Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Állandóan számon kér a férjem,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Állandóan számon kér a férjem, miközben itthon babázom. Másoknál is lejátszódott hasonló?

Figyelt kérdés

Van egy imádnivaló féléves babánk, aki 0-24-es törődést igényel, nem igazán játszik el egyedül csak kevés ideig (próbálom rá ösztönözni), 3,5 hónapos koráig pedig csak ölben volt el, mellette még az egyetemen is tanulok levelezőn. Sajnos 3,5 hónapig nem tudtam még csak főzni sem, szaladt a ház, a férjem besegített a porszívózásban és bevásárlásban, a kaját rendeltük, a maradék dolgot én csináltam.

Most már elvan a baba a hordozóban és a vizsgaidőszakom véget ért, viszont a férjem minden nap számon kér, hogy mit csináltam ma (ami a háztartást illeti). Ha valami nincs kész vagy szerinte nem szépen van megcsinálva, akkor piszkál.

Nagyrészt megcsinálok, amit tudok, de mégis vannak elmaradások és nem is könnyű a babától (+ most a szakdolgozat írástól) utólérnem magam meg elég nagy házba költöztünk, amit időigényes takarítani. Pihenni nem igazán pihenek, pedig érzem, hogy szükségem lenne rá.

Azért piszkál, hogy a bevásárláson kívül ne kelljen itthon semmit csinálnia hétvégén és pihenhessen (ő xboxozik én meg babázok, ennyi nálunk a hétvége meg elmegyünk sétálni és sorozatozunk).

Én már mondtam neki, hogy mennyire felidegesít, azóta kicsit visszavett (vagy én lettem gyorsabb inkább a ház körül). Állandóan azzal jön, hogy én nem csinálok semmit (áá.. nem...). Olyan, mintha féltékeny lenne rám, amiért én itthon vagyok, miközben neki stresszes a munkahelye.

Valaki volt már hasonló helyzetben?

2021. febr. 26. 15:58
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló! Teljesen igazad van!

Igen, én döntésem volt és tudom, hogy azért van stresszes munkahelye, hogy sok pénzt gyűjthessen a gyerekeinek. Amúgy jó megfogalmazás, hogy érdektelennek nézi a gyereknevelést, mert nem kapok érte pénzt (bár jelenleg kapok), viszont nem ő az Uramparancsolóm... külön kasszán vagyunk és jelen pillanatban a babára többet költök, mint ő (ő fizeti a bevásárlást és a számlákat, az ételrendelést, az autó fenntartást és a babásdolgokat én). Szó nincs ilyenről, hogy eltartott lennék.

Hol azzal a baj, hogy a gyereknevelés életem csúcspontja?

19 éves korom óta dolgozom, emelett a 3. végzettségem megszerzésén vagyok (27 éves vagyok), ami éppen pénzügy-számviteli közgazdász diplomát ad (1 vizsga + államvizsga + szakdoga választ el tőle).

Utána a sima angol középfokú nyelvvizsga után a felső fokút is meg akarom csinálni. Nem egy üresfejű, eltartott díszfeleség vagyok! Őszintén szólva nem élvezem ezt a folyamatos "fejlesztést", szívem szerint az egész életemet a gyereknevelésre áldoznám, mert a legjobb és legfontosabb dolog a világon, viszont azért sanyargatom magam ennyire, hogy ne kelljen a férjemtől függnöm soha anyagilag és a gyerekemnek a legjobbat adhassam. Emelett ha csúnya, ha nem lenézem azokat akiknek nőként a karrier az életcéljuk és nem a család. Ők is biztosan lenéznek azért, amiért, ha tehetném nem is dolgoznék, csak a gyerekekkel foglalkoznék, amíg fel nem nőnek. Annyira sikerélményként élem meg, amikor a babám valami új dolgot csinál, rendesen sírva fakadok az örömtől. A munkában való dícséretnek kb 30 percig tudtam igazán örülni, de a gyereknek egy életen át tudnék.

