Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Dobnád a házasságodat, családodat, ha jönne egy harmadik aki olyan érzelmeket mozgat meg benned amilyet még sohasem éreztél azelőtt?
A 2-es és a 14-es válaszolónál a pont: egyszerűen nem kell eljutni idáig. Amint érzed, hogy az a bizonyos harmadik kezd jobban érdekelni a kelleténél, szépen ki kell vonulni ebből a helyzetből. Nem beszélni, nem találkozni, és elmúlik. A hűség nem adottság, hanem egy döntés, és így lehet fenntartani.
Ami pedig a szerelmet illeti: így 10 évvel a hátunk mögött azt mondanám, hogy el nem múlik, de az a kezdeti lángoló hév elcsitul. Lehetnek időszakok, amikor kicsit megint fellobban, de alapból egy idő után takarékon működik. Itt jön képbe az, hogy hasznos, ha más is összeköt a szerelem melett: hasonló temperamentum, közös célok, szeretet, bizalom, az, hogy a szerelmed a barátod is. Akinél ez megvan, az nem fogja a kiutat keresni, nem engedi be a harmadikat, mert boldog lesz akkor is, amikor már nem ég ezer fokon. És igen, abban is igaza van az egyik előttem szólónak, hogy aki erre nem jön rá, az egész életében cserélheti pár évente a párját, mert az a nagy, lángoló szerelem bizony mérséklődik mindig. Aztán lesz másik.
Nem!
Annyi minden más összeköt minket, amiért nem adnám fel a kapcsolatot. Inkább megkeresném, hogy mi miatt érzek fellángolást, mi hiányzik a kapcsolatunkból és megpróbálnám kijavítani.
A 20-as válaszoló tökéletesen megfogalmazta a lényeget!
Én nem merném eldobni a biztost a bizonytalanért. Idővel a legtöbb, szinte minden kapcsolat ugyanoda fut ki. Hiba azt gondolni, hogy az új kapcsolatban minden tökéletesen fog működni. Azt pedig senki sem érdemli meg, hogy megcsalják, átejtsék a palánkon.
Anyukám két szék közül a pad alá esett. Pár évvel ezelőtt elhagyta Apukámat. Egy ideje voltak már gondok, mindketten félreléptek, ahelyett, hogy leültek volna megbeszélni, mi okozta a hullámvölgyet. Anyukám azt gondolta, hogy az új kapcsolat fenékig tejfel lesz, össze is kötötte vele az életét. Eleinte a szerelme a legjobb oldalát mutatta, azonban lakva ismerni meg egymást. A jelenlegi férje sem jobb ember semmivel, sőt, rettentően féltékeny és buta, értelmileg nincsenek azonos szinten (Anya tanítónő, a párja kőműves, tanyasi családból származik, a rokonai is végtelenül alpáriak). Anya időnként meg is jegyzi, hogy nem csinált ő olyan jó vásárt, mint ahogy hitte. Apa megnősült másodjára, de ez a házasság is zátonyra futott, mert az új nő egy idő után ki akart túrni engem és a húgomat, mindenáron azt akarta, hogy Apa rá és az ő gyerekeire fordítson mindent (a nő 3 gyereket hozott magával az előző 2 házasságából).
Én azt gondolom, hogy az, aki egy válással a háta mögött újraházasodik, netán gyereket szül/nemez, nem más, mint egy önsorsrontó ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!