Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme van a házasságnak? Miért nem elég együtt élni valakivel, jogi dolgok nélkül?
A házasság jogilag vagyonkozosség.
Válás esetén a vagyon igazságos felosztása, a gyermek(ek)jogainak védelme érdekében van szabályozás csak házasoknak, mert a torveny őket kepviseli.
Olyat akarsz megfejteni, ami egy olyan világban (azaz korban) lett kitalálva ahol masok voltak a normák. Mai fejjel nehéz.
Hogy manapság miért fontos? Jár bizonyos előnyökkel jogi szempontból.
Arról nem is beszélve hogy ez egy tradíció. Az ember úgy nő fel hogy mindenhol azt látja, hallja hogy ez a norma, az élet útja, menete.
Ez azt jelenti, hogy valójában magunkhoz kötjük a másikat erővel, mert félünk, hogy idővel elmegy? A házasság alapja a félelem?
#2 Köszönöm! Ez új nekem.
#3 Nagyon sok ember házasodik és szeretném őket megérteni.
#4 Köszönöm! Tetszik ez a perspektíva. Így érthetőbb.
"Mi értelme van a házasságnak?"
Általában ez egy biztosíték, hogy valóban komoly szándékaid vannak és vele akarsz családot alapítani, leélni az életed. Mi több, házasság megkönnyíti, hogy a párod nevében intézz dolgokat és más jogi procedúrákban.
"Ha két ember szereti egymást és együtt élnek, miért kell ennél több?"
Hogyha neked nem kell ennél több, felesleges másra mutogatnod, más mindig találsz olyan gondolatmenetet, amely eltér a tiédtől, elvégre minden ember különböző. Keress olyan párt, aki hasonlóképpen gondolkodik!
#6 Ilyet még nem hallottam. Tudsz erről bővebben írni?
#8 Értem, köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!