2021. febr. 26. 18:05
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Baszki... mamacica! Te ezt nagyon beszoparintottad!

Ilyen feltételekkel sosem vállaltam volna gyereket, ehhez nagyon naívnak kell lenni. Mi lesz ha holnap kimész az utcára és elüt a busz? Vagy rád esik a polc tetejéről a nagyi vázája és neked szevasz van! Te pont a saját ebihalad érdekeit nem tartod szem előtt? Nagyon cunci, hogy neked a zsebibabó a mindened, de ha te valamiért kikerülsz az egyenletből mi lesz a gyerekeddel?

Én nagyon szeretek főzni, szívesen csinálom minden nap. De megmondtam a páromnak, hogy ha gyereket akar akkor alap kajákat tudnia kell főzni, mert ha én valamiért nem leszek, akkor éhenhalnak mindketten?

Az hogy te valamit szívesen csinálsz, az sajnos a gyerek mellé kevés, mert ha anyu kiesik apuval mi lesz? Nem ismeri a saját gyerekét, nem tudja hogy működik, mit kezdjen vele.

A másik: ha 3 évig idegen lesz a saját gyereke szerinted 3 év múlva mit fog vele kezdeni? Hirtelen rájön, hogy kell apánsk lenni? Befejez egy erről szóló egyetemi kurzust? Megkérdezi az apukáját?

2021. febr. 26. 18:09
 13/20 anonim ***** válasza:
83%

És elhangzott a kulcsmondat, amit eddig is éreztem, de nem akartam feleslegesen beléd kötni.

“ nem élvezem ezt a folyamatos "fejlesztést", szívem szerint az egész életemet a gyereknevelésre áldoznám“

És gondolom ez látszik is rajtad, az a tipikus anyuka vagy aki bele van buzulva (már bocsánat a kifejezésért) a gyerekbe és csak a látszat kedvéért foglalkozol mással is. Nem fogom a férjed pártját, de itt szerintem is te is sok mindenért hibás vagy és megkockáztatom, hogy a férjednek egy-két dologban igaza is van.

2021. febr. 26. 18:11
 14/20 anonim ***** válasza:
73%

Én megértem az álláspontod, és sajnálom, hogy támadásokat kapsz a kapcsolatodra, mert mindenki nyilván más feltételeket állít a párjával szemben, amit te állítottál annak meg párod valamennyire ugye megfelel, mások feltételei szerint meg nem lenne jó a párodnak gyereket szülni, de nyilván ezt mindenki maga dönti el.

Amúgy szerintem próbáld meg vele megértetni, hogy a gyereknevelésben micsoda érték van, itt meg tényleg arra gondolok, ha picit jobban bevonnád, rábíznád néha a gyereket. Igazából nem csak azért, hogy megértse azt, hogy mennyit dolgozol és miért vagy fáradt, hanem azért is, hogy megértse miért jó babázni. Én most picit úgy látom, hogy ez a 3 éves koráig az anyjáé a gyerek mentalitás neki sem jó, meg a te gyerekednek is jó, ha jó viszonyba van az apjával is, szóval ezen érdemes lehet dolgozni. Legalábbis én úgy gondolom, hogyha meglátná a munkád értékét, akkor sokkal jobb lenne köztetek is minden.

2021. febr. 26. 18:16
 15/20 A kérdező kommentje:

13. válaszoló:

Igen, pontosan így van. És az a baj, hogy még csak kényszert sem érzek arra, hogy változtassak ezen. :/

Amúgy a férjem ettől ugyanúgy szereti és ismeri a babánkat. Néha még olyan dolgokat is észrevesz rajta, amit én nem. Amikor nem nagyon volt munkahelyi stressz, 5 órára is elmentem itthonról és tökéletesen elvoltak, imádják egymást. Effelől kétségem sincs, hogy ne lennének el kettesben, egyszerűen csak úgy van vele a férjem, hogy megérdemli a pihenést (csak azt elfelejti, hogy amúgy én sem bánnám). Amikor hazajön munkából az az első, hogy odamegy a lányunkhoz köszönni. Tényleg ezzel nincs semmi baj!

