Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Mi a véleményetek arról, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek arról, hogy egy kis polgári esküvő után (hitel idénylés miatt), akár 2-3 évvel később lenne templomi esküvő, nagy ceremóniával?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

Mi egy 25N,26F éves pár vagyunk.

1,5 éve vagyunk egy pár, és most 2 hete költöztünk össze.

Én jelenleg még Egyetemre járok, és még 1,5 év amíg befejezem (kis csúszásokkal). Ez után szeretnénk családot alapítani, és babát vállalni. (igazából csak az Egyetem fog vissza, hogy még várjunk addig vele, főleg hogy én lennék akkor a fő családfenntartó)

Mindkettőnknek megegyezik a jövőt illető elképzeléseink, és ebből adódóan szeretnék igénybe venni a jelenleg fiatal házasoknak nagy segítséget nyújtó CSOK, és Babaváró hitelt. Ehhez azonban házasoknak kell lenni.

Az én családom elég kicsi, a barátnőm családja viszont elég nagy. (kicsit olyan érzésem van, mint a Bazi nagy görög lagziban, ha összehasonlítanám a 2 oldalt, persze nem olyan szélsőségesen… :D )

A párom szeretne nagy esküvőt, én pedig szeretnék templomi esküvőt. Mindig is, kiskorom óta úgy képzeltem el, hogy templomban fogok házasodni. Sőt anyu sokat dogozott egy bizonyos templomban, ahol az atya is sokat segített neki fiatal korában, mikor menedékre volt szüksége egy rossz párkapcsolat miatt. Később ott is kereszteltek meg, és azóta is jó viszonyban vagyunk, mindig kérdezi az atya, hogy mi van velem, és az atya ügyintézőjével is nagyon jó baráti viszonyba van anyu. Én is nagyon szeretem azt a templomot. Szóval mindig is azt képzeltem hogy abban a templomban, konkrétan annál az Atyánál házasodnék. Erre lenne is lehetőség, de én ezt az alkalmat szeretném a nagy eseménynek. Ez egy vidéki, Budapest melletti városban van. A párom családja szinte kivétel nélkül 200km-re lakik. Vagyis ez eléggé nehezen összeegyeztethető, igaz ez egy másik téma, de a jó 80-100 emberes, étkezés, szállás-t, mindent magában foglaló esküvő… hát alsó hangon 3-4 millió ft, azok alapján amit olvastam.

Ez nem is lenne probléma, évek alatt össze lehet a nagy részét spórolni, nem hajtana a tatár az esküvővel, egyikőnk se ragaszkodik hozzá, hogy gyerek csak esküvő után lehetne.

Viszont, ami megköti a sorrendet, hogy 2022 év végéig él a Babaváró támogatás, amit szeretnénk igénybe venni, a CSOK-kal együtt. Az addig eltelt idő alatt pedig arra tennénk félre, hogy minél több pénzből tudjuk megépíteni, pontosabban egy meglévő telken lévő ház tetőterét beépíteni/kiegészíteni, ami után persze minden valószínűséggel nullára fogunk kerülni, addigra pedig már valószínűleg meglesz az első babánk is. Összességében legalább 3 gyereket szeretnénk. Mindketten imádjuk a gyerekeket és mindketten, mindig is nagy családról álmodoztunk, ez pedig nem változott a mai napig sem!

Most is állandóan arról beszélünk, hogy nagyon várjuk a babázós időszakot, folyton a babavállaláson jár az agyunk…. sokszor álmodtunk is róla… az utcán is mindenhol kisgyerekes családokat látunk és már nagyon szeretnénk már mi is hozzájuk hasonló helyzetben lenni. szóval lehet hogy elég hamar össze fog jönni az első kisbaba, bőven 2022 előtt.

De ahhoz, hogy ezt a támogatásos, házépítéses tervet egyáltalán el tudjuk indítani, házasnak is kell, lennünk. Aminek semmi akadálya, én már most rögtön elvenném feleségül, mert nagyon Szeretem, ő a mindenem. És abban is egyet értettünk, hogy nem lenne semmi gond a házasság előtti gyerekvállalással, se azzal, hogy lenne egy csak szülők, testvérekkel együtt megtartott kis, polgári esküvőnk, valamikor még a hitel igénylés előtt, de semmi felhajtást nem akarnánk ezzel, mivel végtére is a hitel miatt lenne sürgető a házasság, és a nagy, költséges szertartásra se lenne anyagi lehetőségünk addigra.

De azt se szeretnénk, hogy az elképzelt nagy családos ceremónia, végül mindörökre elmaradjon…

Még a gyanúsítgató kommentek előtt, semmilyen ajándékozás oka nincsen a későbbi ceremóniának. Én személy szerint nem voltam sok esküvőn, így nem tudom, hogy máshol ez hogyan működik, de a családjaink nem annyira tehetősek, hogy bármilyen komolyabb pénzes ajándékot, vagy egyáltalán bármit várnánk tőlük, szóval ilyen indíttatások nincsenek.

