Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A mai hízlalós kérdésről...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai hízlalós kérdésről jutott eszembe. A férjem hosszútávfutó és rühell enni. Anyósom, a tesója, anyum, meg úgy random emberek is azt állítják, hogy híznia kéne. Mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés
2022. márc. 22. 17:51
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
52%

Sehogy! Ha Ő nem akar hízni, és nincsen egészségi problémája, akkor ezt kell szeretned.

Egyébként én 168 cm magasként 54 vagyok, és még így is a súlyom alsó határán.

2022. márc. 23. 16:29
 22/38 anonim ***** válasza:
68%

Oké, akkor emberelje meg magát és egyen, akkor is, ha NEM éhes. Ennyi.

Voltam 35 kilós (én súlyos ed miatt) a 168 centimhez, és ahhoz, hogy hízhassak, egy idő után minimum! 3000+-t be kellett vinnem.

Utáltam? Igen.

Sok volt? Rengeteg.

Fájt tőle a gyomrm? Állandóan!, de megettem, mert nem akartam meghalni.

Ezzel a 3000+-szal heti 800-1000 gr-ot híztam, míg el nem értem az 53-54-et, ami fölé már nem tudok menni (set-point weight).

2022. márc. 23. 16:32
 23/38 A kérdező kommentje:

#21 Akar hízni, de nem úgy, hogy nem tud dolgozni vagy aludni, ha sokat eszik.

#22 Tegyük fel, hogy igaz, amit írsz - bár nekem erős kétségeim vannak azzal kapcsolatban, hogyha együtt élek valakivel, akkor megfelelő viselkedéssel ne lehetne valamennyire befolyásolni az ő hozzáállását, hogy kitartóbban és többet tegyen.

Szerinted nekem a te válaszod hogyan segít? Ugyanúgy kell látnom, hogy egyre vékonyabb, ugyanúgy sajnálom miatta, csak ennek a tetejébe a te bunkóságodon és érzéketlenségeden, még fel is húzom magam... Ahelyett, hogy kalóriákról magyaráznál, meg arról, hogy elhatározással mire jutottál, esetleg leírhattad volna, hogy mit tapasztaltál, mitől fájt kevésbé a hasad, mitől jobban. Mikor volt könnyebb enni, mikor nehezebb...

2022. márc. 23. 18:00
 24/38 anonim ***** válasza:

És azt mikor érted meg, hogy ez az ő problémája és nem a tiéd? Gondolod, hogy bárki meg akarta már gyógyítani a pszichés problémáimat? Felnőtt ember vagyok és én akartam terápiára járni meg én mentem el később pszichiáterhez, hogy gyógyszert kapjak.

Szerintem olvass utána a társfüggőségnek. Úgy bánsz a férjeddel, mint egy kisgyerekkel. Az Ő feladata meggyógyulni. Te természetesen segíthetsz neki. De helyette nem tudsz meggyógyulni.

2022. márc. 23. 18:05
 25/38 A kérdező kommentje:
#24 Szerintem te nem érted. Ez a MI problémánk, nem csak az övé. Lehet, hogy a te párkapcsolatodban te éső van, de nálunk a problémák nagy része közös.
2022. márc. 23. 18:09
 26/38 anonim ***** válasza:
100%
Valoszinuleg evesi zavarban szenved a parod. Az ilyet nem felhizlalni kell hanem orvoshoz vinni.
2022. márc. 23. 22:16
 27/38 A kérdező kommentje:

#26 Szerencse, hogy olyan dolgokat tudsz egy másik ember leírása alapján diagnosztizálni, amit pszichológus/dietetikus sem jelentene ki egy órás személyes beszélgetés nélkül.

Szeretném még egyszer megemlíteni, hogy hosszútáv futó a párom. Mindenki szerint kb. "normális", hogy ennyi edzés mellett folyamatosan csökken a súlya, mert ezzel a versenyzéssel együtt jár, hogy nyáron sokat fogynak, és amikor nincs versenyük, akkor híznak a téli időszak alatt. Csak a férjemnek ez sem igazán jön össze. Ha sérülése van, akkor 2-3 hét alatt szaladnak fel rá a kilók, de edzés mellett nem. Télen sem. Nekem az a tippem, hogy azért, mert az összes közeli barátja sportol, és mikor kevesebbet edz (ergo több szabadideje van), akkor a barátaival jár úszni, teniszezni, kirándulni, biciklizni.

Szeretném/javasolják is, hogyha TUD/JÓl ESIK, akkor egyen többet, de senkiben nem merült fel, egy orvosban sem, az edzőjében sem, a futótársaiban sem, hogy mentálisan beteg lenne, mert jobban szereti a salátát, mint a rántott húst vagy a pacalt. Sőt eddig az sem történt meg, hogy átszervezzék a versenyeit - és ezzel együtt az edzéseit is - valószínűleg, ha elér egy kritikus súlyt, akkor ez fog történni.

