Egyszerűen egyik lánynév sem tetszik, volt más is így? Megbékéltetek szülés után a választott névvel?
Nálunk meg úgy volt, hogy ha fiú, én választok, ha lány, a férjem.
De a férjem egyfolytában ilyen régies neveket mondogat, mint Piroska, Magdolna, stb. Férfi nevekben nincs bajom a régies nevekkel, de nőiben abszolút nem tetszik. Ezt meg is értette, de valahogy akkor sem tudnék választani, ha nekem kellene.
Fiúban bezzeg volt vagy 4-5, ami mindkettőnknek tetszett. :)
Szerintem a Piroska és a Magdolna név szép, már csak azért is, mert nem "divatnevek" és biztosan nem lesz ilyen nevű gyerekekkel tele az óvodai csoport, vagy iskolai osztály.
Nálunk a névválasztás egyszerű volt. 13 éves koromban eldöntöttem, hogyan fogják hívni a lányomat, ha lesz. Azt a nevet is kapta, plusz egy második keresztnevet is. Kisebbik lányom nevét a védőnő "választotta", második keresztnevét pedig mi úgy, hogy dallamos legyen.
Fiamnál volt a legnehezebb olyan keresztnevet találni, ami három szótagú, nem idegen a magyar nyelvtől és nincs belőle rengeteg. Sikerült.
Mi is sokat válogattunk.
Egyikünk sem akart divatos, idegen hangzású, túl különc, vagy túl gyakori nevet. Ráadásul a családnév se egyszerű, csupa kemény mássalhangzó, nem egyszerű sok keresztnévvel még kimondani se. Krisztina, Klaudia és hasonlók szóba se jöhettek.
Nagy a család, így sok név ezért esett ki, mert már ellőtték. Nálunk is harmadik gyerek, van nővére, neki se volt egyszerű. Ami nagyon tetszett, azt ugye ő kapta.
De azért összehoztuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!