2021. febr. 26. 18:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Csodás apát választottál a gyerekednek. Aki ilyen családból jön, annak nem szabad gyereket szülni. A kicsit bünteted ezzel.
2021. febr. 26. 19:17
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Mimimi???

Most olvastam, hogy KÜLÖN kasszán vagytok! Hogy lehettek külön kasszán, mikor te gyes-gyed-csed akármin vagy? Miben egyeztetek meg? Mire fel várja tőled az összes házimunkát az összes gyereknevelésen túl? Egyszer 5 órát volt a saját gyerekével párhónapja? Le a kalappal ez aztán igazi apa... (nem).

Nagyon kiveri nálam a biztosítékot. Tisztában vagy vele, hogy rossz a házasságod? Azzal meg ne foglalkozz, aki szerint foglalkoznod kellene önmagad fejlesztésével is, normális, hogy 6 hónapos csecsemő mellett nem érdekel annyira az egyetem, de dicséretes, hogy csinálod mellette!

Pont az ilyen férjeknek jutnak azok a nők, akiket bármelyik férfi örömmel vett volna el. Külön kassza, teljes háztartás, teljes gyereknevelés ÉS egyetem? Te nem a felesége vagy, hanem a cseléde, aki minden téren kiszolgálja, hogy megkönnyítse az életét. Gondolom szex is van hetente egyszer kétszer, az életnek nincs több területe, és te mindenen a maxot nyújtod, ő meg elégedetlen.. Itt nem csak szeretet és megbecsülés nincs, hanem józanész sem.

Fél éves csecsemő mellett nem kell igényt érezned a világ megváltására is, ne hallgass arra a kommentelőre! Töknormális ha rendben tartod magad, a gyerekkel és a férjeddel, esetleg pár barátoddal vagy, már ez is extra sok, a legtöbben csak a babába zombulnak, elhanyagolják magukat, nem beszélnek a párjukkal, sem a barátaikkal, de te még tanulsz is.

Tényleg, a férjed egy igazi szemét fajta, és ez később csak rosszabb lesz, mikor a gyerek nagyobb lesz, több lesz vele a munka, ő meg nem akarja megérteni. Itt nem a képesség hiánya a gond, képes gondolkozni, érezni, csak nem érdekled, maga jobban érdekli.

Az lenne a normális! Az egészséges! Az egyenlő, a jogos! ha külön kassza után feleznétek a házimunkát(hisz nem tart el), de ledolgozod a napi 10+ órát a közös gyerekkel, ő meg munka után vele van kettesben napi 2-3 órát! Aztán te mész vissza éjszakai műszakba gyerekezni, ő meg pénteken és szombaton gyerekezik, és így is te csinálnád a több melót!

Nem is értem, minek mentél bele abba, hogy kihasználjanak? Minek hagyod? Szeretsz szolga lenni, vagy mi? Sosem voltál képes kiállni magadért, hogy fogsz majd a gyerekedért? Vagy a férjed akkor is majd jobban tudja??

2021. febr. 27. 07:04
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Arany anya, nagyon beválasztottál.

Őszintén. Nem kell ide leírni, csak magadnak válaszolj. Szerinted apósod jó apa? Jó férj? Anyósodnak jó élet jutott mellette?

Gondolom, igen, ha őket vettétek mintának. De ha nem...? Márpedig te valamiért kiírtál egy kérdést, annak ellenére, hogy ott van az orrod előtt, hogy mi vár rád a következő 30 évben.

2021. febr. 27. 07:25
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Miért is kellett szülni egy eleve szr kapcsolatba???

A férjed NEM a gyerek után lett ilyen, de ezt tudtad eddig is ;)

2021. febr. 28. 17:55
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerű a képlet. Hagyd rá egy napra a gyereket és majd megtudna... Aztán ha haza érsz kérd számon miért nem tiszta ez, tiszta az. Majd rajon...
2021. febr. 28. 21:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!