A dupla esküvő csak a felvenni kívánt hitel miatt lenne. Ha nem lennének ilyen családtámogatások, akkor még várnánk az esküvővel, amíg egybe nem tudjuk megtartani, és majd több gyerek mellett megtartanánk a nagy esküvőt.

Nektek mi a véleményetek?

Szerintetek nagyon kellemetlen lenne ha a polgári és templomi esküvő között akár több év is eltelne?

Véleményetek szerint a felvázolt szituációban, mekkora az esélye hogy egyszerűen elmaradna a nagy esküvő?

Ideális lenne egy olyan esküvő amiről a család nem is tud, de ez úgy se működne, így úgy is tudná mindenki, hogy már évek óta házasok vagyunk… Szóval ez elég furcsa helyzet lehet… De hát megvannak a logikus, fontossági sorrendek, függetlenül attól, hogy mi az ami a legideálisabb lenne.

Van köztetek aki hasonló okból később tartotta a nagy ceremóniát? Minden akkor is ugyan olyan jól alakult, ahogy azt régebben elképzeltétek?

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki korrekt, értelmes választ ír!

2019. máj. 27. 14:18
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

Holnap délelőtt bementek a polgármesteri hivatalba és kértek egy időpontot, összeházasodtok, titokban.

Amikor meg eljön az ideje, akkor pedig tartotok egy templomi esküvőt a lakodalom előtt, esetleg még egy ceremóniamesterrel a polgári esküvőt is imitálhatjátok.

Viszont ha jól emlékszem, 2022ig lehet igényelni a babaváró hitelt, de 10 év alatt kell produkálni a gyerekeket - bár erre nem esküdnék meg-, szóval ha még egyetem van, simán várhattok addig a házassággal is, amíg készen álltok a családalapításra, még talán a lagzi is összejöhet egy időben.

2019. máj. 27. 14:28
 2/17 anonim ***** válasza:
31%

Most őszintén. Tényleg szükségesnek érzed a lakodalmas bohóckodást, ha a kispolgári ceremónia után is tökjól megvagytok?

Oké, a templomi részt még esetleg megértem, de azt is lehet kisközönség előtt, kvázi "olcsón" megcsinálni, főleg ha haverod az atya. Vagy a haversága ilyenkor már nem érvényes, ha egy kis kaszírozásról van szó?

De utána a többi... Az minek? Mindenféle élősdi népségek jönnek majd, "mer ingyé van", úszik a Kőbányaiban az egész társaság, aztán jönnek síbolni az alábbiak: vőfély, szintetizátoros "zenészek", vendéglátóipar gyöngyszemei, rosszabb esetben ilyen enyhén meleg "dizájnerek". És hopp ugrik is pármilla egy értelmetlen dologra ami mások idióta elvárásai miatt kell.

Értelmes embernek tűnsz, nem lenne jobb helye annak a pénznek? Mondjuk a gyerekeidre vagy magatokra elköltve? A vendégek a legönzőbb személyek, mert visznek valami párezer Forintos szart, de a duplája csúszik le alkohol meg birkapörkölt formájában. Kövér vagy iszákos esetében kifejezetten hatványozható.

Holott az elszórt pénz sokkal jobban jönne a családodnak.

2019. máj. 27. 14:41
 3/17 anonim válasza:
75%

A hónapban volt pont 10 éve, hogy megtartottuk kis körben a polgárit 24 évesen. Úgy gondoltuk, két-három éven belül megtartjuk a nagyszabású lakodalmat is templomi esküvővel, amit azóta is tervezgetünk, mert mindig másra kellett a pénz (ház, gyerek, másik autó, tetőcsere, melléképület, teljes belső felújítás, 8 év után újabb használt autó, most pedig a reprodukciós eljárás a kistesóért - inszemináció, de lehet, hogy lombik lesz belőle).

Nem törvényszerű, hogy Nálatok is így alakulna, de leírtam az én esetemet, hátha segítségetekre lesz...

Mindenesetre sok boldogságot kívánok a közös életetekhez!

2019. máj. 27. 15:20
 4/17 anonim ***** válasza:
58%

Utálom a lakodalmas bohóckodást, jópofizást. Főleg ha valaki hitelből rázza a rongyot, vagy előtte éveken át spórolt hogy egy nap alatt eltapsoljon több milliót.

Egy házasság nem lesz erősebb ha elköltöd rá az összes pénzed.

2019. máj. 27. 15:26
 5/17 anonim ***** válasza:
86%

Barati parocska 16eve hazas, egy februarban kotottek polgarit es ugy volt h majd nyaron v kov nyaron lesz a lagzi. Azota varjuk:))

Ez a legbensobb maganugyetek, szerintem kossetek polgarit es ha megsem jon ossze a penz a nagy csaladira, meg mindig bemehettek 1-2ev mulva szuk csaladdal a templomba.

2019. máj. 27. 16:07
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Ebben az esetben megtartanám a polgárit is és az egyházit is.

