Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bevállalnátok a távolságot jobb élet reményében?
Figyelt kérdés
Még egy éve se vagyunk házasok és úgy hozta az élet egy rokon által, hogy a férjem külföldön dolgozhatna magas fizetésért, de több okból én jelenleg nem mehetek vele. Az egyik ok, hogy 2 éves tanfolyamra járok, még nincs vége és később ezzel szeretnék foglalkozni akár külföldön is, ha úgy alakul. A másik ok, hogy van egy cicánk, akit nem lehet csak úgy megfogni és kivinni, komoly szervezést igényel és olyan lakást, ahol megengedett a kisállat. Van még több kisebb ok is, de ezek a legfontosabbak. Aránylag jó munkánk van itthon is, de albérletben élünk, saját lakásra még kilátasunk sincs. Gyűjtögetünk, de egy minigarzon önerejéhez sincs elég pénzünk és ahogy mennek fel az árak egyre jobban úgy látjuk, hogy nem is lesz. Csok, babaváró nem játszik, így viszont el vagyunk itthon lehetetlenìtve. Amitől nagyon félünk az a távolság, 7 éve vagyunk együtt és azóta maximum 3 nap volt, amit külön töltöttünk. Nem is tudom hogyan boldogulnánk már egymás nélkül, de azt érezzük muszáj bevállalni, mert ilyen árak mellett, ami itthon van, az anyagi helyzetünk csak egyre rosszabb lesz, az idő meg telik. 29 évesek vagyunk, nagyon nincs mire várni. Ti bevállalnátok? Esetleg van itt olyan, aki már bevállalta és nem bánta meg?
Hollandiáról (Rotterdam) van szó, jöhetne gyakrabban is, de 3 havonta fixen kap 10 nap szabit, ami 100% így van, mert a rokonunk is így csinálja már 3 éve, igaz neki nincs felesége/kapcsolata, de a így jár haza. A férjem szeretne menni, de nyilván úgy, hogy minél előbb utána megyek. Nagyon elegünk van már belőle, hogy nagyon sok mindenről lemondtunk azért, hogy lakásra összejöjjön az önerő és évek alatt se jutottunk még a közelébe se. Ha itthon maradunk nagy eséllyel sose lesz saját lakásunk (hitelre persze), de ha megyünk akkor egy időre külön leszünk. Ezt próbáljuk most méregelni.
2022. márc. 16. 11:43
13/25 anonim válasza:
Milyen munkáról van szó egyébként?
2022. márc. 16. 11:44
14/25 A kérdező kommentje:
Hegesztő. Itthon is ebben dolgozik, de a két fizetés közt jelentős a különbség.
2022. márc. 16. 11:49
15/25 anonim válasza:
Én nem vállalnám ezt be (mi is pont 7 éve együtt, 1 éve házasok, nálunk is van még cica is). De ez én vagyok, itt igazából nincs jó megoldás. Én ebben a helyzetben hagynám a tanfolyamot, keresnék mást amit lehet teljesen online végezni, vagy szüneteltetném a tanulmányaimat. Macskás albérletet meg azért szerintem nem lehetetlen talàlni. De nyilván így meg te veszítesz sokat. A másik opció lenne nálunk, hogy senki nem megy sehova, csak akkor meg miből lesz lakás.
Sehogy sem jó ez, csak ti tudjátok, hogy nálatok mi lesz a jó megoldás, de én mikor férjhez mentem, azt abban a tudatban tettem, hogy ha kell akkor a pokolba is megyek utána (macskástul természetesen). Nem bírnék tőle hónapokig-évekig külön élni.
2022. márc. 16. 11:58
16/25 anonim válasza:
Azért amikor mérlegeltek, azt is vegyétek számításba, hogy odakint is meg kell élni valamiből és közel sem olyan árak vannak, mint itthon.
Csak kíváncsiságból rákerestem és ezt találtam:
Ha szeretne eltölteni egy hetet Rotterdam az ára tartózkodás lesz:
233,000 HUF (688 EUR) -egy olcsó tartózkodás 7 napig Rotterdam
453,000 HUF (1,300 EUR) egy hétig kényelmes tartózkodást Rotterdam
908,000 HUF (2,600 EUR) egy hétig a luxus ünnepek Rotterdam
2022. márc. 16. 12:04
17/25 A kérdező kommentje:
Persze, nem olcsó hely, ez tény. A férjem unokatestvére (aki neki is segít kimenni) 3 év alatt ilyen árak mellett is szép összeget gyűjtöt össze és mellé még költekezni is szeret. Az is tény, hogy nekem itthon így egy fizetésből kell megélnem, de elköltözni a jelenlegi lakásból nem szeretnék (főleg a cica miatt), így valószínűleg a húgom, aki már dolgozik, de még a szüleinkkel lakik átköltözne arra az időre, így feleződnének a kiadások.
2022. márc. 16. 12:21
18/25 anonim válasza:
Én nem vállalnám, vqgy megyünk mindannyian (nálunk gyerekek is vannak), vagy nem megy ő sem. Én kamionos apa lánya vagyok, első sorból láttam, hogy teszi tönkre az ember házasságát, családját a távolság. Pedig az én apám hetente-kéthetente hazajött. Nem váltak el a szüleim amúgy, de elég nagy a szakadék köztük, mi is eltávolodtunk apuval eléggé. Szóval kösz, nem, a pénz nem ér annyit, hogy szétszakadjon a családom. Ha muszáj lenne menni, megyünk mind, nagyon max 2-3 hónapot tudnék elképzelni úgy, hogy a férjem előre megy megalapozni a dolgokat. Éveket semmiképp.
2022. márc. 16. 12:26
19/25 anonim válasza:
Én sem vállalnám be.
Heggesztő munka valószínűleg megvárja őt 2 év múlva is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!