Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » Mit gondoltok azokról a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit gondoltok azokról a pároktól, akik a babavàró hitel miatt házasodnak össze?

Figyelt kérdés

Nagyon sok ismerősöm házasodott össze az utóbbi pár hétben. Nem volt lánykérés meg dínom-dánom, a hitel miatt intézték el.

Nyílván semmi közöm hozzá, ez teljesen egyértelmű. Nem is az egyén szintjén érdekel a téma, hanem így összeségében, hogy szerintetek jó ötlet, tartós lesz így a házasság? Nem fogja frusztrálni pl a női felet, hogy sosem kérték meg a kezét és nem önszántából vették el?

Nem fogja megbánni, hogy nem 1-2 évet készült rá, mint a barátnői, hanem pár hét volt rá?

2019. szept. 20. 08:24
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a pénz miatt csinálja vki, az sztem ritka ciki, és nagyon vissza fog ütni később. Ha nem is akart gyereket, annak a gyereknek az esetek 80%-ában pokol lesz az élete, mert érezni fogja, hogy nem akarták, vagy nem akkor, és egy koloncnak érzik.

Ha amúgy tartós kapcsolat, és úgy vannak vele, akár jöhet a gyerek is, csak mondjuk 2-3 évvel előrehozták, azzal nincs semmi gondom. Ha alapvetően nem gondolkodtak házasságban (és igen, nők közül is vannak ilyen gondolkodásúak), akkor nem az fogja a női felet frusztrálni, hogy gyájjj, nem kérték meg a kezem csilivili kísérőgyűrűvel.

2019. szept. 24. 17:30
 42/51 A kérdező kommentje:

"azzal tisztában kéne lenned, ha kicsit is körül nézel a lakásárak között, hogy hitel nélkül 10-ből 9 ember nem tudja megoldani."

És ez minek a következménye? Véletlenül sem annak, hogy 25 milliót vágnak hozzád, ha beígéred, hogy szülsz 3-at.

Mielőtt bejött ez az egész családtamogatás, harmadáron voltak az ingatlanok. Ha nem kevesebb.

Én hitel nélkül vásároltam '15-ben házat. Előtte gyűjtöttem évekig lakáskasszát és külön számlán is.

Sokkal könnyebb volt úgy vásárolni, hogy nem vágtak minden félkegyelműhöz több tíz millát. De persze Abszurdisztánban be kell szüntetni azt, ami spórolásra ösztönöz, inkább adósítsd el magad és legyél röghöz kötve.

Persze lehet örülni, hogy ingyen pénz meg minden, de rengeteg feltétele van, hogy ne kelljen mindet, vagy még többet visszacsengetni..

Amikor minden második házasság válàssal végződik és a fiatalok harmada külföldön szeretne dolgozni, akkor vajon hányan fogják megszegni ezt a két kikötést, miután felvették a babavàrót?

2019. szept. 25. 06:17
 43/51 anonim ***** válasza:
100%

"Persze lehet örülni, hogy ingyen pénz meg minden, de rengeteg feltétele van, hogy ne kelljen mindet, vagy még többet visszacsengetni"

A babavaró egy hitel, eleve vissza kell fizetni. Bár a 3. Gyerekre elengedik, de mindegy, alapjáraton azt vissza kell fizetni, nem ajándèk. A kamatmentessègnek vannak feltètelei, ami persze lehet buktató, de akkor is csak ugyanolyan piaci hitellè válik, mint bármely más banki hitel.

2019. szept. 25. 09:09
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
42# és akkor??? Változtatni ezen nem tudok, eltörölni nem tudom.... Akkor inkább ne vegyünk lakást? Nincs tíz évem kívárni, hogy megszűnjön és csökkenjenek az árak.... Nem az volt a kérdés, hogy jó dolog, hogy ez igy van.... Hanem kvázi ti hülyének nézitek azt aki felveszi....
2019. szept. 25. 16:25
 45/51 anonim ***** válasza:
49%

38-as, 37. vagyok. Nem értelek. Egy piaci hitelnél nem kell aláírnom, hogy nem fogok elválni, viszont ha a társam meghal, gyorsan újraházasodok. A babaváróval az a problémám, hogy valóban igen kedvezőek a feltételei - amíg úgy éled a magánéletedet, ahogy aláírtad. És sokan pontosan emiatt nem fogják meglépni a válást (babav.) vagy fognak fogcsikorgatva vállalni még egy gyereket (csok), mert akkor már mindjárt nem lesz olyan kedvező a hitel, ha nem teszik. Míg, ha szépen felveszik piaci kamatozással az elejétől, akkor, ha úgy is döntenek, hogy elválnak, nem veszítenek el semmilyen kedvezményt. Tudom én, hogy az egyén boldogsága nem a társadalom boldogságának a feltétele, és tudom, hogy legtöbbször a működőképesség ára az egyén szívása. De ez nekem sok, hogy ilyen feltételekkel kapjak hitelt, ne haragudj, és ebből a szempontból tök mindegy, hány éves vagyok, legyen elég, hogy szívok én is rendesen.

