Ha összeházasodunk párommal és veszünk egy autót ami az én nevemen lenne az már közös vagyonnak számitana? A házunk az én nevemen van 10 éve vettem. Esküvő előtti ill utánni ingatlanhoz, ingósághoz nyúlhat a követeléskezelő ill behajtó?
A 2-es csak hülyeségeket ír, semmi sem igaz belöle.
A házasságban SEMMI nem lesz közös, ami elötte megvolt valamelyik félnek vagyonként.
Amit a házasság alatt vesznek, az meg MINDEN közös, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van.
A kérdésre: a házadat semmi esetre sem vehetik közös vagyonnak, az a magánvagyonod marad.
Ha vesztek egy autót, az akkor is közös, ha a te nevedre van iratva, kivéve, ha igazolni tudod (Bankkivonat, névre szóló ajándék megjegyzéssel), hogy a házasság elöttröl meglévö különvagyonodból vetted, vagy az árát valakitöl (pl a szüleid) ajándékba kaptad.
A svájic frankos hitel elleneben csak a párod magánvagyona (a negatív vagyon is az), rajtad ennek törlesztését nem kérhetik.
"jogtalanul követelnek 9 millió ftot"
Ja persze és mennyi ér az ingatlan most? Akkor az is jogtalan, hogy többet ér mint amennyiért vette.
"jogtalanul követelnek 9 millió ftot"
Ja persze és mennyi ér az ingatlan most? Akkor az is jogtalan, hogy többet ér mint amennyiért vette."
Ebbe nem érdemes belemenni, mert akik felvették asvájci hitelt, azok mint meg vannak döbbenve, hogy vissza is kell fizetni a szerzödés szerint és ezt jogtalannak tartják, de a kérdés lényegét nem érinti, hogy mi lesz közös és mi marad külön vagyok egy házasságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!