Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A házasság lényegében a pénzről szól?
Nyilván. A sajátot én úgy értettem, hogy vagy én magam veszem meg magamnak, vagy a párommal közösen teremtjük meg (ezesetben pedig, ahogy fölötte is írtam, feleznénk egy esetleges válás során).
8-asnak: nincs ilyen 5 éves szabály. Házasság előtt szerzett vagyon nem lesz közös. Házasság alatt szerzett vagyon váláskor feleződik, de ha valaki pl korábban meglévő vagy örökölt ingatlan árát beletette, az pluszban jár neki.
Nem házasság, csak együttélés esetén pedig nincs 50-50, hanem szerzés alapján kell felosztani a vagyont.
Az élettársi kapcsolatban szerzett vagyonra is kérhető vagyonmegosztás, különösen ingatlanra. (Lsd.: ptk)
Nagyjából igen, viszont "A háztartásban, a gyermeknevelésben valamint a másik élettárs vállalkozásában végzett munka a szerzésben való közreműködésnek minősül." - szóval ha a nő mondjuk évekig otthon nevelte a közös gyereket, miközben néha feladta postára a férj céges leveleit, akkor az is számít, nem csak az, ha belerakok xmilla készpénzt.
Nem. Normális esetben 2 ember azért házasodik össze, mert szeretik egymást, együtt akarják leélni az életüket, és hogy hivatalosan is egy családot alkossanak ketten, esetleg ha akarnak akkor gyerek(e)kkel.
Nálunk a pénz meg hasonlók abszolut nem voltak mérvadók. Persze nyilván dolgozunk, hisz valamiből élni kell, de egyikünk se használja ki anyagilag a másikat. Nincs is nagyon miből, egyikünk se volt soha gazdag, és nem is keresünk sokat.
Nő vagyok, az én házamban élünk, a férjem költözött anno hozzám, nem húztam le soha semmivel, és gyereket pedig egyáltalán nem akarunk, nem nekünk való az a fajta élet...
"Igazságtalanul hangzik"
Szerintem meg nem. A férfi is otthon maradhat gyed-en, ha igazságtalannak érzi az általad felvázolt helyzetet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!