Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vajon így romlanak el a házasságok? Veszélyben az enyém is?
A férjemmel nagyon szeretjük egymást, de egyre kevesebb időnk van beszélgetni, egyre kevesebb a szex, és egyre nehezebb az élet.
Mozaikcsalád vagyunk, 3 kicsi gyereket nevelünk, mindketten hoztunk egyet-egyet a kapcsolatba, és egy közös babánk is van. Májusban volt 3 éve, hogy együttvagyunk. Rengeteg hitelünk van, építkezünk, kifutunk a keretünkből és aggódunk, én most nem dolgozom, a férjem viszont rengeteget, így javarészt egyedül vagyok a gyerekekkel és az építkezéssel, de azért a férjem segít, ahol tud, viszont mindketten csinálunk egy-egy képzést is épp, szóval totál ki vagyunk purcanva. Esténként gyakran elalszom, mielőtt kettesben egy szót is szólhatnánk egymáshoz. A gyerkekkel közös délutáni/esti órákban persze beszélgetünk keveset, de fajsúlyos dolgokról nem lehet így, legfeljebb csak a napi ügyekről. Arról, hogy valójában ki hogyan érzi magát a bőrében, vagy a gyerekekről komolyabban nem. Néha persze vannak nagyobb beszélgetéseink, de ritkábban a kelleténél.
Szex heti egy-két alkalommal van, de szabályosan rá kell vennem magam a dologra, mert hiába vonzódom a férjemhez nagyon is, borzasztóan fáradt vagyok. Éjszakánként legalább
4-szer kelek a kicsihez már egy éve, de még a középső is fel-felébred olykor, úgyhogy már reggelre hulla vagyok, nemhogy estére...
Amíg csak a két hozott gyerekünk volt, addig minden olyan jól működött, rengeteget beszélgettünk, rengeteget szexeltünk, voltak közös hobbijaink, közösen sportoltunk, a munkánk kötetlen volt, és ha sokat nem is, de eleget kerestünk vele, sok időt tudtunk együtt tölteni, és mindketten borzasztóan vágytunk egy közös babára. A baba megszületett, a fizum kiesett, a férjem munkahelyet váltott, duplafizuért rabigába hajtotta fejét, oda a kötetlenség, az építkezéssel pedig hatalmas gondot vettünk a nyakunkba, de muszáj volt, mert itt nem férünk el, a két nagyobbiknak közös szobája van, a kicsi meg velünk alszik, szóval nagyon nem ideális hosszútávon.
Sokszor úgy érzem, épp bedarálni próbál minket az élet. Még ellenállunk, még szeretjük egymást, de egyre kevesebbet tudunk egymásnak adni magunkból, egyre nyűgösebbek vagyunk, egyre fáradtabbak, és egyre nehezebb boldognak érezni magunkat a mindennapokban. Azért persze hálásak vagyunk egymásnak a családunkért, az életünkért, hiszen épp megvalósítunk mindent, amit nagyon akartunk, csak közben beledöglünk, és egymastól is egyre messzebb kerülünk.
Vajon így kezdenek el romlani a házasságok? 5 év múlva teljesen kiégve majd azon kapjuk magunkat, hogy boldogtalanok vagyunk együtt? Hogy lehet gondozni egy hazasságot, ha szinte élni sincs energiánk?
Szerintem barkit megkerdezel, hogy jo otlet-e epitkezni, mindenki lebeszel rola, es szamtalan kulonbozo tortenettel tudnak remisztgetni. Tipikusan a kapcsolatok is tonkremennek alatta, mert nem emberi dolog, amit tudattalanul is nyakatokba vettetek. Nekem epitkeztek barataim. Kibirta a hazassaguk, de attol meg ara volt. Szo szerint 10 evet oregedtek. Kulsore is megtortek es belsore is. Pedig 2-3 ev alatt lezavartak. Egyik sem vagna mar bele, ha lenne lehetosege visszamenni es donteni.
