Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom felelőtlenül bánik a pénzzel. Van megoldás?
Elkapkodtad picit az esküvőt. Ahogy én annak idején a gyerekvállalást egy hasonló mentalitású hapsival. A közös kassza mindig az én számlám volt, ő néha eseti jelleggel fizetett egy vásárlást. Kb ennyi. Ja és gyeden voltam:) Tönkrementem, eladósodtam. Elköltöztem a gyerekkel, visszamentem dolgozni és nagy nehezen visszafizettem a hitelkártya tartozást, kivettem a zálogból a láncomat, a diplomaosztóra kapott Zsolnaikat...
Nem sok jót jósolok.
7
A külön kassza azt is jelenti, hogy nem közös tulajdonú a lakás és hogy van vagyonszerződés. Ha az egyik fél idióta, akkor a másik lesz 1/1 a tulaj és lehet, hogy együtt költöznek, de ha szétmennek, neki nem lesz semmije, csak annak, aki megdolgozott érte
Ezt értem 7-es és jogilag rendben is van, de egy embernek sokkal lassabb összegyűjteni a teljes vételárat, mintha ketten teszik oda magukat. Kevés az olyan fizetés, amiből egy embernek minden megy. Morálisan pedig mennyire oké, hogy a pénzszóró beül a "tutiba" nulla lemondással. A másik megvon magától dolgokat, hogy legyen szép lakása. Azt ne mondja nekem senki, hogy ez nem feszít szét egy kapcsolatot!
A legideálisabb, ha közös célok vannak, közösen tesznek érte és támogatják egymást, amikor nehéz, mert ott lebeg a közös cél a szemük előtt. Ez a házasságot is megerősíti.
Olyan ez mint egy fogat, ahol csak az egyik ló húz, a másik hereverészik. Az egyik vállát nyomja minden teher és az egyáltalán nem könnyű. Én őszintén szólva nem tudnék így házasodni, hogy a másiknak teljesen más a pénzhez való viszonya. Nálam ez megöli a szerelmet.
A kérdezőnek azt javaslom, hogy kérjék ki tényleg szakember segítségét. Ha egyedül ezt nem tudják megbeszélni, mert rá fog menni a házasságuk. Vagy tisztázzák most és váljanak el időben, mint már gyerekkel és közös hitellel.
Egyébként nem értem, hogy ez a pénzügyekhez való hozzáállás nem volt nyilvánvaló a házasság előtt is?
Az emberek ebben a tekintetben SOHA NEM változnak (külső hatásra, mint pl. a eleségük b.sztatása, biztosan nem).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!