Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azért nem kéri meg a kezem?
Az én válaszom nem fog tetszeni, de tapasztalatból beszélek.
Én 6 évet töltöttem egy kapcsolatban, látszólag jövőt terveztünk, de csak nem léptünk előre. Néha a családi dolgokra, máskor a tanulmányaimra hivatkozva halasztotta, aztán elegem lett és konkrétan rákérdeztem, hogy mire vár az elköteleződés bármilyen jelzésével. Elmondta, hogy arra várt, hogy megváltozzak, meggondoljam magam a terveimet illetően és elfogadjam azt a szerepet, amit nekem szánt. De örülhetek, mert türelmes és addig vár, amíg kell. Erre mondtam, hogy változás nélkül nem kellek? Hát persze, hogy nem. Ott kiléptem ebből.
Megvan a veszélye, hogy te is csak azért kellesz, mert "elvan a langyosban", amíg nem jön szembe az igazi. Egy szembesítéssel gyorsan kiderül. Persze szakíthat is, de nem jobb az, mint várni a semmire, aztán pofára esni, amikor meglepetésszerűen lelép?
#20: "Az a lány nincsen éveket együtt egy alkoholistával, ha nem tudja ezt tolerálni.
De nem érted, akkor minek van együtt vele, ha nem tolerálja, hogy a másik ilyen?"
Nem érzed, hogy a 2 mondatod üti egymást? Ha együtt vannak, akkor tolerálja.
"Ha felhívom a másik figyelmét a hibájára, ami számomra zavaró és ő nem akar változni többszöri kérésre, vagy nem tud, akkor szimplán otthagyom, és nem hitegetem."
Semmiféle hitegetés nem történt.
"Nem feltételhez kéne kötni a házasságot, hogy majd elveszlek ha ezt és ezt megcsinálod a kedvemért. Most vagy szereted az illetőt vagy nem! Nincs köztes dolog. Ha szereted akkor a hibájával együtt szereted."
A nem feltételhez kötött durrbelebumm házasságok aztán király dolgok, ugye? Ezt közöld a csonkacsaládban felnövő gyerekekkel is, kérlek.
Egy normális emberi kapcsolat működtetéséhez önmagában a szeretet és a mindent elfogadás NEM elég.
"Hogy is van a házassági eskü? Jóban és rosszban, egészségben és betegségben, gazdagságban és szegénységben együtt míg a halál el nem választ."
Szó szerinti értelmezésben tök jó egy kihasználó kapcsolatra is, de ott a mögöttes tartalma, hogy a felek törekednek a jóra.
#22: Szerintem az egyik legéretlenebb dolog, amikor az emberek kibújnak a felelősség alól és hárítanak. Ez az ilyen az alaptermészetem szöveg is ilyen. Egy csomó stressz és dühkezelési módszer van. Nem rosszindulatból, de érdeklődésképp menj el 1-2 alkalommal pszichológushoz kötetlen beszélgetésre. Sok jó dolgot fogsz tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!