Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van itt annyi esküvő-ellenes hozzászóló?
Tudom, hogy provokatív a kérdés, de tényleg érdekel a dolog!
A saját tapasztalatom az, hogy a valóságban nem ennyire negatívak az emberek a hosszútávú kapcsolatokkal, eljegyzéssel és házassággal kapcsolatban, mint itt a legtöbb hozzászóló. Inkább bizakodva várják a lehetőséget, vagy semleges a hozzáállásuk. Viszont itt nagyon sok olyan kérdés és válasz van, amiben arra utalnak vagy azt próbálják meg éreztetni a hozzászólók, hogy az átlag hozzáállás a valóságban is az a negatív és sokszor ledegradáló viszolygás, mint amit itt hangoztatnak!
Picit össze is zavart most ez az egész :( Most akkor mi a valóság? Jó, nyilván ez a weboldal csak egy nagyon kis részét fedi le a társadalomnak, de akkor is fura, hogy ennyire eltérőek a dolgo...
21/N
Mert a házasságokat majdnem egyből követi a válás is. Mo.-n nagyon nem tartósak a házasságok, mégis mindenki a "buli" kedvéért fontosnak tartja.
Na de a válás is ilyen buli:)?
Mo.-n sokan nincsenek fölnőve egy kapcsolatra sem.
Bármennyire is házasságellenes vagyok, 2X is megnősültem, és csak azért mert az asszonyok, és a rokonság akarta. :)
A lagziba ezek a gagyi zenék hozzák meg a kedvet a bulihoz, szinte tudja az ember, hogy mikor melyik jön, és szinte már várja, még ha a háta közepére is kívánja. :) A szöveget meg együtt énekeljük, mégha bazi ciki, akkor is :)
És tök mindegy, hogy egy falusi, vagy városi drága esküvőt nézünk.
Ha nincs meg ez a fíling, akkor hamar vége az egésznek, és már 10-kor lelép a vendégség jó része.
Utálok lagziba menni, de ha nagyon muszály elmegyek, márcsak a kaja miatt is jól elvagyok, de akkor legyen szintetizátor, gagyi zene, vonatozás mert na! :)
És igen, ez már hagyomány, maradjon is meg, mégha űberciki is :)
#15 a nők már nincsenek ilyen hülyeségre ránevelve
Ez régen volt divat
Engem soha nem oktattak ilyen hülyeségre mint házasság
Persze hogy leszavaznak, ahogy engem is, lásd 0%.
Nevelt téged is, a környezet, média, minden. Max te immunis voltál rá. Már a rajzfilmekben is erre nevelik a lányokat, ezért is a szektás esküvőimádat, és leszólása annak aki nem nyelte be a marketinget.
#23 de bizony vannak. Különben miért követelné a többség? Miért nem elég egy sima polgári a papírért? Ma pedig már bejön a facebook, instantgramm is a képbe, oda is jól néznek ki az esküvői képek, hogy "bejött az élet".
Az esküvőknél álságosabb, idejétmúltabb, magamutogatóbb dolog nemnagyon létezik. Tudom hogy a szektásoknak nem tetszik, és lepontozhatnak hogy nyugtassák magukat, de a tény tény.
Ma már a potyazabálást se lehet felhozni, mert elvárt az esküvőn a pénzbeli ajándék, ami bőőőven fedezi a fogyasztást.
Picit azért összemosódnak a fogalmak: az esküvő az a jogi aktus, a lakodalom meg az ezt követő szórakozás. Az esküvőnek szerintem van jelentősége, fontossága és értelme, ha kellő elkötelezettség van mögötte. A lakodalom viszont szerintem is idejétmúlt dolog. Régen volt értelme, mert az emberek az életük nagy részében dolgoztak, ünnepelni, kikapcsolódni pedig nagyon ritkán volt lehetőségük. A lakodalom egy ilyen lehetőség volt, de ma, amikor hetente megy a buli, ilyen szempontból már nem sok értelme van, ráadásul sokan úgy tekintenek rá, mint valami bevételi lehetőségre.
Én is a kéttanús esküvő + nagyon szűkkörű (közvetlen család) egyszerű ebéd/vacsora híve vagyok.
Ingyen kaja-pia? Persze, manapság sokan elkérik a penzt a vendégektől. Ami szerintem baromi pofátlanság, te bulid, te fizesd, a menyasszonytáncnál így is leakasztanak bőven elég pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!