Ha tényleg fontos az egyházi és nem a rokonok miatt, hanem magatok miatt, akkor minek vele várni? Nekem az elveim miatt fontos, mert ezzel leszünk házasok. Pont nem érdekel, hogy csak 10-en vannak-e ott. Nekem az egyházi házasságkötés maga a fontos, nem a buli. Ha az most nem fér bele, akkor ez van. Anélkül is férj és feleség leszünk.

2019. máj. 27. 16:40
 7/17 anonim ***** válasza:
86%

Hát, ez elég vicces kérdés :D

- Tehát kb. 28 éves leszel, mire elvégzel egy egyetemet (már ha nem lesz több kis csúszás), és akkor leszel pályakezdő.

- Alig 1,5 éve vagy együtt egy nővel, alig pár napja élsz vele együtt, de már el akarod venni, meg teherbe akarod ejteni. Mert olyan cukik a babucik, meg úgy várjátok a babázást, sőt, álmodtatok is róla 😂

- Pénzed nincs, és kapásból kétféle hitelt akarsz felvenni (aminek le merem fogadni, hogy a kondícióit sem ismered), de már el van döntve, hogy több milliót akartok eltapsolni egy nap alatt, mert a kis barátnőd nagy banzájt szeretne.

- Látszólag semmi közöd a valláshoz, az egyházhoz, és totál nem érdekelnek a keresztény értékek. Több gyerek után akarsz templomi esküvőt, ez finoman szólva szánalmas és nevetséges.

Összegezve, szerintem inkább agyilag kellene először felnőni az életkorodhoz, mert valahol általános iskolás szinten vagy a "komolyan vehető" terveid meg álmodozásaid alapján. Végezd el az iskoládat, és dolgozz, ne gyerekgyártásból akarj megélni. Ismerd meg rendesen a csajodat, és rendezz olyan esküvőt, amilyet a pénztárcád megenged, a templomosat meg ne erőltesd, mert közöd sincs a vallásos élethez, és a mostani elképzeléseid szerint nem csak bohócszínház, hanem erkölcstelen is lenne Isten házában házasodni.

2019. máj. 27. 21:38
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Röviden a kérdés.

26 éves pasi vagyok, csúszások miatt még másfél évig egyetemen. A barátnőm 25, dolgozik. Másfél éve vagyunk együtt 2 hete költöztünk össze.

Gyereket szeretnénk minél hamarabb, meg felvenni két féle hitelt, amihez házasság kell.

Csórók vagyunk perpill, szóval most csak polgári lenne, pár év múlva pedig lenne egy nagyobb lagzi.

Mi lenne a véleményetek egy ekkora időbeli eltolódásról?

Röviden. Ha most összeházasodtok akkor titokban is megtehetitek ugyanis, ha polgárin két tanúval letudjátok akkor amíg ti nem mondjátok el addig a kutya se fog rájönni, hogy ti amúgy házasok vagytok.

Ennél fogva, ha nem áruljátok el senkinek akkor a későbbi lagzin úgyis azt hiszik hogy az az igazi, tehát semmit nem gondolnak majd.

Más kérdés, hogy tényleg nehezebb lesz összehozni egy esküvőt ha már gyerek van meg család vagytok ugyanis akkor mindig lesz jobb helye a pénznek amit sose látott rokonok etetésére szánnátok.

A helyetekben én simán nem mondanám el hogy házasok vagyunk, a babaváró hitelt meg a csokot sem kell a család orrára kötni. (Tanú lehet bárki, akár ottani dolgozó is a hivatalban. Bementek, aláírtok és kijöttök a papírral.)

Aztán pár év múlva ha úgy látnánk akkor tartanánk egyházit (bár mi vallásosak vagyunk szóval nekünk nem csak díszlet a templom), de őszintén szólva akkor se akarnám a szomszéd Jolikát is meghívni aki életemben kétszer láttam.

2019. máj. 28. 11:19
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalataim szerint el szokott maradni a lagzi később. Ha tényleg szeretnétek azt is, és templomi esküvőt is, de nem most, akkor arra is tűzzétek ki az időpontot. Lehet 2 évre előre is. (Mi anyagi okokból másfél évvel későbbre tűztük ki, és előre lefoglaltuk a helyszínt.) Fizetni max. vmi előleget kell, a teljes összeget majd aznap, és akkor van rá bőven idő gyűjteni.

A CSOK-ot előre felvenni szerintem kockázatos. Mi gondolkodtunk rajta, de végül csak egy kis lakást vettünk inkább, amihez nem kellett se támogatás se hitel. Nagyon örülök neki, hogy így döntöttünk, mert már 2 éve próbálkozunk a babával, pedig egészségesek vagyunk. Ha most a csok miatt is szorítana a határidő, nehezebb lenne lelkileg.

2019. máj. 31. 08:45
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha az elveitek miatt fontos a templomi, akkor nem logikus éveket várni vele, és sūrgősebb kellene legyen, mint a csok, kūlönben csak képmutatás.. Tartsatok csak olyan esküvőt, ami belefér a költségvetésbe, nem kötelező a nagy buli hozzá.
2019. jún. 5. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!