Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Valóban bánni fogom, hogy nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Valóban bánni fogom, hogy nem menyasszonyi ruhában mentem férjhez?

Figyelt kérdés

Saját döntésből adódóan nem szerettem volna abroncsos, hercegnő ruhát, mert nem tudom elképzelni magam egy ilyenben. Tipikusan az az eset lettem volna, amikor a ruha elnyomja a viselőjét.

Hosszú, de egyszerű szabásút szerettem volna, ilyesmit:

[link]

Mivel sajnos nem találtam olyat, ami megfelelt volna a megadott árban, ezért egy sima törtfehér koktélruhában mentem férjhez 2 éve.

Viszont akkor és azóta is hallottam már, bánni fogom, hogy nem volt "nagy nap" az életemben, nem éreztem azt, hogy én vagyok a középpontban, és ilyen többet nem lesz.

Nem szeretem az eseménynek kikiáltott dolgokat, amikor kötelezően boldognak kell lenni, hibátlannak kell lenni, középpontban kell lenni, és nem az esküvő volt életem (vagy akár a párommal eltöltött "életem") legboldogabb napja.

Inkább voltam kimerült, mire odajutottunk, mint felhőtlenül boldog, és alig vártam, hogy hazamenve lerúghassam a cipőimet valahová a sarokba, és aludhassak másnap délig.

Most még nem volt olyan rég, de idősebb korban valóban megbánhatom?

Pl ha lesz egy lányom, az ő esküvőjén? Vagy fiatal menyasszonyokat látva, mikor felettem már végleg elszállt az idő?

2019. jan. 18. 11:02
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
90%

Édesanyám (bő 30 éve) egy teljesen egyszerű, dísztelen, pasztellszínű nadrágkosztümben ment hozzá édesapámhoz. Azóta is, ha szóba kerül az esküvőjük, mindig pozitívan nyilatkozik róla, hogy milyen jó volt egyszerűre venni a dolgot.

Sokan szerintem túlspilázzák a "nagy napot". A nagy nap lényege, hogy az ember hivatalosan is összeköti az életét a szerelmével, nem pedig az, hogy milyen ruha van rajta, meg milyen zene szól.

2019. jan. 18. 11:05
 2/17 anonim ***** válasza:
90%
Ha idősebb korodban megbánod, akár az ezüst, akár az aranylakodalomkor megerősíthetitek a fogadalmatokat. Ilyenkor lehet tartani egy "második esküvőt".
2019. jan. 18. 11:12
 3/17 anonim ***** válasza:
91%
Nem ezen múlik a házasság sikere. Sőt.
2019. jan. 18. 12:07
 4/17 anonim ***** válasza:
88%
Jól érezted magadat? Ez számít, nem az hogy más mit mond. Ha te élvezted a saját esküvődet, miért bánnád meg, hogy nem mások elvárásait követted? Az abroncsos ruha, csillivilli díszek, székszoknya, rózsacsokor stb. akkor tesznek hozzá valami értéket az esküvőhöz, ha a párnak fontos, hogy ott legyenek mert ettől jobban érzik magukat. Ha neked ezek nem voltak fontosak, akkor teljesen felesleges lett volna költeni rájuk, mert nem lett volna jobb tőlük az esküvőd. Így viszont nincs miért megbánni.
2019. jan. 18. 12:35
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy bánni fogod. És az is teljesen normális, hogy nem élted meg az esküvőt olyan húú de nagy napnak. Ez a mai esküvői biznisz miatt van ennyire középpontban. Pedig a a házasságkötés nem a kapcsolat csúcspontja, hanem valaminek a kezdete.

Anyukám egy fehér kosztümben ment férjhez, kalappal. Néha mondja nekem, hogy szeretné, ha majd nekem nagy ruhám lenne, hosszú fátyollal, mert az olyan szép. Szerintem viszont ő annyira stílusos volt azzal a kalappal és kesztyűvel, hogy én is inkább úgy tudnám magam elképzelni menyasszonyként.

2019. jan. 18. 13:51
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk még ennyi sem volt. 2 tanúval, vendégek nélkül, menyasszonyi ruha nélkül házasodtam. Abszolút nem az én világom a hercegnős, virágos, csillogós elvárásokkal teli műrendezvény. Persze, kapom az ívet azóta is, hogy jajj de meg fogom bánni, meg hogy de hát olyan szép egy esküvő. Engem kicsit sem vonz. Nem azért házasodtam össze a párommal, hogy ország világ engem ünnepeljen (akiknek a fele csak azért jött el, mert illik, de amúgy tesz a fejemre). Én nem látom magam előtt, hogy valaha is megbánnám, hogy nem volt "normális" esküvőm. Párommal mindkettőnktől nagyon messze áll ez.
2019. jan. 18. 14:37
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Én is 2 éve mentem férjhez. Mindkét örömanya erősen próbált rábeszélni, hogy menjünk szalonba, abroncsos nagy ruha kell, strasszokkal, csipkével, selyemmel és tudomis én. Ebből egyik sem illik hozzám, praktikus alkat vagyok, kényelmes és egyszerű ruhákat hordok, nem akartam feszengeni az esküvőn sem. Sok éve már láttam egy ruhát és azt vettem fel. Egy egyszerű, térdig érő, 2 rétegű szatén ruha volt és imádtam. Tudod mennyit hallgattam, hogy így nem fogok kitűnni a tömegből és rövid ruhában nem lehet férjhez menni? A meghívottak jól ismertek, tehát eltéveszteni sem tudták volna, ki a menyasszony. A fotós oda-vissza volt, hogy nem kell órákig szenvedni a fotózás során, én meg attól, hogy nem fulladtam meg a vacsora alatt a sokat mondogatott fűzőben. A végén házi buli hangulat volt és pont olyan voltam, mint a 20 másik táncoló ember, csak fehér ruhában. Imádtam. Azóta is jó visszaemlékezni rá. Jajgahat bárki, ha jó volt, azt már nem vehetik el.
2019. jan. 18. 15:17
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig nem bántad meg, akkor ez után sem fogod. ;)

A Te életed, senki másé. Az öregek meg az idegenek kotyogjanak amit akarnak.

2019. jan. 19. 03:15
 9/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez hülyeség. Én a linkelt ruhához hasonló menyasszonyi ruhában mentem férjhez, imádtam - férjem is. Lassan az összes barátnőm férjhez ment már, és senki nem akart közülük nagyszoknyás csillivilli hercegnőruciban vonulgatni, mindannyian a szolid eleganciát részesítettük előnyben. Összességében én azt látom, hogy mára megfordult a “divat”; régebben a nagyabroncsos csillivillivel akartak kitünni, mindenki olyat akart. Ennek folyományaként jött az “én aztán nem követem a sztenderd megjelenést, egyszerű ruhát akarok”-stílus. Most épp ezt képviseli a menyasszonyok nagy része, amint megfelelő mértékben elterjedté válik, vissza fog jönni a nagyabroncsos-szisztéma, mert “mindenki egyszerűt akar, én aztán nem követem a sztenderd megjelenést, csillivillit akarok”. Ez egy örök körforgás.
2019. jan. 19. 14:40
 10/17 anonim ***** válasza:
21%

Khm-khm...

“Jaaaaj, dejó, végre egy üdítő kivétel, aki nem nagy abroncsos strasszos ruhát viselt az esküvőjén (mint a mostani menyasszonyok 80%-a)! Hú, te aztán nagyon-nagyon egyedi vagy meg minden, büszke lehetsz magadra, ja és ne félj, sohasem fogod megbánni! Légy továbbra is ilyen nagyon egyedi!”

Jó volt?

2019. jan. 19. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!