Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem háztartásbeli és vegán, 2 lányunk szintén. Mennyire "várhatom el", hogy nekem külön főzzön húsos kajákat?
Régen sütött néha húst meg vegetariánus kajákat is csinált, a sajtot meg a tejfölt szeretem, ez a vegán étrend nekem kicsit "sok" azazhogy kevés. Mióta mindkét lányunk áttért a vegán étrendre, nem csinál húst, egyáltalán.
Azt mondja, neki túl sok hogy 2 menüt főzzön mindennap, amit egyrészről megértek. Néha eszembe jut h gyorsan grilleznék vmi csirkemellet legalább, de a hűtőből is száműzve lett minden ami hús vagy tejtermék, mivel a bevásárlást is ő intézi.
Ja, és gondolom, ha vegánok, akkor a lányok sem kisgyerekek már, akikre egész nap vigyázni kell, mert odafigyelni, stb. NYilván kisbabával meg otthon lévő óvodás gyerekekkel más. Szóval akár egész nyugodtan mondhatod azt is, hogy ha ennyire nem akar neked kedvezni, akkor te elintézed magadnak a vásárlást teljesen külön, és főzöl is magadra vagy mától akkor rendelsz magadnak, cserébe viszont ő meg keressen magának munkát... Azért egy ember fizetéséből élnek négyen, szerintem igenis elvárható így, hogy legyen otthon olyan kaja, amitől jóllakottnak és jó közérzetűnek érzi magát, aki nyilván kidolgozza a lelkét a családjáért.
Nekem, ha a párom tartana el, és lenne időm (szóval nem két totyogóst meg kisgyereket kergetnék egész nap), minimum lenne, hogy ennyiben kedvezzek a páromnak. Nem mindennap, de heti pár alkalommal. És ha már úgyis bevásárolok, bevásárolnék neki is, mivel a PÁROMRÓL beszélünk, nem az utolsó finnyáskodó rokonról.
" A férfiaknak nem? Ők könnyes szemmel ülnek az etetőszékben, hogy most mi lesz?"
A nő háztartásbeli. Nem dolgozik. Azért úgy kicsit más a helyzet.
Nekem őszintén szólva az is nagyon furcsa, hogy benne sincsen annyi jóindulat, hogy heti 2-3 alkalommal készítsen neked valami húsos ételt, ha te szeretnéd, vagy ha erre valamiért nem hajlandó, legalább rád is gondoljon a bevásárlásnál.
És az is furcsa számomra, hogy a feleséged megteheti, hogy semmibe veszi a kérésedet, igényedet, annak ellenére, hogy két, feltehetően már nem éppen pici gyerek mellett (abból kiindulva, hogy olyan korúak, hogy már ők is "áttértek" a vegán étkezésre), otthon van háztartásbeliként, te keresed meg a négy fős család megélhetéséhez szükséges pénzt.
Ha én szeretek valakit, akkor is megteszek ennyit a kedvéért, ha nincs több szabadidőm, mint neki, nemhogy így.
Lehet, hogy én gondolom túl, de amiről írtál, az nekem kicsit úgy jön le, mintha igazából alapvetően nem az étrendbeli különbségekről és hús sütésről szólna a kérdés, hanem arról, hogy egyenlő felek vagytok-e a kapcsolatban.
Megkérdezhetem, hogy mennyi idősek a gyerekeitek, és hogy a feleséged mióta van otthon, és miért nem dolgozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!