Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Egy min.10 éves házas, gyereke...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy min.10 éves házas, gyerekes párkapcsolatban mennyire baj az, ha mondjuk mindkét fél egy időre félrekavar (azaz swingerkedik)?

Figyelt kérdés

Én teljesen független vagyok a témától, viszont érdekelne, hogy mi van akkor, ha mondjuk a két fél szereti egymást, össze is tartanak, viszont a szexuális életük megcsömörlött, ezért valamilyen új dologra vágynak?

Mi van akkor ha olyan szexuális élményekre vágynak, amit már régóta képtelenek egymásnak megadni? Ilyenkor jön az hogy a férj lefekszik más nővel és a feleség lefekszik más férfival.

Az egésznek nincsen érzelmi (szerelmi) vonzata, mindössze egyfajta "szexuális kaland" a berögződött és morózus házas életen belül.

Azért is érdekelne engem ez a téma, mert én pontosan amiatt félek a házasságot illetően, hogy jómagam is belecsöppenek abba a társadalmilag előírt trendbe, aholis előre megírt társadalmi és erkölcsi törvények között kell létezni.

Nálam az érzelmi (a lelki, szellemi), és a testi (fizikális, szexuális) vonzat két különböző kategória.

Nem tudom mennyire volt érthető, amire célozni próbáltam?

2020. febr. 15. 11:21
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Az egy dolog, hogy megbeszélik, meg mindkettő belemegy, mert bizsereg a punci/farok.

De az emberbe genetikusan bele van kódolva az elvárás a partner felé, hogy legyen monogám. Ennek evolúciós okai vannak: 1. A nő elvárja, hogy a férfi csak vele (meg az utódjával) törődjön, ne más nőket hajkurásszon, mert ez volt a túlélés záloga a természeti környezetben. 2. A férfi elvárja, hogy a nő ne feküdjön le mással, nehogy már más ejtse teherbe, és más génjeit örökítsék tovább az övéi helyett.

És harmadik okként még ott van az, hogy a párkapcsolat - jó esetben - intimitás és kötődés szintjét tekintve egy anya-gyerek kapcsolat nívóján mozog. És ahogy egy anya-gyerek kapcsolat is kétszemélyes, amit egy harmadik fél megjelenése sért, úgy igaz ez a párkapcsolatra is.

Pszichológusok, párterapeuták egy csomó olyan esettel találkoznak, mikor a felek beleegyeznek a legális félrekúrásba, ki is próbálják, de mikor megtudják, hogy a társuk is megtette, összeomlanak és elveszik köztük a bizalom. Hangsúlyozom: annak ellenére, hogy mindketten ezt akarták elméletileg, és mindketten áldásukat adták a dologra.

2020. febr. 15. 12:22
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Olyan párt kell találnod, aki hasonlóan gondolkozik. Ha mindkét fél boldog ebben az életformában, akkor semmi baj vele. Nincs társadalom által előírt szabályrendszer, hiszen a társadalomnak fogalma sincs a magánéletetekről. Miért osztanátok meg másokkal?

Azt is hozzátenném, hogy én a gyermekünk születését a legnagyobb csodának éltem meg és a férjem is. Sokszor csak állunk a gyerekszoba ajtajában, nézzük azt a kis kezeslábas gyereket az ágyban a beszűrődő fény mellett és hihetetlen öröm tölt el, hogy ezt az ajándékot egymásnak adhattuk, együtt hoztuk őt létre. Bizony sok lemondással és megoldandó problémával jár, de alapvetően sokkal teljesebb vele a kapcsolatunk, minket érzelmileg is szorosan összetart az ő jelenléte. Hogy mondjam. Sokkal szerelmesebb lettem belé, amiért megajándékozott ezzel a kis lénnyel, aki napról napra fejlődik, új dolgokat tanul meg és büszkévé tesz mindkettőnket.

2020. febr. 15. 12:25
 13/13 anonim ***** válasza:
Régen gáz volt, ma már a tókmindegy kategóriába tartozik.
2020. febr. 15. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!