Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más se egyezett a párjával az esküvőt illetően?
Én inkább nem is házasodnék a pároddal, ha ez ekkora gond és mindenen spórolni szeretne. Ha lesz gyerek, akkor neki is a legolcsobb pelenkát kell megvenni, hiába lesz nyakig pisis-kakis?
Ettől a hozzaalastol le lehet jönni az életről is.
Mennyiben lenne az, amit kinéztél te és mennyiben amit ő? És mennyitek van rá? Csak kB számot mondj.
32/f
Neki kellene kompromisszumot kötni, mert te már kötöttél. Mégpedig, lejjebb adtad az igényeidet. De ő semmire sem hajlandó. Nem tudom, nem akarok soha ilyen helyzetben lenni, nem tudom, folytatnám-e tovább, mert ha már most ilyen gondjaitok vannak, mi lesz később? A gyereknek is majd a 200 forintos ruhát akarja megvenni, mert a 350 forintos drága?
Nekünk egy hónap múlva lesz, 30 fő, közel 1 millió. Szép, elegáns étteremben, torta, tálak, italok, sütemények. Zenekar ugyan nem lesz. Ruhám csodaszép, gyűrű csodaszép. Ez egy életen át emlék marad, miért kellene a rosszra emlékezni? Ha emgemgedhetitek magatoknak, meg kell adni a módját. Nem azt mondom, hogy rázzátok a rongyot, mert mi sem rázzuk, a legalapabb esküvőnk lesz. Sem DJ, sem vőfély, de igen, a dekor 100 ezer lesz, a ruhám 130 volt, a gyűrű meg 160? És?. Még a párom mondta, hogy ami tetszik, az tetszik, szép legyen, jó legyen, a többi nem számít.
Igazából nálunk már az is ellentét volt, hogy legyen-e esküvő. Abban egyet értettünk, hogy tényleg semmi értelme és semmit nem fog adni a kapcsolathoz. Ennek ellenére neki mégis egy életcélja volt ez, és szeretett volna feleségül venni.
Tehát az volt a szitu, hogy én leszrtam, hogy lesz-e esküvő, neki viszont fontos volt, hogy legyen. Így én engedtem, mert engem ugye nem nagyon érdekelt, hogy van-e vagy nincs.
Mi minden ellentétet így oldunk meg, ez persze főleg a szerencsén múlik nálunk, mert nincs olyan dolog ami mindkettőnknek fontos és nem egyezik a vélemény. Ami az egyikőnknek fontos az a másikat annyira nem érdekli és tud belőle engedni.
Így én úgy gondolom, hogy a párodnak kellene kicsit engedni. Neked fontos, neki meg csak annyi a cél, hogy legyen esküvő. De én hiányolom ebből a kreativitást, szerintem abszolút nem jártátok ezt körbe megfelelően. Vannak például gyönyörű szép szabadtéri helyszínek ahová tök ingyen ki lehet vonulni esküdni. Annyira olcsón meg lehet úszni ha az ember utánajár. Kerülni kell mindent, ami "esküvői"-ként van reklámozva. Simán össze tudnátok hozni egy olcsó esküvőt ami szép is. Zenekarból is vannak akik csak hobbi szinten nyomják és egy tálca sörért kimennek, viszont tényleg jók.
Azért házasodtunk, mert ilyenekben is hasonlóan gondolkodunk.
Mindketten úgy gondoljuk, hogy a házasságkötés nem arról szól, hogy minél többet költsünk. Szűk családi körben (ez nálunk 30 fő), egyszerű polgári szertartás, semmi habos ruha, meg több milliós buli.
Nekünk szerencsénk van, mert megértettük egymás indokait. Abszolút látom, hogy a spórolás honnan jön, mert most dolgozunk a házunkon is. Megcsinálni a teljes konyhánkat, amit utána évtzizedekig használni fogunk 500.000 körül jön ki. Az esküvőnk, ami egy napos program, kb a kétszerese. Lesz pénzünk mindkettőre együtt persze, de ez azért ad egy jó perspektívát, hogy az a pénz, ami lejön az esküvőből, az beletehető a házba/nászútba, stb.
Másik oldalról, már nem emlékszem pontosan, hogy a párom min akart spórolni, de nem volt olyan durva, mint a dohos közösségi ház a pörkölttel. Én viszont megmondtam neki, hogy az esküvőnk egy olyan dolog, amire várhatóan csak egyszer kerül sor, ezért életünk végéig emlékezni fogunk rá, és ennek megfelelően is kell költekezni. Te is mondd meg a párodnak, hogy nem a lepusztult, dohos közösségi házra akarsz emlékezni (illetve a vendégek előtt is milyen lenne már?).
A lényeg, hogy törekedjetek a kompromisszumra. A hotel és a közösségi ház között azért vannak szintek. Lehet esküdni szabadban, vagy ha ismerőséknek van szép telke akár ingyenesen is. Zenénnél meg érdemes átgondolni, hogy kell-e a DJ, van aki megoldja saját zenelistával, laptopról. (Mi eleve nem terveztünk lagzit, hanem az általad írt polgári+vacsora megoldásból indultunk ki szóval ebben nem tudok segíteni.) Meghívottak számával is lehet trükközni, de vigyázni kell, mert annyit nem spórolsz vele, mint szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!