Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak ha nem tetszik a választott esküvőo ruhám?
Idén esküszünk. Anyáék ragaszkodtak hozzá hogy ők állják a ruhámat. Nem tehetősek . Bementünk egy szalonba elmondta anyum mikro megkérdzeték meddig mehetünk em hkgy 150 ezer erre majdnem kinevettek minket. Megmutatták mik vannak ennyiért hát ha 20 ruhát mondok lehet sok. Ebből 5 közel nem a méretem nem is tudták volna rám szabni a maradékból egyik sem tetszett. Felpróbáltam azért mégis 3 at. Mégsem akartam próba nélkül távozni. Az első kettő borzalmasna állt . A 3. Tálán elfogadhatóan miután láttam hogy a maradék mégbénább anyum meg tukmálta ezt rám rámondtam hogy jolvan. Lefoglalózta.
Erre ma.mikor hazajöttem modnta hogy milyen jó stb látta nem vagyok annyira elragadtatva ezért mondta , hogy a foglaló nem jár vissza. 70 ezret adtunk. Szörnyen érzem magam de azóta csak sírok elvonulva. Ez a nagy napom annyira szeretnék jól kinézni. De nem tudok mit tenni.
Nem tudtok valamit tanácsolni?
“150 ezer erre majdnem kinevettek minket” - Hát akkor köszönjük a lehetőséget, a sohaviszontnemlátásra.
Azért 150k -ért nehogymár ne lehessen ruhát taláni, én 60-ért varrattam nemrég (2017-ben) Budapesten...
Figyi tudom, hogy nem egy elegáns megoldás, de én azt csinálnám, hogy fogok 70ezret, elviszem anyukámhoz, és azt mondom neki, hogy beszéltem a szalonnal, blablabla (kitalálhatod, h kiderült, van ott ismerős ismerőse, akármi), és visszaszereztem a foglalót. Gyere mutter, nézelődjünk tovább. És az ilyen sznob helyeket elkerülve, normális szalonokban tovább nézelődni, ill valaki linkelt jófogásról ruhát, ez nagyon jó ötlet, tele a net menyasszonyi ruhákkal, és nagyon szép darabok is vannak köztük.
Egyébként első körben én is hasonlóan jártam (igaz, “csak” egy huszast vesztettem), de figyi nem a világvége... én soha nem gondoltam, hogy ez életem középpontja, alfája & omegája, stb., de attól még reális igénynek tartottam, hogy egy hirtelen xarul kiválasztott ruha miatt ne érezzem xarul magam az esküvőmön.
Eleve nem szokás az első boltban az első ruhát lefoglalni, még ha tetszik is. Köszi átgondoljuk, és megnéztek még X üzletet. Ha tényleg tetszik, akkor lehet őket visszahívni vagy visszamenni.
Amúgy meg egyik baràtnőm pl 60ezerért varratott olyat, hogy megszólal. Budapest belvàros.
Remélem, a többi szolgáltatót nem így választjátok. :)
Egy esküvő nagyon sok döntés, mindenhol meg kell nézni több lehetőséget, nem szabad az elsőre rábólintani.
Én bemennék a szalonba, felpróbálnám még egyszer a ruhát mondjuk barátnő társaságában, hogy mondjon véleményt. Ha tényleg nem, akkor megpróbálnám a 70ezret visszaszerezni. Ha nem megy, akkor tanulópénz volt. Ha nektek tényleg van amúgy, akkor sajátból odaadnám anyunak, bekamuzva, hogy visszakaptam, és menjünk tovább.
Másik verzió, hogy őszinte leszel vele. Megmondod, hogy nem esik jól, hogy helyetted döntött, mert ez a te napod, és nem tetszik a ruha. És tudod, hogy segíteni akart, de ez így nem jó, ezért szeretnél másikat inkább saját pénzből.
Még az jutott eszembe, hogyha nem kölcsön, hanem sajàt ruha lesz (csak ezt tudom elképzelni, hogy miért röhögnek körbe ennyi pénzzel, mert ez cseppet sem kevés amúgy), akkor fotóval elmenni egy normálos varrónőhöz, hogy ebből tudna e olyat kihozni, ami neked is tetszik. És akkor csak abban kell egyezkedni az üzlettel, hogy mondjuk 2 hónappal korábbra kell a ruha.
Megoldottuk. Bementem a párommal a szalonba és átalakítattjuk itt ott, plussz pénzért amit kifizettünk és megkértem maradjon a mi titkunk anyukám úgy tudja belefér a keretbe.
Elég sok bunkó kommentelő volt. Nem értem ti nem szeretetitek annyira a szüleitek , hogy inkább neki kedveztek mint magatoknak? Sosem gondoltam , hogy tragikum ha nem az álom ruha lessz rajtam ezért is mondtam igent rá kapásból elvégre nem érdekelt mi lesz rajtam annyira, de nem ment a megbarátkozás vele. Pláne miután felvilágosítottak a barátok , és a párom hogy egy életen keresztül ezt fogom nézni a képeken.
Szerintem nem én vagyok az első és utolsó aki ilyen hibába esik. Kár is erről beszélni.
A tanácsokat köszönöm! Jól jött ez a próbáld fel újra dolog. Megkérdezte az eladó mi nem tetszik rajta és mutatott opciókat hogyan lehet alakítani. Így können megoldódott dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!