Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Templomi esküvőn beengedik a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Templomi esküvőn beengedik a menyasszonyt ilyen ruhában?

Figyelt kérdés

[link]

Még nem most lesz a dolog, de annyi fix, hogy hosszú, habos-babos ruha kizárva nálam. Mindenképpen egy modern eseményt szeretnék. Vagy akkor hagyjam a templomi témát és csak polgári legyen? Én szeretnék templomit, de ha megkövetelik, hogy kilométeres ruhám legyen, akkor inkább köszönöm, nem.

2019. febr. 19. 17:54
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Jaj drágák, hogy jön ide az amcsi film? Persze nyilván van, aki azokon szocializálódott...

Igenigen, megcsúfolom szent hagyományainkat, szörnyű vagyok. Ez a szomorú számomra, hogy úgy tűnik, a vallásosság kizárja a nyitottság lehetőségét és egyből le kell szólni, aki el merészel térni a normáktól. És ez nem figyelemfelkeltés, szerintem teljesen alapvető dolog, hogy a nagy napján jól érezze magát az ember a bőrében/ruhájában.

ps.: ki mondta, hogy az lesz a cipőm? erről nem tettem említést

ps2.: férjecskét ne sajnáld, férjecske az én véleményemet osztja:)

Na de mindegy, ennél több időt már igazán nem pazarolok felesleges vitatkozásra.

2019. febr. 19. 20:27
 32/49 anonim ***** válasza:
80%
akkor férjecske is egy aranyláncos mercis kokszos bunkó kategória, aki a felesége se__ggére a legbüszkébb a világon,mint általa elért érdemre ezért mindenkinek közszemlére teteti. Egy felszínes phicsa vagy,nem fogod fel hogy a házasságkötés nem arról szól hogy mindenki megbámulja a valagad meg a csö_cseid a templomban. Remélem egy idősebb nőrokonod sem lesz ott,na azoktól majd meghallgathatod ugyan ezt,csak még cifrábban.
2019. febr. 19. 21:04
 33/49 anonim ***** válasza:
92%

És gondolom, csak ti ketten lesztek jelen a nagy napon, ugye? Véletlenül se lesz ott pár idős rokon, aki hangosan megbotránkozik. Nem lesz ott vallásos rokon. Se konzervatív.

Hidd el: Nem fogod magad jól érezni a saját esküvődön, ha a hátad mögött mindenki azon csámcsog, hogy illetlenség így templomban esküdni.

Az esküvő önmagában is konzervatív dolog, a házasság is, és ez duplán igaz a templomira. Ha ez neked fontos, akkor tartsd tiszteletben a szokásokat. Ha ezek szerinted nem fontosak, akkor gondolj bele, hogy mit szólnál, ha egy vendég fehér ruhában jelenne meg, ami puccosabb is, mint a tiéd. 😉

Ha meg ennyire nem akarsz beállni a sorba, akkor hagyjátok a templomi esküvőt. Nem arra való, hogy kiidegeld az idős rokonokat.

Nekem se volt nagy habos ruhám, egy sima fehér koktélékba volt rajtam, térdig érő, kis fehér csipke boleróval. Nem lógott ki semmi, aminek nem illik, és olyan jó volt hallani, hogy milyen szép menyasszony vagyok. 😊

Szerintem találj egy egészséges középutat.

2019. febr. 19. 21:07
 34/49 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván kedves kérdező te is azért tetted fel a kérdést mert érzed, hogy ez a ruha nem a templomba való. Itt erre csak megerősítést kaptál.

Bizony az egyháznak vannak hagyományai, amiket illik betartani, pláne ha templomi esküvőt szeretnél. Ezek közül egy, hogy ledér öltözetben nem megyünk templomba. Attól, hogy valaki tiszteli a hagyományokat még nem lesz idióta. És akármennyit is toporzékolsz itt a gyakorin ezt a kedvedért nem fogják megváltoztatni.

2019. febr. 19. 21:24
 35/49 anonim ***** válasza:
91%

Tisztelt Kérdező!

Csak katolikus vonatkozásban írhatom, de bízom abban, hogy amit leírok, minden történelmi keresztény egyház vonatkozásában megáll.