Csak néhány tippet szerettem volna kapni, amivel segíthetek neki, hogy ne jussunk el idáig, mert rosszul érintené, hátha valakinek van olyan ötlete, ami használható. Tudom, hogy pl. a nagyszüleim idejében ez bizonyos fizikai munkákat végzők esetén szintén probléma volt, gondoltam, hátha van valakinek hasonló tapasztalata.

2022. márc. 24. 03:16
 28/38 anonim ***** válasza:

Ha elolvasod a saját kérdésed és a saját válaszaidat, akkor látszik, hogy nem tartod normálisnak, hogy ez a helyzet van. "Sőt eddig az sem történt meg, hogy átszervezzék a versenyeit - és ezzel együtt az edzéseit is - valószínűleg, ha elér egy kritikus súlyt, akkor ez fog történni." Gondolom ez azt jelenti, hogy ha még 1-2 kilót fogy, akkor nem fogják engedni edzeni és versenyezni. Magyarán szólva MINDENKI tudja, hogy nem normális, ami folyik.

Akkor most mit tudunk tenni? Én a társfüggőt nem bántásból írtam. Társfüggőnek eredetileg az alkoholisták házastársait (jellemzően: feleségeit) hívták, akik mindenkinek mesélték, hogy tűrhetetlen, ami történik, de amikor bárki bármit javasolt, akkor azt mondták, hogy "á, azért nem olyan nagy a baj". Plusz mindenki irányában megvédték az alkoholistát, ők telefonáltak a munkahelyre és hazudták azt, hogy a részegen fetrengő illető náthás, hasmenése van, stb.

Most komolyan azt várod,hogy adjunk ilyen tanácsokat, hogy játssz klasszikus zenét evés közben, meg mittómén, nézzetek mélytengeri állatokat evés közben meg meleg citromsárgás-narancssárgás világítás kell az ebédlőasztal fölé, hogy majd akkor jobban fog enni?

Nyilván azért fáj a hasa, ha sokat eszik, mert borzasztóan össze van szűkülve a gyomra. És arra az a megoldás, hogy akkor naponta 1 evőkanállal többet eszik. De gondolom te is tudod, hogyha egy felnőtt férfi annyit eszik, mint te és salátát, akkor ez nem fog segíteni!!

Egyébként voltam együtt evészavaros nővel pszichiátrián és BÁRMIT, érted bármit mondtunk neki, hogy ez vagy az segíteni fog, akkor bólogatott és azt mondta, hogy ahha, de azt már próbálta-azt nem lehet-az biztos jó másoknak, de neki nem, stb.

De csak tarts ki amellett, hogy ez normális/nem normális, aztán majd csak lesz valahogy. Mindenesetre jobbulást kívánok neki! (És neked is.)

2022. márc. 24. 09:24
 29/38 A kérdező kommentje:

#28 Tényleg köszi, hogy segíteni próbálsz. De néha tényleg csak abban kérnek segítséget emberek, amit kérdeznek. Én pontosan abban kérek segítséget, hogy hogyan lehet azt elérni, hogy szívesen egyen valaki picivel többet, minden nap 1-1 evőkanállal, ahogy te fogalmaztál, hogy ne szenvedésként élje meg, hanem fel se tűnjön. Minden mást szakemberrel beszélek meg, akiről tudom, hogy valami köze van a témához (lehet, hogy az itt válaszolóknak is van, de ezt nem tudom ellenőrizni).

"Gondolom ez azt jelenti, hogy ha még 1-2 kilót fogy, akkor nem fogják engedni edzeni és versenyezni."

Nem ez azt jelenti, hogy nem egy-két hetente fog versenyre menni, hanem havonta, nem márciustól, hanem áprilistól és nem novemberig, hanem mondjuk szeptemberig, vagy novemberig a szeptember/októbert kihagyva. Esetleg azt is jelentheti, hogy nem maratont fog futni, meg ultramaratont, hanem félmaratont, nem ketten fogják lefutni a Balatonkört, hanem öten és nem fog részt venni a Balatonátúszáson.

2022. márc. 25. 00:30
 30/38 anonim ***** válasza:
85%
Gyógyszertárban lehet venni nutricia shaket,kis volumenű,magas energiatartalmú étrendkiegészítők,bárki képes elfogyasztani,akármilyen kis étvágyú.Több ízben kapható,meg különböző diétákba is beilleszthetőek.Alultápláltak,anorexiások,sebészeti beavatkozások után is szokták javasolni.
2022. márc. 25. 10:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!