Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Esküvő » Azért nem kéri meg a kezem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azért nem kéri meg a kezem?

Figyelt kérdés
Azért nem kéri meg a kezem, állítása szerint, mert rosszabb napjaimon elviselhetetlen vagyok. Sose titkoltam, hogy nehéz eset vagyok, de nem gondolnám, hogy ennyire rossz lenne velem, meg mindenkinek van kevésbé előnyös oldala. Ha így vélekedik, akkor minek van velem?

2018. máj. 22. 17:46
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%

Az én válaszom nem fog tetszeni, de tapasztalatból beszélek.

Én 6 évet töltöttem egy kapcsolatban, látszólag jövőt terveztünk, de csak nem léptünk előre. Néha a családi dolgokra, máskor a tanulmányaimra hivatkozva halasztotta, aztán elegem lett és konkrétan rákérdeztem, hogy mire vár az elköteleződés bármilyen jelzésével. Elmondta, hogy arra várt, hogy megváltozzak, meggondoljam magam a terveimet illetően és elfogadjam azt a szerepet, amit nekem szánt. De örülhetek, mert türelmes és addig vár, amíg kell. Erre mondtam, hogy változás nélkül nem kellek? Hát persze, hogy nem. Ott kiléptem ebből.

Megvan a veszélye, hogy te is csak azért kellesz, mert "elvan a langyosban", amíg nem jön szembe az igazi. Egy szembesítéssel gyorsan kiderül. Persze szakíthat is, de nem jobb az, mint várni a semmire, aztán pofára esni, amikor meglepetésszerűen lelép?

2018. máj. 23. 08:51
 22/33 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzátennék, hogy a "rossz napjaim" a természetemhez jár, ilyen vagyok, ezt nehéz gyökeresen megszűntetni. A megismerkedésünkkor se játszottam meg magam. Persze, azóta én is lazább vagyok valamennyire, 3-4 év alatt változtam, de van egy alaphabitusom, ami sose fog, vagy talán, ha gyerekek születnek még alakulok, vagy a korral, de nem hiszem, hogy olyan volumenű változás végbemenne, ami azzal járna, hogy egy kisangyal leszek. Azt meg nem gondolom, hogy a filmek közbeni kommentár egy súlycsoport azzal, hogy olykor hogy reagálok le valamit. Embere válogatja, ki hogyan kezel helyzeteket.
2018. máj. 23. 11:12
 23/33 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek a válaszokat.
2018. máj. 23. 11:13
 24/33 anonim ***** válasza:
25%

#20: "Az a lány nincsen éveket együtt egy alkoholistával, ha nem tudja ezt tolerálni.

De nem érted, akkor minek van együtt vele, ha nem tolerálja, hogy a másik ilyen?"

Nem érzed, hogy a 2 mondatod üti egymást? Ha együtt vannak, akkor tolerálja.

"Ha felhívom a másik figyelmét a hibájára, ami számomra zavaró és ő nem akar változni többszöri kérésre, vagy nem tud, akkor szimplán otthagyom, és nem hitegetem."

Semmiféle hitegetés nem történt.

"Nem feltételhez kéne kötni a házasságot, hogy majd elveszlek ha ezt és ezt megcsinálod a kedvemért. Most vagy szereted az illetőt vagy nem! Nincs köztes dolog. Ha szereted akkor a hibájával együtt szereted."

A nem feltételhez kötött durrbelebumm házasságok aztán király dolgok, ugye? Ezt közöld a csonkacsaládban felnövő gyerekekkel is, kérlek.

Egy normális emberi kapcsolat működtetéséhez önmagában a szeretet és a mindent elfogadás NEM elég.

"Hogy is van a házassági eskü? Jóban és rosszban, egészségben és betegségben, gazdagságban és szegénységben együtt míg a halál el nem választ."

Szó szerinti értelmezésben tök jó egy kihasználó kapcsolatra is, de ott a mögöttes tartalma, hogy a felek törekednek a jóra.

#22: Szerintem az egyik legéretlenebb dolog, amikor az emberek kibújnak a felelősség alól és hárítanak. Ez az ilyen az alaptermészetem szöveg is ilyen. Egy csomó stressz és dühkezelési módszer van. Nem rosszindulatból, de érdeklődésképp menj el 1-2 alkalommal pszichológushoz kötetlen beszélgetésre. Sok jó dolgot fogsz tanulni.

2018. máj. 23. 14:22
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Őszinte leszek. Nem akar elvenni. Engem sem akart, mindig volt valami kifogás, meg nyafogás. Aztán a családi nyomásra elvett. Volt szép esküvő, azt hittem, azért legalább egy kicsit boldog. Aztán 19 év után egy nagy veszekedés után közölte, ha rajta múlt volna, sosem vett volna el. Mert ugyan szeretett, de szerinte tök felesleges az egész. Úgyhogy ha ennyire különböznek a vágyaitok és álmaitok, inkább keress mást, őt meg engedd el. Mindkettőtöknek jobb lesz.
2018. máj. 23. 15:36
 26/33 A kérdező kommentje:
Nem értem 24-es. Miért állítasz be szörnyetegnek folyamatosan, mikor nem tudod, hogyan kezelek konfliktusokat, hogyan élem a napjaim vele.
2018. máj. 23. 18:35
 27/33 anonim ***** válasza:
19%
Nem állítottalak be szörnyetegként. Viszont, most már kezdem megérteni a párod.
2018. máj. 23. 18:47
 28/33 A kérdező kommentje:
Még írd le párszor ezt más körítéssel, de inkább lépj tovább. Köszönöm, hogy ennyi időt szántál a kérdésemre.
2018. máj. 23. 18:55
 29/33 anonim ***** válasza:
4%
#28: Szívesen. Remélem, rányomsz a zöld kezekre, ha már ennyi időt áldoztam arra, hogy javítsak a kapcsolatodon. Köszönöm! :)
2018. máj. 23. 18:56
 30/33 anonim ***** válasza:
61%
29-es te elmebeteg vagy. Köszönöm.
2018. máj. 23. 19:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!