A templomlátogatások alkalmával – és ez alól a házasságkötés napja sem lehet kivétel – a hölgyeknek* helyénvaló betartani az illendőség alapszabályát: az öltözék legyen „alul nem túl magas és felül nem túl mély”. Azaz alul érjen a térd alá és felül a vállak fölé. (Az alapvető szabály az, hogy a szoknyának olyan hosszúnak kell lennie, hogy üléskor még betakarja a térdeket.) Kerülni kell a mély, szembetűnő kivágást, a meztelen vállakat és a felsőkarokat szabadon hagyó ruhákat, a mini és csavart-szoknyákat, melyek járásnál szélesre tárulnak, valamint a hosszan felvágott szoknyákat.

Figyelni illik a kihívó testformák diszkrét eltakarására: nem helyes szűk, a testet erotikusan kidomborító ruhát viselni. Ugyanígy kerülendők az átlátszó anyagok a dekoltázs, vagy a bélés/alsószoknya nélküli szoknyák esetében. (Az egyik kommentelő által belinkelt kép vonatkozásában erre már nem is térnék ki.)

A templomban tartandó egyházi szertartás előtt jegyesoktatáson vesz részt a jegyespár, és ott sok részletet átbeszélnek, jó esetben ott tisztázódik, hogy mik az elvárások e tekintetben is -- mind az egyik, mind a másik fél részéről.

Alapesetben nem feltétlenül kérdez rá egy felkészítő, hogy milyen lesz a menyasszonyi ruha, és ha nincs próba, amelyen ez kiderülne, akkor lehet, hogy csak a helyszínen szembesül ezzel az eskető pap, de remélem, hogy a katolikus jegyespár nem kívánná kellemetlen helyzetbe hozni sem az atyát, sem a felekezetük előírásait komolyan vevő híveket a meghívottak és résztvevők körében.

Ugyanakkor azt is remélem, hogy ilyen helyzetben egyik pap sem „hunyna szemet”, hanem segítene megoldást találni a megfelelő "pótöltözet" gyors biztosításához…

Kérem, hogy a konkrét kérdésére adott segítő célú, kioktatási szándéktól mentes válaszomat annak fogadja el, aminek szántam.

A kérdés megválaszolandó aspektusán túl: a képen látható ruha személyes véleményem szerint nagyon modern és vagány, egyáltalán nem tradicionális öltözék, amely nem szakrális/liturgikus közegben bizonyára nagyon dekoratívan mutat egy menyasszonyon, akinek az alakjához illik.

Amennyiben hasonló öltözék mellett döntenek párjával, bizonyára tökéletes viselet lesz a nagy napon a polgári szertartáson.

* Természetesen az uraknak is helyénvaló betartani az illendőség alapszabályát, csak a rájuk vonatkozó szabályok a kérdés megválaszolása tekintetében irrelevánsak.

2019. febr. 19. 21:50
 36/49 A kérdező kommentje:
Hát akkor annyi a templomi esküvőnek. Mondjuk nem ragaszkodunk hozzá foggal-körömmel. Sajnos kizárt dolog, hogy konzervatív menyecskének öltözzek.
2019. febr. 19. 22:32
 37/49 anonim ***** válasza:
78%
Úgy, úgy, lássa csak mindenki, hogy mit viszel a házasságba! A kevesebb itt is több: mindegy, hogy hány kiló vagy, 5-6-ot minimum adj le, mert ebben a ruhában csak az mutat jól, aki tényleg vékony, nem csak hiszi, hogy az.
2019. febr. 19. 22:40
 38/49 anonim ***** válasza:
87%
Nyugtasson a tudat hogy a polgárin egy bőrtangában is lehetsz,senkit nem fog érdekelni.
2019. febr. 19. 22:41
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Vannak olyan ruhák, ahol a szoknya rész levehető, tehát egy ilyen mini van a hosszú szoknya alatt. Miért nem ilyet választasz? Felveszel egy csipke bolerót és meg van oldva a kérdés.
2019. febr. 20. 11:26
 40/49 anonim ***** válasza:
50%

Ez a ruha tökeletes ha ezt szeretned!

Templomba illik zartabb ruhaba menni

Van egy ötletem,de ne dobjatok el a ruha miatt a templomi szertartast!

a derakadra csinaltass egy tüll szoknyat ami földig er

polgari utan csak felcsatolod a derekadra.

Templomi vegen meg csak leveszed!

Sokszor latni ilyen megoldast!

Nezz neten ilyeneket

Meglehet ezt oldani,fel orara egy ilyen megoldassal.

2019. febr. 21. 16:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!