Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Feleségem háztartásbeli és vegán, 2 lányunk szintén. Mennyire "várhatom el", hogy nekem külön főzzön húsos kajákat?
Régen sütött néha húst meg vegetariánus kajákat is csinált, a sajtot meg a tejfölt szeretem, ez a vegán étrend nekem kicsit "sok" azazhogy kevés. Mióta mindkét lányunk áttért a vegán étrendre, nem csinál húst, egyáltalán.
Azt mondja, neki túl sok hogy 2 menüt főzzön mindennap, amit egyrészről megértek. Néha eszembe jut h gyorsan grilleznék vmi csirkemellet legalább, de a hűtőből is száműzve lett minden ami hús vagy tejtermék, mivel a bevásárlást is ő intézi.
Ha háztartásbeli, akkor elvárhatod, hogy készítsen neked húsos ételt.
Azért nem annyira sok idő. Befűszerezi 2 perc, berakja a sütőbe és megsül magától. Vagy serpenyőbe egy natúr szeletet kisütni se sok idő, és eheted mellé azt, amit maguknak főznek.
N
Egyszerű a megoldàs:
Asszony! Holnap vadasmarha lesz a vacsi zsemlegombóccal.
Ti azt esztek amit akartok.
Màr ne sèrtődj meg, de ismertem ilyen családot ahol a férjnek semmi szava nem volt, pedig csak ő tartott el mindenkit.
Az asszony fittnesbe, körmöshöz fogdrászhoz jàrt, de nem a férje miatt.
Évekem át szeretője volt a férjèt hülyènek nézte.
11-essel értek egyet (és azokkal, akik hasonlókat írtak).
Még annyit tennék hozzá, hogy a sült húsok jól elállnak a hűtőben. Egyszerre főzzön/süssön 3 adagra való húsételt, az egy embernek 3 napig elég. Akkor utána 2 napig csak magukra főzhet.
Ha meg akarná, meg tudná ezt oldani, de ahogy mondani szokták: "Nem akarásnak nyögés a vége."
Nos, ha háztartásbeli, akkor elvárható, hogy ha nem is napi szinten, de heti 2x csináljon neked is húsos kaját. Nem is kell mindennap újat főzni: egy pörköltet elég gyorsan el lehet készíteni, és az 1-2 nap múlva is bőven finom, vagy bepaníroz 2 napra elég húst, és max. magadnak kisütöd. A legtöbb hentesnél lehet felszeletelve/kockázva kérni minimális felárral, és akkor minimálisat is kell vele dolgozni. Én rettenetesen utálok hússal dolgozni, nagyon-nagyon kevés húst is eszem, azt is inkább muszájból, ha nincs más, ezért ha nekem kell főzni, élek minden ilyesmi lehetőséggel. Nekem megéri azt a 100-200 forintot.
Ha nem háztartásbeli, hanem ő is rendesen dolgozik, akkor viszont nem várhatod el: ő főz magára és a lányokra, te meg magadra, amikor nem akarsz azt enni, amit ők. Nem esik le tőle a kezed.
Viszont ha a bevásárlást ő intézi, akkor az is szintén elvárható, hogy téged ne hagyjon figyelmen kívül, és vegye meg az alapanyagokat. Elvileg egy csapat vagytok, ő tudta, hogy te húsevő vagy, te tudtad, hogy ő vegán, nyilván bizonyos szinten mind a kettőtöknek engedni kell, meg egymás dolgait elviselni és segíteni.
Na igen, nem az a fő gond szerintem se, hogy nincs ideje rá, hiszen az lenne, egyszerűen nincs kedve. Nem szereti már a hús szagát stb..
Van hogy megkérem hogy vegyen valamit de arra a válasz: úgyse sütöd meg magadnak és ki kell dobni (ami sajnos néha előfordult) és hát neki a hús evésnél már csak a fölöslegesen kidobott hús amit jobban utál.
És igazából innen jött a kérdés, de ezekszerint eléggé megoszlanak a vélemények, bár a többség azt mondta elvárható lenne h ő intézi, mégis van aki szerint nem, egyszóval a feleségem nincs egyedül ezzel a mentalitással..
És igen, ahogy páran írták, el tudok menni a boltba én is, nyilván nem hiányzik már nekem az este, hogy a tömegben bemenjek a boltba, dehát na. Valószínűleg ez lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!