Pedig ok el voltak eresztve penzzel, meg celtudatosak abbol a szempontbol, hogy sajat vallakozasuk van, meg tudtak elore tervezni es managelni a folyamatokat. Gyerekek is nagyobbak voltak, es diplomasak, tehat tanulni sem jartak mellette. Meg is csinaltak, abban nem volt hiba. De ok is kozben jottek ra, hogy olyan arat fizetnek erte, amit nem akartak.
Nem tudom, hogy hol jartok a folyamatban, de nagyon gyorsan ertekeljetek ujra, hogy mi az ami fontos es mi az amivel raertek, mert 2 vegen egetitek a gyertyat. Nem kell feltetlenul lemondani az almaitokrol, de igen, van amit a kodos jovobe kell eltolni.
43F
Ha mindezt megbeszéled vele, akkor túl tudja élni a kapcsolatotok. Sok okos azzal jön, hogy minek kellett közös gyerek? Mivel már ven, ennek a hasznossága 0%. Ha jól olvasom, a gyerek lassan 1 éves. Találjátok meg az okát, hiyg miért kel minden éjjel 4x. Ez rengeteg. Alvásra van szükséged. Az építkezésnek is vége lesz egyszer. Ha ez a 2 dolog megoldódik, (ház és alvás) akkor akár 100 évig is együtt lehettek.
Beszéljetek róla, hogy milyen jó lesz a szép házban romantikázni, iután mind a 3 gyerek elaludt. Mert most csak a problémákat látjátok, a célt nem.
Köszönöm mindenki válaszát. A legkisebb másfél éves korától már fogok részmunkaidőben dolgozni, szóval ki fogom venni a részem az anyagiakból is, de most se lógatom a lábam ugye.
Nagyik vannak, szoktak is vigyázni a gyerekekre heti egyszer, de olyankor érjük utol magunkat a teendőinkben, egymásra alig jut idő.
Valaki azt írta: "Hitel, építkezés, 3. gyerek, tanfolyam. Közben meg csak 1 valaki dolgozik, aki hulla fáradt és ideges is, mert finanszíroznia kell mindezt."
Fáradtnak valóban fáradt, de nem ideges. Soha. Esetleg nyűgös, nyafogós, de nem ideges vagy ingerült. Ezt nagyon szeretem benne. És hogy melyikünk a fáradtabb, a férjem vagy én, az közel sem egyértelmű.
Tény, hogy nem lenne ennyire nehéz, ha később vállaltuk volna a harmadik gyereket. Viszont a gyerekek és a karrier szempontjából meg hiba lett volna várni. Rosszabb lett volna a nagyobb korkülönbség, és az is nagyon ideális, hogy a képzés végén már munkába is állhatok, nem akkor megyek el szülni.
Nagyon jól átgondoltuk és megterveztük mi a dolgainkat, csak azt hittük, teherbíróbbak vagyunk... a mi házasságunk viszont nem romolhat el. A gyerekeink számára a stabil szülői háttér így is egy viszonylag problémás dolog, rengeteget dolgoztunk azon, hogy a bizalom és biztonságérzet meglegyen, szabályosan megnyomorítaná őket, ha mi szétmennénk. Sosem tennénk ki őket ennek.
Jöhetnek meg a sztorik, amikből lehet okulni!
Te ismered a párod, de én bizony ideges (és nem ingerült) lennék, ha nekem kellene finanszírozni 5 ember megélhetését, a hitelt, az építkezést, a tanfolyamot. Azért ez nem kis összeg és bár jól keresek, megterhelő lenne. Közben van rezsi, vannak csekkek, a gyerekek nőnek, pelenka kell, ovi, bölcsi, suli stb.
Nyilván a férjed is vállalta mindezt, csak eltervezni valamit (akkor minden jól hangzik) és átélni, teljesen más. Én csak munka mellett tanulok, de bizony ma is baromi nehezemre esik meló után beszaladni a suliba, aztán mire hazaérek már esek össze. Nálatok ez még durvább, mert ott a 3 gyerek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!