Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most én hülyültem meg vagy mi van velem?
Két év pontosan elég, hogy hosszú távon veled akar családot alapítani, vagy nem.
Ha így megütközött, lehet, hogy egyszer majd akarja (egy férfi ráér, nem köti a biológia)., de az a jelek szerint nem te vagy.
Fáj, nem fáj, erőt kell vennie magán az embernek, és állásfoglalásra késztetni: akarsz velem családot, vagy csak együttélni akarsz, míg nem találsz rá az igazira?
Szerintem a legrosszabb, amit most tehetsz, hogy egy ilyen beszélgetés elindítása után csendben vársz két évet a csodára, gyűjtöd magadban a feszültséget, majd hirtelen ultimátumot adsz, hogy ha nem vesz el, elhagyod. Ezzel magaddal szúrsz ki, mert lehet, hogy csak az időd megy, miközben az ő véleménye nem változik. És neki is rossz, ha azt hiszi, hogy neked így is jó, majd hirtelen szembesül vele, hogy nem.
Szerintem ha már felhoztad ezt a témát, érdemes a felszínen tartani, és mélyebben beszélgetni róla. Megbeszélni, hogy neked mit jelent a házasság, miért fontos, milyennek képzeled el, mit vársz tőle, és ő hogyan gondolkodik róla. Nyugodtan elmondhatod, hogy te miért vágysz rá. Ez nem hiszti és nem erőltetés, hanem közös, ésszerű tervezés. Persze csak addig, amíg te is nyitottan állsz hozzá, és hajlandó vagy komolyan venni az ő kétségeit és félelmeit.
Sajnos ebben nem lehet kompromisszumot kötni. Nem lehettek félig házasok, és nem vállalhattok csak részben gyereket. Ha úgy érzed, hogy neked ezek fontosak, akkor beszélj róluk, és ne csak várd a lánykérést még két évig. Mert ha eddig magától mégcsak el sem gondolkodott a házasságon (ezt nehezen hiszem el), akkor továbbra sem fog.
De vedd figyelembe, hogy az is lehetséges, hogy teljesen elzárkózik a beszélgetéstől, vagy nem fogtok tudni közös nevezőre jutni, és külön kell folytatnotok. Ha már együtt éltek, többször mélyen átbeszéltétek ezt a témát és mégsem változik a véleménye, akkor nem érdemes ket évet várni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!