érdekelne, hogy mi van akkor, ha mondjuk a két fél szereti egymást, össze is tartanak, viszont a szexuális életük megcsömörlött, ezért valamilyen új dologra vágynak?
Mi van akkor ha olyan szexuális élményekre vágynak, amit már régóta képtelenek egymásnak megadni? Ilyenkor jön az hogy a férj lefekszik más nővel és a feleség lefekszik más férfival.
Az egésznek nincsen érzelmi (szerelmi) vonzata, mindössze egyfajta "szexuális kaland" a berögződött és morózus házas életen belül.
Azért is érdekelne engem ez a téma, mert én pontosan amiatt félek a házasságot illetően, hogy jómagam is belecsöppenek abba a társadalmilag előírt trendbe, aholis előre megírt társadalmi és erkölcsi törvények között kell létezni.
Nálam az érzelmi (a lelki, szellemi), és a testi (fizikális, szexuális) vonzat két különböző kategória.
Nem tudom mennyire volt érthető, amire célozni próbáltam?
Az egy dolog, hogy megbeszélik, meg mindkettő belemegy, mert bizsereg a punci/farok.
De az emberbe genetikusan bele van kódolva az elvárás a partner felé, hogy legyen monogám. Ennek evolúciós okai vannak: 1. A nő elvárja, hogy a férfi csak vele (meg az utódjával) törődjön, ne más nőket hajkurásszon, mert ez volt a túlélés záloga a természeti környezetben. 2. A férfi elvárja, hogy a nő ne feküdjön le mással, nehogy már más ejtse teherbe, és más génjeit örökítsék tovább az övéi helyett.
És harmadik okként még ott van az, hogy a párkapcsolat - jó esetben - intimitás és kötődés szintjét tekintve egy anya-gyerek kapcsolat nívóján mozog. És ahogy egy anya-gyerek kapcsolat is kétszemélyes, amit egy harmadik fél megjelenése sért, úgy igaz ez a párkapcsolatra is.
Pszichológusok, párterapeuták egy csomó olyan esettel találkoznak, mikor a felek beleegyeznek a legális félrekúrásba, ki is próbálják, de mikor megtudják, hogy a társuk is megtette, összeomlanak és elveszik köztük a bizalom. Hangsúlyozom: annak ellenére, hogy mindketten ezt akarták elméletileg, és mindketten áldásukat adták a dologra.
Olyan párt kell találnod, aki hasonlóan gondolkozik. Ha mindkét fél boldog ebben az életformában, akkor semmi baj vele. Nincs társadalom által előírt szabályrendszer, hiszen a társadalomnak fogalma sincs a magánéletetekről. Miért osztanátok meg másokkal?
Azt is hozzátenném, hogy én a gyermekünk születését a legnagyobb csodának éltem meg és a férjem is. Sokszor csak állunk a gyerekszoba ajtajában, nézzük azt a kis kezeslábas gyereket az ágyban a beszűrődő fény mellett és hihetetlen öröm tölt el, hogy ezt az ajándékot egymásnak adhattuk, együtt hoztuk őt létre. Bizony sok lemondással és megoldandó problémával jár, de alapvetően sokkal teljesebb vele a kapcsolatunk, minket érzelmileg is szorosan összetart az ő jelenléte. Hogy mondjam. Sokkal szerelmesebb lettem belé, amiért megajándékozott ezzel a kis lénnyel, aki napról napra fejlődik, új dolgokat tanul meg és büszkévé tesz mindkettőnket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!