És igen, az őrületes áremelkedés. De azt már sokan sokféleképpen kitárgyalták.

2019. szept. 25. 16:26
 46/51 anonim ***** válasza:
42# Mellesleg nem vágják ingyen senkihez.... De menthetetlen vagy úgy látom... Te szerencsés vagy, hogy 15-ben tudtál venni, mi akkor még nem. Most ássuk el magunkat? Vagy verjem a mellem, hogy én nem akarok spórolni, nem veszem fel?? Kivel cseszek ki? Mert hitel nélkül nem megy, akkor miért ne válasszam a kedvezőbbet? .. És mi sem leszünk fiatalabbak. Valld be inkább, hogy provokatív, tudatlan kérdés volt...
2019. szept. 25. 16:29
 47/51 anonim ***** válasza:
57%
A babavaró hitel egyedül a válás miatt veszèlyes. Mert akkor visszamenőleg is bukó a kamattámogatás, amit egy összegben vissza kell fizetni, ès ugye utána is már piaci hitelkènt fog viselkedni. Most aki be van rendezkedve az 50ezres törlesztőre, annak igen rosszul fog esni, ha megemelkedik mondjuk 80-ra, plusz egy összegben mèg ki kell csengetni milliókat. Ez tènyleg eredmènyezheti azt, hogy megromlott házasság esetèn is inkább benne maradnak, mert nem tudják viselni a válás következmènyeit. Ès azèrt a 20 èv sok idő. Szóval tèn,lég jól meg kell gondolni.
2019. szept. 25. 17:14
 48/51 anonim ***** válasza:

45#47# na jó ez már tényleg csak blabla...

Egy válásnál mindenféle hitellel a nyakadban megszívod... Olyan nehéz lenne bevallani, hogy utána sem néztetek, csak okoskodtok? Én itt befejeztem.

2019. szept. 25. 18:37
 49/51 anonim ***** válasza:
49%

Nem bla bla. Válásnál a babaváró sokkal nagyobb szívás, mint a sima, pont azèrt amiket előbb leírtam, nem fogom elismètelni, ès pont azèrt írtam, mert utána nèztem.

Ettől függetlenül èn nem vagyok ellene, ennèl a kèrdèsnèl is "vèdtem", szerintem egy jó kezdemènyezès, de azt el kell ismerni, hogy lehet buktatója. Jó persze összessègèben akkor sem jársz rosszabbul, mint eleve egy piaci hitellel, csak hát az az egyösszegű visszafizetès, meg utána a törlesztő megnövekedèse azèrt problèma tud lenni.

Viszont a kèrdezőnek szerintem sincs gőze se a dologról, keveri a csok-kal is, elkapott 1-2 infót, aztán máris megvan a mèlyre szántó vèlemènye. :)

2019. szept. 25. 20:37
 50/51 anonim ***** válasza:
66%

Az egyik barátnőm, akik soha nem akartak összeházasodni (mert szerintük egy felesleges baromság) pár nappal ezelőtt közölte, hogy lehet igénylik a babavárót.. Na szerintem ez a szánalmas. Ennyit ér a házasság manapság? Összeházasodnak az emberek egy szaros hitel miatt? Gratulálok.. És kb ő a 10-15. az ismerőseim között. Ohh és azt még hozzátenném, hogy kb 2 hónappal ezelőtt még ocsmány véleménnyel volt mind a babaváróról és azokról is, akik felveszik.

Félreértés ne essék, nekem semmi bajom nem lenne ezekkel a családtámogatásokkal, ha

1. Az ingatlanárak nem ugrottak volna így meg.

2. Az emberek ne lennének tőle ennyire mocskosak..tudom manapság már nem tiszteljük a hagyományt, a szerelmet. Tisztelet a kivételnek.

2019. okt. 31. 15:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!