Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Ki kísérje a menyasszonyt? Ki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki kísérje a menyasszonyt? Ki mond pohárköszöntőt? Ki szervez leánybúcsút?

Figyelt kérdés

3 kérdésem is van:

- ha apa nincs, akkor kinek illik kísérni a menyasszonyt? (nagybátyám és nagyszülők elhunytak, édesanyámat legszívesebben meg se hívnám, ergo őt semmiképp se akarom. Keresztapám van, de őt jóformán nem ismerem. Testvérem nincs. Szóval az egyetlen lehetséges rokon az a keresztapa lenne, akivel életemben nem beszéltem még. Vagy lenne az após, de hát az milyen már…? lehetséges ez egyáltalán? )

- Pohárköszöntőt kik szoktak mondani vacsi előtt és hány pohárköszöntő szokott lenni? Őket mi kérjük fel? Hogyan illik felkérni és ha pl felkérem, akkor kérhetem-e, hogy ne legyen túl sokatmondó a köszöntője (értem ez alatt azt, hogy ha barát, akkor ne meséljen már olyanokat, hogy sziget fesztiválon milyen édes részeg párocska vagyunk, és hasonló dolgok, mert pl én nem szoktam lerészegedni, de a párom és a társaság, akikkel járunk, ők igen és szentül hiszik, hogy én is mindig koki vagyok… és hát szerintük mi akkor vagyunk a legédesebbek… hááát… :S )

- Leánybúcsút ki szokta szervezni? A barátnőimet 2 csoportba tudom osztani: munkahelyről származó és magánéletben megismert barátnők. Szerintem a „magánbarátnők” úgy gondolják, hogy a „munkabarátnők” szervezik és fordítva. Nem is ismerik egymást, tehát kérdezni se tudnának egymástól, hogy mi legyen. Én örülnék, ha meglepi lenne, mert soha nem volt még semmilyen meglepi bulim, pláne, mert a barátnőim tudják, hogy elég szigorúan szeretem megtervezni a napjaimat és az életemet, általában inkább stresszelnek a váratlan dolgok. Ők ezt tudják és így is bánnak velem. De hát most valahogy ezt lazán veszem és örülnék, ha meglepi lenne. Hogy tudassam velük? Nem akarok erőszakos lenni és nem is éreznék nyomulásnak, mert mindegyik lány imádja az ilyen szervezősdit és tudom, hogy felpörgetné őket a dolog. De hogyan jelezzem, hogy szeretném, ha most az egyszer sodródhatnék az eseményekkel és lepjenek meg? :)

Köszönöm! :)

2015. máj. 4. 15:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Az kísér be akit akarsz. Akár a vőlegényeddel is mehetsz, vagy egyedül, nincsenek rá szabályok.

Pohárköszöntőt gyakorlatilag az mond aki akar. De azért előtte beszéljétek meg, nehogy az legyen, hogy már este 10-van a kaja kihűlt, a 100. rokon áll fel pohárköszöntőt mondani. Általában az apukák, tanúk szoktak mondani 1-2 mondatot, illetve a vőlegény is megköszönheti pár mondatban hogy eljöttek a vendégek és jó étvgyat kíván. HA van vőfély, akkor ezt mind intézheti ő.

Lánybúcsút tudomások szerint a menyasszony tanúja és a koszorúslányok szervezik. Ha tudod, hogy készülnek ilyennel, akkor írhatsz nekik egy listát, hogy kik azok a barátnők, akik hivatalosak az esküvőre.

2015. máj. 4. 16:06
 2/4 anonim ***** válasza:

Nincs arra nézve szabály, hogy ki kísér be.

A lánybúcsúshoz tudok egy jó: nevezd ki az egyik közelebbi barátnődet főszervezőnek. Adj neki egy listát, kit szeretnél meghívni a lánybúcsúra, kontaktokkal (e-mail, telefon). Mondd el, hogy mi fér bele a lánybúcsúba neked (pl. ha nem akarsz félmeztelen chippendale fiút, jelezd), meg hogy szolidabb vagy merészebb bulira vágysz. Így nem érhetnek kellemetlen meglepetések.

Sok boldogságot!

30/N

2015. máj. 4. 16:13
 3/4 Czipó Éva ***** válasza:

A hagyományok szerint az apa után a legidősebb férfirokon kísér a szertartásra be Téged. A Te esetedben (mivel a keresztapáddal ilyen a viszonyod) választhatod akár az apósodat is, egy nagyon kedves fiúbarátodat, a vőlegényedet vagy akár egyedül is bemehetsz.

A köszöntőt a vőlegény szokta kezdeni, aki megköszöni a vendégeknek, hogy eljöttek. Majd beszélhetnek az örömszülők, a tanúk, a koszorúslányok és -fiúk is. Ezek egyáltalán nem kötelezőek, csak azok beszéljenek, akiknek van kedvük hozzá. Természetesen megkérheted őket, hogy bizonyos témákat kerüljenek el, ez a Ti napotok, nem a megaláztatásotok helyszíne. Arra figyeljetek, hogy egy-egy köszöntő ne legyen hosszabb 1-2 percnél.

A lánybúcsút a tanú és a koszorúslányok, vagy a legjobb barátnők szervezik. Nyugodtan mondd meg nekik, hogy meglepetésre vágysz, biztos örülnek majd neki, hogy a hátad mögött ügyködhetnek. :)

2015. máj. 5. 11:14
 4/4 anonim ***** válasza:

1. Szerintem ahány ház annyi szokás. Mikor a szüleim házasodtak, akkor anyukám a vőlegénnyel (azaz apukámmal) vonult be, mert neki sem volt apukája.

2. Mikor legutóbb voltam lagziba, akkor a zenekar mondta, de csak annyit, hogy igyunk az ifjú párra. Amúgy máskor a vőfély szokott talán (ha van, ha nincs akkor férfirokon).

3. Mifelénk a barátnők, vagy a tanú (ha lány).

2015. máj. 5. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!