Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azért nem kéri meg a kezem?
A #9-es válaszod mutasd meg neki és egyet fog érteni, hogy pont erről van szó.
Igen, 3 éve van veled, mert szeret. Ezt is írtam feljebb. De, ettől függetlenül mégis arról szól a kérdés, hogy nem akarja megkérni a kezed, mert rosszabb napjaidon elviselhetetlen vagy.
De ez akkor is ellentmondás. Ha szeret, akkor összekötné velem az életét, de mégsem. Miért pazarolja az idejét?
A 9-es írásom mögé meg ne képzelj indulatot, egyáltalán nem tudod, milyen hangulatban írok.
És mi van akkor ha valakinek rossz napjai vannak? Fogd már te is fel, hogy vannak rossz napjai az embernek, és akivel együtt vagyunk, azt így is elfogadjuk rossz napjain is.
Milyen gyerekes felfogás már, hogy ja, bocs, mivel rossz napjaidon egy kicsit hisztis vagy, ezért nem kérem meg a kezed, és nem is fogadom el ezt az énedet, majd csak akkor kérem meg, ha csak jó napjaid vannak.
Akkor minek van az ember együtt a másikkal, ha nem képes elfogadni a rossz tulajdonságaival is együtt?
Nem a saját képünkre kell alakítani a másikat, azt egónak, önzőségnek és kisajátításnak nevezzük.
#12: Nem, ebben nincs semmi ellentmondás. Szeret és reménykedik abban, hogy megkomolyodsz. Ott írtam a saját példámat is, de nyugodtan kérdezz rá nála is. Aztán írd meg, hogy mit válaszolt.
Indulattól függetlenül, gondolom te is érzed, hogy ilyen mondatot általában a hisztis tinik szoktak írni.
#13: Persze, mindenkinek vannak rossz napjai. A kérdése a mennyire és mennyi dolog. Ha évente párszor rossz napja van a kérdezőnek, amit megtanult kezelni, akkor ez a kérdés meg sem születik.
Leírtam, leírom sokadszor: Az illető szereti.
Szerintem nagyon gáz, hogy akárkinek, akármilyen negatív tulajdonságot említenek meg és felhívják rá a figyelmét, hogy azon javíthatna, egyből az jön, hogy el kell fogadni. Saját magunk felé igénytelenség, ha nem fogjuk fel, hogy a saját társunk mit lát problémának és nem ismerjük fel a hibáinkat.
Én pl. filmek alatt sokszor sokat pofázok. Volt egy barátnőm, akit ez nagyon zavart. Szólt. Az átlag logika alapján közölnöm kellett volna a lánnyal, hogy bocs, én ilyen vagyok, fogadd el, hogy nem engedlek figyelni a filmre? Hát, én inkább felfogtam, hogy ő nem tud figyelni és nem beszéltem annyit. A probléma pár perc alatt megoldódott azon egyszerű módszerrel, hogy nem a saját önérzetem rugóztattam, hanem javítottam magamon.
Ez a kérdés azért született, mert rákérdeztem, hogy 4 év párkapcsolat, 3 év együttélés után mire várunk még.
És 14-es válaszoló, te feleségül vetted azt a lányt, aki megkomolyodott?
A kérdező párja ZSAROLJA a kérdezőt! Így már fel tudod fogni a dolgot?
Valamihez köti a házasságot! FELTÉTELHEZ!
Tudtommal a szeretet feltétel nélküli! Még ha a párja szeretné is, hogy megváltozzon, akkor se kéne feltételhez kötnie a házasságot!
Csak akkor veszi el, ha már nem lesz hisztis. Úristen!!
Ilyen ember se kéne nekem, hogy zsaroljon.
"Akkor minek van az ember együtt a másikkal, ha nem képes elfogadni a rossz tulajdonságaival is együtt?
Nem a saját képünkre kell alakítani a másikat, azt egónak, önzőségnek és kisajátításnak nevezzük."
Pontosan. Van egy ilyen gyökér f..sz a rokonságomban, 38 évesen nem találja a párját, pont ezért.
Szeretet nem egyenlő házasság! A házasság csak egy emberi kreálmány, szeretet pedig rengeteg féle van.
Kérdező, ha úgy gondolod, hogy te így rendben vagy, jó társ, jó anya lennél, azok az alkalmankénti besokallások a 3 éves gyereked előtt is vállalhatóak lennének, de a párod további fejlődésben reménykedik részedről, akkor nem biztos, hogy a közös utat kell járnotok.
#15: Nem, de kinéztem már a gyűrűt. Nem a hiszti miatt mentünk szét és most is rendszeresen beszélünk.
#16: Az, hogy valaki egy feltett kérdésre őszintén válaszol és elmondja az okát, az nem zsarolás. Az sem zsarolás, ha egy lány nemet mond az eljegyzésre pl. olyan indokkal, hogy nem tud alapozni a másikra, ha minden hétvégén holtrészegen esik haza.
Az a lány nincsen éveket együtt egy alkoholistával, ha nem tudja ezt tolerálni.
De nem érted, akkor minek van együtt vele, ha nem tolerálja, hogy a másik ilyen?
Minek éveket pazarolni egy olyan személyre, aki nekem nem felel meg?
Ha felhívom a másik figyelmét a hibájára, ami számomra zavaró és ő nem akar változni többszöri kérésre, vagy nem tud, akkor szimplán otthagyom, és nem hitegetem.
Pl. vannak nők akik a pirosbetűs napjaikor kibírhatatlanok. Most nem várhatja el azt a pasi, hogy legyen tök normális, mikor éppen majd szét szakad a hasa a görcsöktől.
Az a baj a legtöbb kapcsolattal, hogy megy az egózás, az önzés. Aztán csodálkoznak egyesek, hogy miért nincs soha egy normális kapcsolatuk se.
Nem feltételhez kéne kötni a házasságot, hogy majd elveszlek ha ezt és ezt megcsinálod a kedvemért. Most vagy szereted az illetőt vagy nem! Nincs köztes dolog. Ha szereted akkor a hibájával együtt szereted.
Hogy is van a házassági eskü? Jóban és rosszban, egészségben és betegségben, gazdagságban és szegénységben együtt míg a halál el nem választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!