Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mennyire fontos egy kapcsolatb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire fontos egy kapcsolatban a házasság ? Lehet egy párkapcsolat stabil és biztonságos házasság nélkül is ?

Figyelt kérdés

2021. júl. 21. 22:27
A kérdező szavazást indított:
Élettársi kapcsolat
Házasság
47 szavazat
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%
Ez mindig 2 emberen múlik. Van akinek nagyon fontos, másnak meg egyáltalán nem. Akkor van baj, ha ebben nem egyeznek!
2021. júl. 21. 22:33
 2/22 anonim ***** válasza:
90%
Minden további nélkül lehet, ez két emberen múlik. Ismerek olyanokat akik nem házasodtak össze mégis együtt vannak 20x éve és nem is valószínű hogy szétmennének, meg olyanokat is akik elváltak két év után.
2021. júl. 21. 22:37
 3/22 anonim ***** válasza:
27%
Általában a nőknek fontos a házasság. Sokkal könnyebb így vinni a fele házat.
2021. júl. 21. 22:39
 4/22 anonim ***** válasza:
92%

Ez sokban függ a családi mintáktól, egyéni meggyőződéstől, illetve ma már vannak házasságösztönző hitelek/támogatások is, mint például a CSOK. Ezekkel én nem értek egyet, mert szerintem mostanában sok olyan pár is beleugrik a házasságba, akiknek (még) nagyon nem kellene.

Illetve megfigyeltem, hogy akik kis falvakból jönnek, ahol még tartják a hagyományokat, ott hamarabb is házasodnak a párok. Míg nagyvárosban lévő ismerőseimnél az sem ritka, hogy 7-8 év után, vagy még akkor sem.

Nekem fontos a házasság. Szintén községben élek, és szeretnék a másik félre feleségemként/férjemként tekinteni, mint még 10 év után is csak barátnőmként/barátomként.

2021. júl. 21. 23:35
 5/22 anonim ***** válasza:
93%
Ez azon a két emberen múlik. viszont fontos a kapcsolat elején tisztázni, hogy kinek mi a fontos, mert ez egy olyan dolog amiben nem nagyon lehet kompromisszumot kötni. Igen, leeht boldog egy kapcsolat házasság nélkül is, de ha olyan ember kényszerül ilyen kapcsolatban élni akinek alapvetően fontos lenne a házasság, na akkor azt a kapcsolatot már megette a fene. Nekem pl fontos volt a házasság, és már a kapcsolatunk elején ezt el is mondtam a férjemnek, hogy én hogyan képzelem az életem: a szokásos; esküvő, kertes ház, gyerek stb. Ő is hasonlóan vélekedett, így nem volt kérdés, hogy össze fogunk házasodni. Nem csak jogi értelemben fontos nekem, hanem egyszerűen én ezt egy magasabb szintű kapcsolatnak tartom. Úgy hivatkozhatok rá mint a férjem, ő engem úgy mutat be, mint a feleségét. Én x év után nem akarok már valakinek csak a barátnője lenni, pláne ha már gyerek is van a kapcsolatban. De ez mindenkinek egyéni preferenciája. Ismerek olyan párt is, ahol csak eljegyzés volt, tervben sincs az esküvő és már gyerek is van, mégis boldogok.
2021. júl. 22. 00:24
 6/22 anonim ***** válasza:
39%
Mi értelme van a házasságnak? Semmi. Élettárs is házastárs csak nincsenek papírok róla. Egyik barátom 15 évig élt egy nővel élettársi kapcsolatban majd a nő 40 körül azt mondta hogy vegyél el, 2 év után elváltak! Sosem tudjuk meg ha nem veszi el a nőt talán még ma is együtt vannak. Szerintem értelmetlen a házasság!
2021. júl. 22. 05:20
 7/22 anonim ***** válasza:
64%
Nem egy papírfecnin fog múlni két ember kapcsolata. Ha szeretik egymást, akkor akár papírral, akár papír nélkül is menni fog.
2021. júl. 22. 08:40
 8/22 anonim ***** válasza:
66%
#6-os vagyok. Azért kell le pontozni mert van önálló gondolatom és tapasztalatom ez téren is? Hála a jó Istennek hogy nem vagyunk egyformák!
2021. júl. 22. 14:40
 9/22 anonim ***** válasza:
65%

Ez az adott 2 emberen múlik.

Mi összehàzasodtunk mert nekünk így természetes, mindkettőnknek fontos a házasság. Férj és feleségként a törvény előtt, hivatalosan is egymás elsődleges, legfontosabb hozzátartozói vagyunk.

Nincs baj azzal sem, ha valakinek elég egy pasim- csajom kapcsolatban élni, de nekünk ez kevés lett volna. Ennyi.

2021. júl. 22. 17:43
 10/22 Barnabas333 ***** válasza:
67%
Pedig 6os szerintem igazad van. Élettársi kapcsolatban kevésbé punnyadnak be a nők. Bár pont én vagyok az ellenpélda...9év után már elhidegült tőlem. De addig a volt házasságom csak 2évet bírt ki. Igazán a nő és férfi ellentét ami gond szerintem.
2021. júl. 22. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!