Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok azokról a pároktól, akik a babavàró hitel miatt házasodnak össze?
Nagyon sok ismerősöm házasodott össze az utóbbi pár hétben. Nem volt lánykérés meg dínom-dánom, a hitel miatt intézték el.
Nyílván semmi közöm hozzá, ez teljesen egyértelmű. Nem is az egyén szintjén érdekel a téma, hanem így összeségében, hogy szerintetek jó ötlet, tartós lesz így a házasság? Nem fogja frusztrálni pl a női felet, hogy sosem kérték meg a kezét és nem önszántából vették el?
Nem fogja megbánni, hogy nem 1-2 évet készült rá, mint a barátnői, hanem pár hét volt rá?
Mi például tervezgetjük ezt egy ideje. Mármint, hogy készek vagyunk a közös otthonra az albérlet helyett, és gyereket is szeretnénk, a házasság sincsen ellenünkre, mert szeretjük egymást. Az, hogy most van egy ilyen lehetőség, ami kvázi meggyorsítja a folyamatot, vagy ad ehhez egy bónuszt az már csak hab a tortán. Mi kell még?
Az pedig pont nem érdekel, hogy mások, harmadrangú ismerősök mit gondolnak egy ilyen döntésről. Magánügy, ennyi. De elismerem, kívülről furcsán hathat a dolog.
Ja és, ötödik éve vagyunk együtt, három éve együtt is élünk.
Nem tudjuk még, hogy össze fogunk-e házasodni, de egy hitel biztos, hogy nem fog rávenni. Viszont fontolgattuk, hogy ha összeházasodunk, akkor akarjuk-e a babavárót. Épp tegnap néztük át a szerződést töviről hegyire, és arra jutottunk, hogy na nem, ezt mi alá nem írjuk. Szóval mi biztosan nem fogunk emiatt összeházasodni.
Hogy más párokról mit gondolok, akik viszont igen? Semmit. Nem az én dolgom. Én csak azt tudom, hogy én mit akarok, hogy más mit és miért, ahhoz semmi közöm.
Aztán mennyit vehetnek föl s mire? Meg se nezem ezt a b....ságot.
Aki ezért házasodik, az meg nemnormális.
Mi babaváró hitel nélkül házasodtunk úgy, hogy nem volt klasszik lánykérés, meg nem készültünk évekig.
Miért frusztrálna? Miért bánnám? Miért kéne a barátnőimmel foglalkozni?
Komolyan kérdezem.
Én őszintén sajnálom, hogy vannak emberek akik elhiszik ezt a maszlagot, hogy ez milyen jó lesz nekik és már potyogtatják is a gyereket a semmire akár alkalmasak rá akár nem. De legalább kevesebb lesz a válás mert összetartja őket a hitel meg a közös ház. Nekem már most jó pár ismerősöm van aki hatalmasat szívott ezzel hiába mondtuk nekik, hogy eszükbe ne jusson belemenni.
Természetesen akik jó anyagi körülmények között élnek, így is bőven van rá fedezetük, hogy több gyereket vállaljanak és tervben volt a házasság azoknak jó. De sajnos ez az igénylők nagyon kis része. A többiek 1-2 éves kapcsolatocskákba vállalják ezt az egészet úgy, hogy minden fillért számolgatniuk kell és magukat is alig tudják eltartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!