Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Vajon így romlanak el a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Vajon így romlanak el a házasságok? Veszélyben az enyém is?

Figyelt kérdés

A férjemmel nagyon szeretjük egymást, de egyre kevesebb időnk van beszélgetni, egyre kevesebb a szex, és egyre nehezebb az élet.

Mozaikcsalád vagyunk, 3 kicsi gyereket nevelünk, mindketten hoztunk egyet-egyet a kapcsolatba, és egy közös babánk is van. Májusban volt 3 éve, hogy együttvagyunk. Rengeteg hitelünk van, építkezünk, kifutunk a keretünkből és aggódunk, én most nem dolgozom, a férjem viszont rengeteget, így javarészt egyedül vagyok a gyerekekkel és az építkezéssel, de azért a férjem segít, ahol tud, viszont mindketten csinálunk egy-egy képzést is épp, szóval totál ki vagyunk purcanva. Esténként gyakran elalszom, mielőtt kettesben egy szót is szólhatnánk egymáshoz. A gyerkekkel közös délutáni/esti órákban persze beszélgetünk keveset, de fajsúlyos dolgokról nem lehet így, legfeljebb csak a napi ügyekről. Arról, hogy valójában ki hogyan érzi magát a bőrében, vagy a gyerekekről komolyabban nem. Néha persze vannak nagyobb beszélgetéseink, de ritkábban a kelleténél.

Szex heti egy-két alkalommal van, de szabályosan rá kell vennem magam a dologra, mert hiába vonzódom a férjemhez nagyon is, borzasztóan fáradt vagyok. Éjszakánként legalább

4-szer kelek a kicsihez már egy éve, de még a középső is fel-felébred olykor, úgyhogy már reggelre hulla vagyok, nemhogy estére...

Amíg csak a két hozott gyerekünk volt, addig minden olyan jól működött, rengeteget beszélgettünk, rengeteget szexeltünk, voltak közös hobbijaink, közösen sportoltunk, a munkánk kötetlen volt, és ha sokat nem is, de eleget kerestünk vele, sok időt tudtunk együtt tölteni, és mindketten borzasztóan vágytunk egy közös babára. A baba megszületett, a fizum kiesett, a férjem munkahelyet váltott, duplafizuért rabigába hajtotta fejét, oda a kötetlenség, az építkezéssel pedig hatalmas gondot vettünk a nyakunkba, de muszáj volt, mert itt nem férünk el, a két nagyobbiknak közös szobája van, a kicsi meg velünk alszik, szóval nagyon nem ideális hosszútávon.

Sokszor úgy érzem, épp bedarálni próbál minket az élet. Még ellenállunk, még szeretjük egymást, de egyre kevesebbet tudunk egymásnak adni magunkból, egyre nyűgösebbek vagyunk, egyre fáradtabbak, és egyre nehezebb boldognak érezni magunkat a mindennapokban. Azért persze hálásak vagyunk egymásnak a családunkért, az életünkért, hiszen épp megvalósítunk mindent, amit nagyon akartunk, csak közben beledöglünk, és egymastól is egyre messzebb kerülünk.

Vajon így kezdenek el romlani a házasságok? 5 év múlva teljesen kiégve majd azon kapjuk magunkat, hogy boldogtalanok vagyunk együtt? Hogy lehet gondozni egy hazasságot, ha szinte élni sincs energiánk?

2019. okt. 11. 05:25
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
Szex gyakoribb lett?
2022. febr. 9. 10:19
 32/38 A kérdező kommentje:
Igen, most 3-4/hét. Sokat dobott a dolgon hogy már nem alszik egy baba az ágyunkban.
2022. febr. 9. 12:54
 33/38 A kérdező kommentje:
És mások, akik 2019-ben vacakul voltak, ma hogy vannak?
2022. febr. 9. 13:17
 34/38 anonim ***** válasza:
Én 2020-ban elmentem terápiára, kiléptem a mérgező munkahelyemről, beiratkoztam egy képzésre, amire régóta vágytam. Történtek persze rossz dolgok is, de jobban kezelem őket a terápia miatt, úgyhogy összeségében jobban vagyok.
2022. febr. 9. 13:21
 35/38 A kérdező kommentje:
Éljen! Csupa jó döntés :)
2022. febr. 9. 13:37
 36/38 A kérdező kommentje:

Ha bárki erre tévedne még, egy kis update: tavaly februárban ugye arról írtam, hogy egészen helyrerázódtunk, szex is több van, stb. Hát meg is lett az eredménye, itt szuszog mellettem, most 2 hónapos, és mindenki totál odavan érte.

Az élet ettől persze nem lett könnyebb, és voltak érzelmi hullámvölgyek is a szülés utáni hetekben, mert koraszülés lett, sok izgalommal, ami elmúltával mindketten csak kerestük a szetszóródott darabkáinkat, de elég elkötelezettek vagyunk egymás iránt, hogy az egymáshoz vezető utat keressük a nehéz pillanatokban, ne a menekülőt. A baba szerencsére teljesen jól van. És sokkal jobban működünk, mint az előző babázós korszakban.

2023. jan. 12. 13:27
 37/38 anonim ***** válasza:
Örülök neki, hogy vannak azért sikertörténetek is...
2023. jan. 16. 14:38
 38/38 anonim ***** válasza:

Gratulálok a 2dik babahoz!

Es a kapcsolatotokhoz is!

Csak ez kevésnek sikerül, es általában azért mert az egyik fél ha sz.arik bele hogy van a masik, akkor a masiknak mar nem lesz motivációja a sokadik után.

Lehet ezentúl nehezebb lesz majd neked megerteni azokat akiknek nem sikerül, mivel neked összejött, mert sokszor igy van ez, emliteskepp :sajnos nekünk nem jött össze a fent említett dolgok miatt ..

Örülök a sikerednek, igy tovabb, egészséget a picinek !

2023. jan. 17. 11:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!