Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A házasság értelme az, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A házasság értelme az, hogy legyen utána gyerek is?

Figyelt kérdés

2021. jan. 23. 21:38
A kérdező szavazást indított:
Igen
Szerintem nem, de akarok gyereket/van már
Nem, házastársat akarok/már van, de gyereket nem
Se a házasság, se a gyerekvállalás nem hoz lázba
Házasodni nem akarok, de gyereket igen/már van
Egyéb, leírom
60 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ha nem is akarnék gyereket, házasságot akkor is. Az rólunk szól, a kapcsolatunk komolyságát bizonyitja, ha szabad igy fogalmazzak.
2021. jan. 23. 21:53
 2/8 anonim ***** válasza:
87%
Elég ódivatú vélekedés,hogy a házasság csak a gyerek miatt hasznos és kell, sokan ebben a hitben élnek ma is, lásd azokat,akik terhesen házasodnak. És most nem azokra gondolok,akik amúgy is terveztek esküvőt,csak közbejött a baba. Hanem akiknek esze águkban sem volt amúgy házasodni. Rosszul vagyok azoktól,akik az esküvő után hát kérdezgetik sokszor pofátlanul,hogy mikor lesz már baba,meg régimódi kolléganőim is ezzel jönnek,hogy na majd ha gyereked lesz meg biztos baba projekt van.stb. szeretnék majd gyereket,de szeretném kiélvezni a házasságomat is kettesben a férjemmel. Egy házasság két emberről szól. Gyerek nélkül és azzal is lehet szar egy házasság.
2021. jan. 23. 23:45
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem csak régebben volt ez egy amolyan szokás és "muszáj" dolog, hogy legyenek gyerekek. Fiatalon megházasodtak, első évben lett gyerek, akivel otthon maradt a feleség, míg férje dolgozott. Bevett volt, hogy nem dolgkoztak a nők, plusz a gyerek azért is "kellett", hogy segítsen a munkában, illetve idősebb korukra támogassa, gondozza szülőket.

Személy szerint nem szeretnék gyereket több nyomós okból is, viszont minden álmom megházasodni. Nem hinném, hogy bármivel is kevesebb lenne így egy házastársi kapcsolat; én amúgy sem szeretnék és így kettesben lehetnék párommal.

Igazán mutatja, hogy két ember mennyire is komolyan gondolja a kapcsolatukat, plusz nekem egy amolyan lelki plusz. Egy barát/barátnő/élettárs akármikor elhagyhat, viszont egy férj/feleség kimondja, hogy jóban-rosszban együtt lesznek és gondoskodnak a másikról.

2021. jan. 24. 09:16
 4/8 1Léna ***** válasza:
20%

Ha szeretek valakit, és Ő is szeret, akkor a közös gyermek a szerelmünk gyümölcse. Ezt a gyermeket közösen felnevelni, egy semmi máshoz nem hasonlítható csoda, élmény, öröm.

Az életünk ebben a gyermekben folytatódik. Ahogyan az én megnyilvánulásaimban, fellelhető a nagymamám, (nekem csak egy nagyszülöm élt) az anyukám, az apukám. A felmenőinkkel töltött idő befolyásolja a saját életünket.

Sajnálom, ha valaki nem vágyik gyerekre, mert bizonyára van egy oka, van egy mély fájdalma, amiből gyógyulást kívánok.

2021. jan. 24. 17:02
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha az, akkor soha nem megyek férjhez :D

Gyerek nélkül is szuper az életünk, nincs szükségünk rá.

2021. jan. 24. 19:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem, két külön dolog feleségnek lenni és anyának lenni (meg férjnek vagy apának).

Én pl. teljesen el tudom magam képzelni feleségként, jóban-rosszban együtt a férjemmel, de gyereket nem igazán szeretnék.

2021. jan. 25. 12:59
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A jó házasságban ha sikerül a közös gyerek az még külön öröm.
2021. jan. 31. 18:03
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Köze nincs a kettőnek egymáshoz. Mi fontosnak tartottuk a házasságot, de gyereket nem akarunk. Sokan pedig házasság nélkül is vállalnak közös gyereket.
2021. febr. 4. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!