Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nem illik manapság sem fekete ruhában esküvőre menni?
Egy rokonunk meghívott a meleg esküvőjére, de kikötötte, hogy kék-piros-rózsaszín lehet csak as ruházat, tehát előfordulhat, hogy ugatnak a feketéért!
Amúgy életemben ez volt a második alkalom, hogy láttam a csávót és a neve sem jutott eszembe :)
Nekem fekete ruhám lesz az esküvőre.Ez volt az egyetlen ruha, ami jól állt rajtam.Ez van.Volt még fehérben, de az még nekem is sok lenne, pedig én aztán magasról teszek a hagyományokra.Ezeket a színes kikötéseket szájhagyomány útján Hallottam csak eddig még, de Sosem találkoztam még olyan emberrel, aki ezzel foglalkozott volna.Szerencsére a leendő házasok már felnőttek, és nem ők akarják megmondani, hogy a vendégek milyen ruhában érezhetik jól magukat az esküvőn.Nem vagyok egy gazdag nő, ez a ruha minden tekintetben megfelelő erre az alkalomra, nem volt drága sem.Ha valakinek nem tetszik, akkor fizessen nekem ki másik ruhát, ha azt akarja, hogy ott legyek a vendégei között.
Olyan esküvőre nem is mennék el, ahol kikötik miben kell szerintük jól éreznem magam.43 évesen ne más akarjon öltöztetni, kinőttem már belőle.
Én még annyit hozzátennék, hogy két fekete ruha között is van különbség.
Ha már "a fekete a temetést jelenti": szerintem estére való koktélruhában vagy a "kis feketék" legtöbbjében nem is illik temetésre menni. Normális esetben teljesen más stílusban öltözik az ember esküvőre és temetésre és nem csak a szín határozza meg. Temetésnél nem az csillogáson van a hangsúly, hanem lehetőleg minél visszafogottabban. Nekem is van bokáig érő fekete estélyi ruhám: kizárt, hogy temetésre felvenném.
Gondolom az egyik legnagyobb magyar esküvői ruhatervezőnek van köze a szakmához. [link]
De sok ilyet találsz még a neten.
Stylistok is azon a véleményen vannak, hogy este ha nagyon akarsz, átöltözhetsz, de a szertartáson ne jelenj meg feketében. Magadat hozhatod vele kellemetlen helyzetbe. Megkérdezheted a menyasszonyt is, hogy zavarná-e a fekete, azzal nem történik semmi. Vmelyik fura rokon attól függetlenül pusmoghat, hogy bunkó vagy a színválasztás miatt. Ahogy itt is, majd ott is lesz olyan, aki kifogásolná.
Köszönöm a válaszokat!
Ez az illem szabály egyébként csak Magyarországon van? Lehet, hogy hülye példa, de emlékszem a Szex és New Yorkban Carrie esküvőjén valamelyik koszorús lánynak fekete volt a ruhája. Illetve mi a helyzet pl. Oroszországgal, ahol a fehér a gyász színe?
Az illemszabály az illemszabály, akkor is, ha sokan megfeledkeznek róla. Ezer más helyre felveheti az ember a kis feketéjét, és nemcsak feketében tud nőies és elegáns lenni egy nő. Ha annyira muszáj a fekete, akkor azt is lehet finomítani más színű kiegészítőkkel, akkor már nem gáz.
Az, hogy vkit nem szólnak meg hangosan, ha feketében megy, nem jelenti azt, hogy nem gondolják magukban mások, hogy "na, ennek sem volt még illemtankönyv a kezében soha"... és nem a kortól függ ez... max. a nénikék jobban beszólogatósak, mint a fiatalok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!