Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket ki kísért az oltárhoz? Volt aki a párjával együtt vonult be?
Én még nem vagyok házas, de a szüleim együtt vonultak ezelőtt 30 évvel, mivel anyukám apukája már nem élt.
Nincs előírás, hogy kivel kell, sőt vonulni sem kötelező.
Természetesen nem voltam menyasszony, így csak partvonalról "kotyogok bele", de gondoltam, hátha...
Szertartásvezetőként a következőket szoktam ajánlani, látni, tapasztalni:
- a menyasszony és a vőlegény egyszerre vonul, s előttük opcionálisan érkeznek a koszorúslányok (a vőlegény felkért barátai által kísérve vagy egyedül) / kislány(ok) sziromkosárral (gyűrűpárna hozó fiúval vagy anélkül) / de volt már egyedül külön zenével bevonuló koszorúhozó kislány is (az egyik ilyen esetben az egyik házasuló fél kislánya, akinek a másik házasuló a nevelőszülője lett, és külön szerették volna bevonni, szerephez juttatni)
- a vőlegény vonul először az oltár elé (külön zenére) akit általában a keresztanya vagy édesanya kísér, nővér vagy a tanú hitvese... (a tanú már általában várja az oltár előtt, de vonulhat a vőlegény előtt, ha más felkért barátok is "felvezetik" az érkezőt) ...majd a menyasszony vonul (külön zenére) akit ugyanúgy lehet felvezetni, mint az előbbi esetben, csak a koszorúslányok kísérői maradnak le a lehetőségek közül... ...kísérője klasszikus templomi vonatkozásban a keresztapa, mai keretek között inkább édesapa, de lehet fivér, vagy ha a kapcsolat jellege és minősége megengedi akár nevelőapa, és az is teljesen természetes, ha kísérő nélkül vonul, mert ez a nap az övé, és azzal osztja meg ezt az örömöt ezekben a percekben is, akivel szeretné...
- vőlegény már az oltárnál várja a tanúkkal együtt a menyasszonyt, és annak bevonulása úgy történhet, mint az előző esetben.
A adott lehetőségek és a szertartás választott típusa/jellege határozza meg, hogy mi a legoptimálisabb választás e szempontból a nagy napra.
Elnézést kérek a kérdezőtől, amiért kicsit bővebben kezeltem a kérdést, de úgy gondolom, hogy a kérdésre rákereséssel másoknak tágabban értett kérdésére is választ adhat.
Nem vonultunk oltárhoz, csak az anyakönyvvezetőhöz.
Apám kísért be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!