Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy meghívott nem reagál, keressem másképp, vagy hagyjam inkább?
Az a baj, hogy a keresztapámról van szó.
Külfölről szervezünk, így nem volt egyszerű személyesen meghívni a vendégeket, így sajnos néhányukat jobb híjján messenger üzenetben tudtam értesíteni. Viszont arra törekedtünk hogy mindenkinek már nagyon időben szóljuk. (akkor még a meghívóink sem voltak kész) Ez volt agusztusban tavaly. Akiket messengeren hívtunk meg, mindneki válaszolt, és nagyon örült a meghívásnak, később pedig postán tudtuk elküldeni nekik a meghívókat.
A keresztapámnak is írtam még akkor, hogy szeretnénk elhívni, de semmi reakció. Január elején írtam neki mégegyszer, mert már közeleg az időpont, hogy legyen szíves vissza jelezni, mert nagyon szivesen látnánk, de még a címét sem kaptuk meg stb. Látom hogy ezt is látta, de nem reagál..
Anyám szerint próbáljam meg telefonon, de nem tudom, hogy nem-e tűnne már erőszakosnak.
Itt gyk-n olvastam korábban, hogy volt akinél hasonló szituban a meghívott úgy gondolta, hogy azért akarják ennyire elhívni, mert kell a nászpénz.. De nálunk erről szó sincs. Viszont nem akarom véletlenül sem, hogy ezt gondolja.
Nem sűrűn találkozunk amúgy, de edig minden fontos eseményemre eljött...
Szóval aki volt hasonlóba, az hagyta inkább, vagy próbáljam meg másképp is felkeresni inkább?
Ha gyakran írtok egymásnak messengeren a meghívottakkal, akkor nem kirívó a meghívás sem. Ha csak ritkán keresed és akkor is ilyennel, akkor lehet, hogy úgy érzi, még egy telefonhívást sem ér nektek. Kis odafigyeléssel lehetett volna jobb formát is választani ennek.
A másik oka a hallgatásnak esetleg az lehet, hogy egy esküvő romantikus, különleges, a pár nagy napja, de a vendégeknek is oda kell tenniük magukat. Ha nem áll jól anyagilag vagy simán épp megterhelő neki szép ruhát szereznie, úti költséget, szállást fedezni és méltó nászajándékot adni, akkor ezt nem fogja a szemetekbe mondani és inkább hallgat, hátha elsikkad a dolog és nem derül ki.
Külföldön élő barátnőm hazai esküvőjére nekünk is kellett szállás, úti költség (400 km volt az oda-vissza út) és átlagos nászajándék. Az esküvőre 110.000 ft ment el. Én akkor gyesen voltam és a nyáron tudatosan tettünk félre rá, hogy ne az adott havi bevételt terhelje meg. Persze, nem kértek pénzt, nem ezért hívjatok, de az illendőség ezt diktálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!