Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok azokról a pároktól, akik a babavàró hitel
miatt házasodnak össze?
Figyelt kérdés
Nagyon sok ismerősöm házasodott össze az utóbbi pár hétben. Nem volt lánykérés meg dínom-dánom, a hitel miatt intézték el.
Nyílván semmi közöm hozzá, ez teljesen egyértelmű. Nem is az egyén szintjén érdekel a téma, hanem így összeségében, hogy szerintetek jó ötlet, tartós lesz így a házasság? Nem fogja frusztrálni pl a női felet, hogy sosem kérték meg a kezét és nem önszántából vették el?
Nem fogja megbánni, hogy nem 1-2 évet készült rá, mint a barátnői, hanem pár hét volt rá?
#28 Hiába kedvező feltétel ha nem tudja visszafizetni vagy kárbavész a felhasználás mert mondjuk még szét is mennek közben. A hitelnek van egy ilyen különleges tulajdonsága, hogy bár kapsz egy csomó pénzt de ebbe csak úgy érdemes belemenni ha már most megvan az az összeg amiből vissza tudod fizetni, vagy legalább bőven keresel annyit, hogy a kisujjadból kirázd az összeget. A hitel a gazdagok privilégiuma értelmes emberek között. Csábító lehet úgy felvenni, hogy azt se tudod mit eszel holnap mert legalább van pénzed addig is, de a büdös életben nem fogod tudni visszafizetni. És ez a nagy baj vele. Csábító persze meg csak szülni kell hozzá de akinek van mondjuk 2 gyereke a semmire annak hol lesz szerinted havi 50 ezer forintja feleslegbe?
2019. szept. 22. 22:06
32/51 anonim válasza:
Ezt cáfolom, mert nekünk biztos anyagi hátterünk van, jó fizunk, saját lakás. De tovább szeretnénk lépni családi házba, és a hitel megspórol nekünk X évet amíg összegyűjtjük a rávalót. Az idő pedig nagy úr, ha gyereket akarsz, a termékenység nem vár 8-10 évet. Ezért tartom jó dolgonak a családtámogatásokat.
2019. szept. 23. 06:15
33/51 anonim válasza:
31# miért, szerinted itt Magyarországon mindenki készpénzre vesz lakást, házat? Mesélj még... Szinte mindenki kénytelen hitelt felvenni... Ti nagyon el vagytok tájolva egyébként... Ehhez a babaváróhoz is 3 év munkaviszony kell és megfelelő jövedelem... Nem puszira adják. Fingotok nincs az egészről csak pofáztok... Az albérletünk többé került, mint a törlesztőnk a lakáshitelre. Mi ugyan még nem vettük fel a babavárót, de biztosan fel fogjuk, mégpedig a lakáshitelünk előtörlesztésére.
2019. szept. 23. 12:07
34/51 anonim válasza:
29# 30# gratulálok nektek, hogy ti tudtatok hitel nélkül lakást venni. Nézzetek kicsit körbe... Erre mostanság nagyon kevés embernek van lehetősége....
2019. szept. 23. 12:09
35/51 anonim válasza:
31# egyébként te miről beszélsz? Ki mondta, hogy aki felveszi nincs miből ennie?? Komolyan nem értem nektek mi bajotok van. Nem gondolom, hogy gazdagok lennénk, de jelenleg nem okoz gondod a lakáshitel kifizetése. A futamidő alatt játszva kifizetjük, valószínűleg még előbb is. A babaváró hitel segítségével pedig még hamarabb.
2019. szept. 23. 12:15
36/51 anonim válasza:
"Csábító persze meg csak szülni kell hozzá de akinek van mondjuk 2 gyereke a semmire annak hol lesz szerinted havi 50 ezer forintja feleslegbe?"
Te tudod egyáltalán miről beszèlsz, vagy csak lököd a süket dumát?
Ez egy hitel. Nem adják csak úgy gyerekre sem. Kell hozzá minimum 3 èv munkaviszony, ès megfelelő jövedelem. Ugyanúgy hirelbírálat tárgya. Alacsonyabb keresetnèl nem is adjak a maximális 10 millát, csak amennyit feltehetőleg törleszteni tudnak. Szóval akiknek a semmire van 2 gyerekük, ès máról holnapra èlnek, eleve meg sem kapják.
2019. szept. 23. 12:48
37/51 anonim válasza:
Nekem nem a hitellel magával van bajom. Mi nem írjuk alá, mert olyan dolgokat kell benne vállalni, amiket nem tudok jó lelkiismerettel vállalni. Nem tudom azt mondani, hogy nem válunk el 20 évig. Nyilván nem szeretnék, de nem tudhatom. Az meg, hogy ha a házastárs meghal, akkor 6 hónap múlva piaci kamatozású hitellé alakul, kivéve, ha újraházasodik az özvegy... egy országban, ahol hagyománya van a gyászévnek... "konzervatívok", aha. Ez csak statisztikalobogtatásra kell. Én ebbe nem megyek bele.
De aki meg belemegy, azt mindek bántani? Komolyan.
2019. szept. 23. 13:25
38/51 anonim válasza:
37# senki nem tudja garantálni, hogy nem fog esetleg elválni. Ennyi erővel minek házasodni, gyereket vállalni? A lakáshitel ugyanez, ebből a szempontból. Semmivel sem rosszabb a babaváró sem. A hitel már csak ilyen. Nem tudom hány éves vagy és milyem háttered van, de azzal tisztában kéne lenned, ha kicsit is körül nézel a lakásárak között, hogy hitel nélkül 10-ből 9 ember nem tudja megoldani. Az albérlet pedig sokszor drágább.
2019. szept. 23. 13:59
39/51 anonim válasza:
34, nem értelek.. ha nem lenne jelenleg lakásunk,akkor is felvennénk most valamelyik támogatást, mert megéri. Akkor lakással kezdenénk, később jönne a ház, ahogy engedi a helyzetünk. Lakáshoz lehet jutni itthon, csak sokan egyszerűbbnek vélik ha sírnak.
2019. szept. 23. 15:07
40/51 anonim válasza:
Utolsó, ezt szerintem nem nekem akartad írni.. 34-es voltam. Ezt arra reagáltam, hogy valaki szerint normális ember, akkor vállal gyereket, ha van lakhatás... Nem kell hitel....
Nem akarják megérteni, hogy a babaváró sem azért van mert nincs pénzük a gyerekre.... A legtöbb lakásra veszik fel... De mindegy, aki hülye, az is marad.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!