Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Polgári házasságkötés során mikor kapjuk meg az anyakönyvi kivonatot?
Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban.
Én és a párom már 6 éve vagyunk együtt, külföldön élünk, jó pár hete kiderült, hogy kisbabánk lesz. Mivel elég kötött a munkahelyünk, a házasság kötést szeretnénk egyszerűen megoldani Magyarországon. Tehát ha kérvényezzük a házasságot, mennyi időn belül kaphatunk időpontot? Ha jól tudom csak személyesen lehet kérni. Majd ha megtörtént az esküvő, akkor mennyi időn belül lesz a kezünkben a hazássagi anyakönyvi kivonat?
Ez fontos lenne, mivel amint írtam, elég rövid idő áll a rendelkezésünkre. Nincs kitől megkérdezzem ezeket, szóval nagyon szépen köszönöm előre is a segítő válaszokat!!
30 nappal előre tudnak időpontot adni, de indokolt és sürgős esetben (mint pl a baba közeledő érkezése) kérvényezhetsz hamarabbi dátumot. Hétköznap az anyakönyvi hivatalban két tanúval valószínűleg nem lesz gond még akár Budapesten sem, hogy közeli időpontot kapjatok.
A kivonatot azonnal ott helyben megkapod.
Köszönöm a válaszokat!!
Akkor mondjuk egy 16 hetes terhesség esetén (mert kb. annyi lennék a szertartás körül), nem számít sürgős esetnek? Tehát rám is a 30 nap tartozik?
Ezen a linken minden fontos infot megtalálsz. Nem kell kivárni a 30 napot, ha valamelyikőtök rövidesen meghal, vagy ha a jegyző felmentést ad.
Csak személyesen lehet az anyakönyvvezetőnél bejelentkezni.
Kedves utolsó ez is egy vélemény elfogadom, de mivel nem ismered a teljes történetet kár is emiatt bármi rosszat mondjak. Én csak a kérdésemre szerettem volna választ kapni, az hogy mi mit miért teszünk azt már nem szeretném megosztani, hiába névtelen az oldal.
Másrészről Magyarországon tervezünk élni a közeljövőben, házat is nemrég vettünk. Most így alakult, hogy fontos a papír, a magyar papír, nem az itt kötött házassági kivonat.
Köszönöm az eddig válaszokat! Szép napot mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!