Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen egy házas élet? Normális ez így szerintetek?
2 éve vagyok együtt a férjemmel és egy éve vagyunk házasok. Imádjuk, nagyon szeretjük egymást és a nap 24 órájában majdnem együtt vagyunk. A nehézség a számomra mostanában, hogy nincs közös életünk hiszen az édesanyja aki beteg velünk lakik. Munkát a férjem nem tud vállalni mivel heti 3-szor viszi az édesanyját dialízis kezelésre.Emellett a hölgy cukorbeteg és 8 infarktusa volt.Sajnos a hölgynek nagyon önös a természete. Amit ő gondol azt kellene csinálni. 8 évig lakott itt az egyik barátnője aki alkoholista volt akinek ugyanúgy ki volt szolgáltatva a férjem mivel az anyukája kérte.Ő azért csináltam meg mivel az anyja beteg és sajnáltatja magát.A nő 3 most hónapja költözött el
Ez normális így? Mit tudtok tanácsolni?
1-es vagyok. Az anyja nem “sajnáltatja magát” hanem szenved, kiszolgáltatott és nyilván depressziós. Azt szoktam az értetlenkedőnek mondani ilyenkor, hogy “feküdnél ott te a helyében”.
Felsoroltál három halálos betegséget, ami bármelyik percben elviheti az anyósodat.
A másik vetület:
Tudtad előre, hogy mi vár rád, ha együtt élsz velük?
Ha a párod nem dolgozik, anyósod beteg, rokkant, miből éltek meg ketten, amíg te nem éltél velük?
Az 1 válaszolónak:
A szituáció nem ennyire egyszerű mint ahogyan te gondolod. Soha nem bántottam az édesanyját. Megértem, hogy nem tud már semmit csinálni de nem volt ez mindig így és akkor is kiszolgáltatta egy bizonyos szinten magát. Még ezzel sincs baj csakhogy akkor egy pici időt adjoin nekünk is!
És még annyi, hogy napi felügyelet mellett nem igazán tud a férjem munkát vállalni.
Nem kell egyből arra gondolni, hogy èn vagyok aki rosszul látja a dolgokat. Csak egy kérdést tettem fel. Ennyi
Betegszállítóval is lehet dialízisre vitetni. Ezért nem kell a férjednek munkanélkül lenni.
És ő az anyósod, nem "hölgy".
"Még ezzel sincs baj csakhogy akkor egy pici időt adjoin nekünk is!"
Ezt az időt a férjednek kell összehozni. Ha határozott akkor ez meg is lesz, ha meg bedől az anyjának teljes mértékben, akkor cseszheted. 1 év után tuti nem mentem volna hozzá ilyen körülmények közé.
4-esre
Kérdező!
Amit felvázoltál, abból ezek a lehetőségek jönnek ki.
De! Lehet otthon távmunkát vállalni gyerekek és/vagy beteg szülő mellett is.
Sőt, még a háztartást is elláttam.
Nem írtad le, hogy végülis miből éltek? A te fizetésedből?
“ Csak egy kérdést tettem fel. Ennyi”
Amihez elég hiányos információkat társítottál.
Lehet programot is csinálni, akár több naposat is, de addig segítséget kell fogadni.
Akarat és szervezés, időbeosztás kérdése.
Milyen tanácsot vártál?
Hogy együtt nyafogjunk veled, miközben ezek szerint te vagy az egyedüli kereső?
Miért volt a férjednek ennyire sürgős a házasság? Csak nem ezért?
Nem is dolgozik, időt sem szakít rád!
Akkor?!
Ha otthagyod, miből élnek?!
Ki látja el a háztartást, ki takarít mos, főz, ki keresi meg a rezsire és megélhetésre valót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!